Įkraunama...
Įkraunama...

Internetinės parduotuvės be tarpininkų

QUOTE(-Braskeele @ 2022 06 02, 21:00)
Tai juk rasiau, brangesnius daiktus arba tuos kuriuos noriu matuotis vaziuoju ir matuojuos mirksiukas.gif tiesiog jus labai piktinates, kad daug lenku skelbimu, taip daug, nes lenku kokie 40 milijonu, o musu kokie 2,5. Tai logiska, kad jus skelbimu daug. Tik man pvz jokios problemos juos skipint, jei noriu pirkt LT mirksiukas.gif

man gaila savo laiko, kodėl turėčiau tą daryti? normaliu atveju turėtų būti pasirinkimas Lietuva/Polska
ir kaip pastebite, kad tai lenkų skelbimas? juk ne visi nikai lietuviški. Lietuvaičiai irgi užsienietiškus nikus deda. Jei taip užeidinėti į kiekvieną kiek patikusią prekę ir žiūrėti ar ne Polska, tai nu ir načiort smile.gif

Papildyta:
QUOTE(nieko_sau @ 2022 06 03, 09:11)
Dar įdomu, kad kilus tokiai situacijai, kai nesusitari geruoju su pardavėju, mes turim gražinti pirkinį, LT tai ne problemą, o kaip grąžinti lenkams? pigiausią siuntimą radau 6 eur.

tai va
tas pats gi ebay ir tai vadinama gera politika pirkėjui rolleyes.gif
nu kad ne, absoliučiai tai bloga ir nuostolinga politika pirkėjui, kai kokiam kiniečiui reiktų daryti grąžinimą
todėl pirkti iš draugiškų žmonių iš rankų savo regione man ir atrodo geriausia
Atsakyti
QUOTE(nieko_sau @ 2022 06 03, 09:11)
Kaip tik vakar ir man kliuvo nuo lenkų, tikrai nieko prieš juos neturiu, jau nemažai iš manęs nupirko. Pirkau ir aš, aprašyme daiktas naujas, be etiketės. Dar klausiau ar yra kokių defektų? Ne, daiktas naujas. Išpakuoju o prekė su dėmėm ... ir išskalbtas kažkokiais pigiais milteliais, kvapas .... Na ką iškėliau problemą taip ir taip. Atrašo pardavėja: tai jei poniai nepatinka, grąžinkit. Grąžinčiau, bet
siuntimas brangesnis nei pirkinys. Tada pradėjo pulti, kad turbūt tai jūsų būdas gauti prekių nemokomai, kad daiktas buvo be dėmių ir t.t. Galiausiai grąžino pinigus, su žodžiais kad jį negadins savo dienos dėl xx eurų, imkit savo pinigus.
Supratau, kad ten žmonės kažkaip kitaip mato naują prekę, gal ne tokie atidus, gal ir ne norėjo apgauti, tiesiog nepastebėjo tų dėmių. Per tiek metų pirmas konfliktas.
Dar įdomu, kad kilus tokiai situacijai, kai nesusitari geruoju su pardavėju, mes turim gražinti pirkinį, LT tai ne problemą, o kaip grąžinti lenkams? pigiausią siuntimą radau 6 eur.

O per Vinted sistemą pirkot, ane? Ir per jų sistemą iškėlėt problemą?
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2022 06 03, 09:23)
ir kaip pastebite, kad tai lenkų skelbimas? juk ne visi nikai lietuviški. Lietuvaičiai irgi užsienietiškus nikus deda. Jei taip užeidinėti į kiekvieną kiek patikusią prekę ir žiūrėti ar ne Polska, tai nu ir načiort smile.gif

Pagal kainas. Lietuvių kainos dažnai būna apvalios, o lenkų su visokiais centais, nes programėlė pati perskaičiuoja iš zlotų į eurus.
Atsakyti
[quote=Pasaulė,2022 06 03, 10:25]
O per Vinted sistemą pirkot, ane? Ir per jų sistemą iškėlėt problemą?
Papildyta:

taip, iš lenku kitaip nenupirksi
Atsakyti
QUOTE(nieko_sau @ 2022 06 03, 09:45)
taip, iš lenku kitaip nenupirksi

Ir Vinted nepadeda išspręst problemos? Tai kam už tą pirkėjo apsaugą susimokam?
Atsakyti
QUOTE(Pasaulė @ 2022 06 03, 10:49)

pirma jie siūlo susitarti su pardavėju geruoju (tai yra, kad pardavėjas turi paspausti mygtuką - grąžinti pinigus) Tada sistema tau grąžina, pardavėjas lieka be nieko. Jei nesutari geruoju , tada Vinted garantuoja tau pinigų grąžinimą, bet turi išsiųsti prekę.
ištrauka iš taisyklių:
... Jei pirkėjas kreipsis į Vinted per 2 (dvi) dienas nuo prekės pristatymo, sandoris bus sustabdytas. Jei bus patvirtinta, kad prekė yra sugadinta arba iš esmės neatitinka Svetainėje pateikto aprašymo, Vinted grąžins pirkėjui pinigus. Jei bus patvirtinta, kad prekė sugadinta, pardavėjas gaus kompensaciją, neviršijančią atitinkamo siuntimo paslaugų teikėjo nustatytų ribų, jei pirkėjas pasinaudojo integruoto siuntimo galimybe. Individualaus siuntimo atveju, norėdamas gauti kompensaciją, pardavėjas turi kreiptis į siuntimo paslaugų teikėją, kurį buvo pasirinkęs. Jei patvirtinama, kad prekė iš esmės neatitinka aprašymo, pirkėjas turi ją grąžinti pardavėjui pardavėjo nurodytu adresu. Vinted neatsako ir neorganizuoja Prekės grąžinimo Pardavėjui. Jei nesusitariama kitaip, pirkėjas padengia grąžinimo siuntimo išlaidas...

čia daugiau https://www.vinted.lt/help/272
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nieko_sau: 03 birželio 2022 - 09:00
QUOTE(Pasaulė @ 2022 06 03, 08:49)

Ta "apsauga" tik apvilktas į kitą pavadinimą t.y. vinted "komisas". Vinted Lenkijoje jau gavo už tai milijoninę baudą, apskundė. O LT tik vartotojų teisės ale kažką nagrinėja šiuo metu.

Aš jau 2 kartus grąžinau, bet iš principo. Ir abu kartus teko tartis su pardavėjomis, savo lėšomis grąžinti prekę. Kai perki ir klausi, ar be defektų, per siūles neištampyti, o gauni iširusiomis siūlėmis. Ir tikrai matosi, kad "ne vieną kartą dėvėtas rūbas", kaip teigia, nu nesi milijonierius, kad taip švaistytum pinigus.

O būklės apibūdinimas ir LT, ir Lenkijos labai dažnai panašų supratimą turi. "Labai gera" dažnu atveju tik kai gauni, realiai yra gera su avansu. Deja.

Per laiką atsirenki patikimas pardavėjas ir pirkiniai iš esmės yra daugiau naudingi, nei atvirkščiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nika77: 03 birželio 2022 - 10:12
QUOTE(Nika77 @ 2022 06 03, 12:10)
Ta "apsauga" tik apvilktas į kitą pavadinimą t.y. vinted "komisas". Vinted Lenkijoje jau gavo už tai milijoninę baudą, apskundė. O LT tik vartotojų teisės ale kažką nagrinėja šiuo metu.

Aš jau 2 kartus grąžinau, bet iš principo. Ir abu kartus teko tartis su pardavėjomis, savo lėšomis grąžinti prekę. Kai perki ir klausi, ar be defektų, per siūles neištampyti, o gauni iširusiomis siūlėmis. Ir tikrai matosi, kad "ne vieną kartą dėvėtas rūbas", kaip teigia, nu nesi milijonierius, kad taip švaistytum pinigus.

O būklės apibūdinimas ir LT, ir Lenkijos labai dažnai panašų supratimą turi. "Labai gera" dažnu atveju tik kai gauni, realiai yra gera su avansu. Deja.

Per laiką atsirenki patikimas pardavėjas ir pirkiniai iš esmės yra daugiau naudingi, nei atvirkščiai.

Grąžinote į lenkiją? kiek kainavo, per kokią tarnybą?
Atsakyti
Kas turit about you nuolaidos koduką kaip atsiprašymą (asmeninį), tai taiko šiandien nuo sale kainų. Man gavosi triguba nuolaida.
Atsakyti
QUOTE(zibuteg @ 2022 06 02, 19:36)
DPD manau viskas išsispręs, bet va rūpesčių kiek blink.gif

aš tai šiandien pikta ant DPD iki negaliu. Pardaviau prekę į Lenkiją - vinted sugeneravo dpd kodą, nuvažiavau prie paštomato, suvedžiau kodą, jis ten kažką paburzgė paburzgė ir viskas. Nei lipduko, nieko. Skambinu DPD - konsultantė kažkokius vėjus pasakoja apie persikraunantį aparatą, kuris realiai nieko nedaro, tada galų gale sutinka, kad gal neišspausdino lipduko ir pasiūlo atsiųsti man lipduką el. paštu, kas reiškia, kad turiu važiuoti susirasti spausdintuvą, jį atsispausdinti ir tada vėl grįžti prie paštomato!!!
taip supykau - parašiau ir vinted, bet tyla. Dabar esu pardavus prekę, bet neturiu kaip ją išssiųsti.
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2022 06 03, 14:14)
Kas turit about you nuolaidos koduką kaip atsiprašymą (asmeninį), tai taiko šiandien nuo sale kainų. Man gavosi triguba nuolaida.

O man netaiko verysad.gif Raso: Kartu su šia akcija kuponų panaudoti neįmanoma. Savo kuponą galėsi naudoti nuo 2022-06-06 23:59
Atsakyti
Merginos, ne į temą, bet kur gi daugiau gerų patarimų gauti 4u.gif Vilniuje kur rekomenduojate švęsti vaiko gimtadienį, jubiliejus, net 10 metu sueina. Nori aktyvių pramogų, nes pas draugus buvo adventikoj, skyparke, kazkokiuose dar batutuose, boulinge, policijos kažkur.... Bet bėda ta, kad bus ir pora aktyvių keturmečiu, tai man aktualiau ne kiek aktyvumas, kiek saugumas... Kur ko dairytis?
Atsakyti
QUOTE(stuleju @ 2022 06 03, 19:00)
O man netaiko verysad.gif Raso: Kartu su šia akcija kuponų panaudoti neįmanoma. Savo kuponą galėsi naudoti nuo 2022-06-06 23:59

Gal koks influencerių? Nes man asmeninis, kaip atsiprašymo 25 proc (neblogai!). Įdomu, kiek pavyks gauti. Nes paskutinių metu ne viską atsiunčia, todėl prikroviau bele kiek biggrin.gif
Atsakyti