Įkraunama...
Įkraunama...

Rugpjūtinukai 2016

Kad tik kuo greiciau praeitu tie skausmeliai ir isdygtu grazus ir dailus dantukai!!

Jei galit rekomenduot tikrai gera vaiku gydytoja, tai pakeisciau ir poliklinika tiesa pasakius ax.gif(Kai rasiausi, tai turejau sarasiuka gydytoju, pas kuriuos norejau uzrasyti vaika, bet jos jau buvo pilnai uzimtos, tai uzsirasiau.. pas ka papuole, tai ir "dziaugiuosi" dabar verysad.gif).

Aciu, ziuresim kaip cia bus, nes tris kartus nakti prabudinejo, bet mieganti tokia buvo, tai uzsupavus su papu vel uzmigdavo, siandien jau kaip ir gerai viskas

Atsakyti

Del gydytojo tai mum irgi aktuali tema, gal galit pasidalinti kur jus savo vedat? man kaip tik sesute patinka, nes tokia labai draugiska, vis pataria, o daktare per daug nesigilina, tai gerai nors siuntimus duoda, tai i santariskes pas pediatre vaziuosim.

Jei gerai siandien pasvere tai mes 600 g priaugom :)

Atsakyti

Del gydytojo tai mum irgi aktuali tema, gal galit pasidalinti kur jus savo vedat? man kaip tik sesute patinka, nes tokia labai draugiska, vis pataria, o daktare per daug nesigilina, tai gerai nors siuntimus duoda, tai i santariskes pas pediatre vaziuosim.

Jei gerai siandien pasvere tai mes 600 g priaugom :)

Atsakyti

na mano vyrukas auga,nesustoja,durniaus nevolioja tongue.gifugis 72 cm o svoris apie 9 kg (stojausi kartu ant svarstykliu,tai numinusavus gavosi 9,5 kg,bet as tuo netikiu ) ..kas dar...ai turim du dantukus,prasikale tik sulaukus 4 menesiu, vis dar maitinu pati ir manau dar palauksim su primaitinimu iki 6 men. siaip labai stiprus,rankytem viska suima,pasiima ko jam reikia,barskina,ijungia zaisliukus biggrin.giftai tiek ax.gifbuvom lietuvoj per kaledas,skridau viena su visais vaikai,mb liko dirbt. mano mama labai serga ,tad veziau parodyti jauniausia anuka..o toliau ateitis neaiski unsure.gif

pabandysiu uzsukt dabar jau dazniau,jau kazkaip ismokau pasiplanuoti laika budama namie su vaikais,tad nebepradingsiu ilgiems menesiams 4u.gif

Didelis bernuziukas :mirksiukas: bet va kai susitvarket su kelione?  :bigsmile:  be vaiku, juk dar bagazas, visokie daiktai, oj neisivaizduoju sau sito  :ax: 

Atsakyti

Na Shady Lady, tu tikra supermama! Su visais vaikais vienai suskraidyt tikrai ne kiekviena ryztusi.

Del poliklinikos, tai neturiu ka rekomenduoti, nesam atrade kazko. Visi seimos nariai skirtingose poliklinikose :) na tik vaikai - vienoj. Uzrasiau prie namu, tam, nes patogu, kai su serganciu vaiku iskart gali nulekti, nereikia vaziuot I kita miesto gala, galvot kur priparkuot masina ir t.t. Na ir I menesinius TA patogu nulekt.

Mes siand irgi buvom pas daktare, gavau rekomendacija primaitinti. Nezinau kodel, bet labai norejau pradeti primaitinimus 6-iu men, o ne anksciau. Na, dar pagalvosiu. Mazyle priaugo tik 300 g (dabar sveria 6,700 g. 63 cm), tai del to cia tas makaloses jau siulo. Bet nuo musu paskutinio sverimosi dar nepraejo menuo, nes tik 5-adieni bus 4-ios savaites. Iskart po 4-to menesio TA mes susirgome ir per dvi ligos savaites mazyle nebuvo priaugusi nei kiek svorio, tai realiai tie 300 g yra per viena savaite priaugti (kai pradejo sveikti)  ir dar sia savaite kazkiek daaugsim, tai del to kazkaip tas mazas prieugis manes negasdina ir neatrodo mazas :)

O gal jau kazkas pradejot maitinti darzovemis?

As tai irgi savu tik bulves turiu ir maza moliugiuka. Na, bet nors tiek gerai. Nors bulves bus savos :)

Negaliu patiket, kad mazyle taip greit auga, jau koses makaloses kai prasides, tai nepastebesiu kaip dings mano mazas leliukas, o pasidarys vaikiukas. Noriu dar pasidziaugti mazu vaiku :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigittta: 23 sausio 2017 - 22:41
QUOTE(lucja @ 2017 01 23, 16:54)
<p>Del gydytojo tai mum irgi aktuali tema, gal galit pasidalinti kur jus savo vedat? man kaip tik sesute patinka, nes tokia labai draugiska, vis pataria, o daktare per daug nesigilina, tai gerai nors siuntimus duoda, tai i santariskes pas pediatre vaziuosim.
</p><p>Jei gerai siandien pasvere tai mes 600 g priaugom smile.gif
</p>

Neblogai priaugot irgi si menesi. O kiek ugio?

Ziuriu, musu cia mergaites taip.. mergaitiskai kukliai priaugineja smile.gif Su vyrukais nepalyginti smile.gif Ir aisku Karoliuko mergaite, kuri ir gime solidaus svorio smile.gif

O ko jums i santariskes pas pediatre? Kas negerai? Man pas dabartine daktare patinka siuntimai. Tai bent tas gerai. Daktares pavarde i AZ parasiau.

Shady Lady, nagi, klok kaip laika su 4 vaikais planuojies, kad viskam uztektu? Sveikateles jusu seimynai! Bet tai tikrai supermama smile.gif

Sigitta, nu idomiai kaip, mes sverem 5men 6.6kg ir buvom 67cm. Ugis tipo pagal statistinius grafikus, svoriu atsiliekam (galvos apimties primatavo maziau nei praeita menesi, galva traukias biggrin.gif biggrin.gif ). Visi, kas maniske mato, is karto sako, kad bus garantuota vijurke, nes istisai duodasi. Neatrodo ir niekas pasakytu, kad kazkas vaikui negerai. Neprimaitinu, nes diena ir is (.) mazai traukia. Be to, pastebejau, kad mazai valgo ne namie, tai bandom maksimaliai tupet namuose, nes viskas jai idomu.

Papildyta:
Lucja, AZ pasto dezute perpildyta smile.gif Nenuejo zinute smile.gif
Atsakyti

As pratryniau az :mirksiukas:

Pati prasiau pas pediatre, tegu paziuri mus ir ivertina kaip mes vystomes, kaip tik bus puse metuku, nes cia pas savo gyd. nu nieko ji neziuri, ateina paklauso, kiekviena kart paklausia ko maitinu ir viskas. Cia rajone prisirasem tai nieko gero ir nesitikejau, bet turiu minti ieskoti gera gyd.

Dar prasiau pas neurologa, nes mums ortopedas sake jod padidintas raumenu tonusas, tai eisim irgi.

Mano irgi normaliai valgo tik musu kambaryje ir dar niekas neturi trukdyti, nes jei tik kas bus kambaryje tai tik ziures, stebes,kalbes sau, bet nevalgys :ax: :oh:  tai grieztai visiem namiskiam pasakyta but tyliai kai mes valgom, suo ir tas uzdarytas buna :ax:  nes girdi garsus per duris, tai irgi demesi blasko nuo valgymo, zodziu tas keleta minuciu turi but tylu, kad vaikas pavalgytu, bet cia kai maitinu is kruties tik, kai is buteliuko tai paprasciau.

Atsakyti
QUOTE(lucja @ 2017 01 25, 22:02)
<p>As pratryniau az mirksiukas.gif
</p><p></p><p>Pati prasiau pas pediatre, tegu paziuri mus ir ivertina kaip mes vystomes, kaip tik bus puse metuku, nes cia pas savo gyd. nu nieko ji neziuri, ateina paklauso, kiekviena kart paklausia ko maitinu ir viskas. Cia rajone prisirasem tai nieko gero ir nesitikejau, bet turiu minti ieskoti gera gyd.
</p><p> Dar prasiau pas neurologa, nes mums ortopedas sake jod padidintas raumenu tonusas, tai eisim irgi.
</p>

Kazkas jau spejo "uzimti" mano zinutes vieta ir raso, kad vis tiek pilna ir zinute nenueina smile.gif

Pas mus irgi iki siol padidintas, bet kazkaip nieko jinai nesako. Mankstas beprasmiska daryti, nes jinai puses neduoda padaryti. Man labiau neramu del displazijos, nes varlyte lankstyti jos irgi nelabai imanoma- spardosi ir tiek. Gal ir tikrai reiketu paprasyti siuntimo.
Atsakyti

Nu labai panasios lalkos musu :D :)  mano irgi neduoda daryti tas varlytes, istiesia kojas ir viskas, jei bandau sukti tai pyksta, nu ir nedarom, paguldau ant pilvo ir varlytes darom ant pilvo, pėdas reikia sujungti ir gaunasi tada tos varlytes :mirksiukas:

Nezinau kas ten su ta dezute :ax:  parasysiu tau savo pasta i az. :ax:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucja: 26 sausio 2017 - 12:50
QUOTE(lucja @ 2017 01 23, 18:34)
Didelis bernuziukas mirksiukas.gif bet va kai susitvarket su kelione?  bigsmile.gif  be vaiku, juk dar bagazas, visokie daiktai, oj neisivaizduoju sau sito  ax.gif 
</p>

kaip ten sako,suo ir kariamas pripranta? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ai nezinau,kazkaip susitvarkiau,dauguma supakavau i didelius bagazus,su savim pasiemiau tik vezima ir leliaus tase,o dickiai po maza kuprinyte su savo turtu (piestukais,ziasliukais ir uzkandeliais )
gaila vaiku i bagaza priduot negalima ax.gif
QUOTE(Sigittta @ 2017 01 23, 22:39)

<p>Negaliu patiket, kad mazyle taip greit auga, jau koses makaloses kai prasides, tai nepastebesiu kaip dings mano mazas leliukas, o pasidarys vaikiukas. Noriu dar pasidziaugti mazu vaiku smile.gif</p>

as irgi ta primaitinima vis atidelioju del tos pacios priezasties,kad nesuaugtu per greitai ax.gif
QUOTE(Nesugalvoju315 @ 2017 01 24, 21:59)

Shady Lady, nagi, klok kaip laika su 4 vaikais planuojies, kad viskam uztektu? Sveikateles jusu seimynai!

ai ryte atsikeliu,suruosiu vaikus i mokykla,jei nelija tai einam pestute,maziui prasibudusiam greit sikna pakeiciu-i kombi -i lopsi ir pasol pajiechali biggrin.gif pirma broli palydim i mokykla,po to i kita mokykla-seses,o po to su mazium raunam ratuka apsukt,ar kavos isgert.mb issimiega tuo tarpu,tada abu varom maisto apsipirkt ar siaip darbo reikalu tvarkyt.mergaites mokslus baigia 13 val,tai pasiimam jas,tada as gaminu pietus ,o vaikai kuiciasi ,tada mb 15 val parveza dicki,susede visi pavalgom pietus,mb i darba-o as lieku namie su vaikais,taip ir trinames,gaminam valgyt,darom namu darbus,kol maziukas pamiega as skalbinius susitvarkau,indaplove idarbinu,grindis apsiplaunu...mergaites 19-19.30 i lova,o dickis 20 val,tada dar valanda laiko pasitrinu su maziuku,pazaidziam,pasimankstinam ir apie 21-21.30 gulam ir mes i lova smile.gif
daug kam mano rutina tikriausiai atrodo nuobodi ir neidomi,bet kiek gi tai truks,greit tie vaikai auga,isleisim maziu i darzeli ir jau dusausiu vel kad liudna unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Shady Lady @ 2017 01 26, 19:47)
gaila vaiku i bagaza priduot negalima  ax.gif

ai ryte atsikeliu,suruosiu vaikus i mokykla,jei nelija tai einam pestute,maziui prasibudusiam greit sikna pakeiciu-i kombi -i lopsi ir pasol pajiechali  biggrin.gif  pirma broli palydim i mokykla,po to i kita mokykla-seses,o po to su mazium raunam ratuka apsukt,ar kavos isgert.mb issimiega tuo tarpu,tada abu varom maisto apsipirkt ar siaip darbo reikalu tvarkyt.mergaites mokslus baigia 13 val,tai pasiimam jas,tada as gaminu pietus ,o vaikai kuiciasi ,tada mb 15 val parveza dicki,susede visi pavalgom pietus,mb i darba-o as lieku namie su vaikais,taip ir trinames,gaminam valgyt,darom namu darbus,kol maziukas pamiega as skalbinius susitvarkau,indaplove idarbinu,grindis apsiplaunu...mergaites 19-19.30 i lova,o dickis 20 val,tada dar valanda laiko pasitrinu su maziuku,pazaidziam,pasimankstinam ir apie 21-21.30 gulam ir mes i lova  smile.gif
daug kam mano rutina tikriausiai atrodo nuobodi ir neidomi,bet kiek gi tai truks,greit tie vaikai auga,isleisim maziu i darzeli ir jau dusausiu vel kad liudna  unsure.gif

lotuliukas.gif

O kiek mazasis per diena laiko miega? Nes maniske miega nuo 22 iki 8 ryto kazkur ir tada diena sugebu bent karta imygdyt 2val, o po to tik 20-30min pora kartu kas 2val, nu koki karta istempia 40-60min.

Del manes tai mazoji galetu neaugt taip greit. Man viskas tinka ir patinka wub.gif Jokio nuobodumo smile.gif Bet deja deja..

Kad nedusaut ir nebutu liudna, tai galima apie 5ta galvot biggrin.gif Vel bus kuri laika smagu lotuliukas.gif

Del menB skiepu. Buvau prigasdinta, bet is esmes viskas po skiepo buvo taip pat, kaip po standartiniu skiepu. Jokio karsciavimo, pora dienu buvo biski irzlesne ir kadangi nebuvo temp, tai jau sekancia diena ejom i lauka.

Mes tai 5men gimtadienio proga atradom, kad koju pirstai labai skanus, tai tik kelnes nuimu ir mazoji is karto susilanksto ir skanauja koju pirstus. Tik niekaip nesigauna nufotkint, nes fotikas jai yra kazkas tokio. Akis ispucia ir suakmeneja. Aisku ne toj pozoj, kuria nufotografuoti norisi smile.gif Ir pries pora dienu jau pradejom grot pianinu patys, mamai nebereikia maigyt rankyciu. Paspaudzia klavisa ir sededama is pasitenkinimo kojom makaluoja ir burna placiausiai praverta- jega! Vakar buvo vartymosi diena, tai karteli uzsinorejo ir pati atsiverte nuo pilvo ant nugaros. Bet kantrybes neturi biggrin.gif Jei 2-3k pabando apsiverst nuo nugaros ant pilvo ir nepavyksta, tai pyksta ir rekia- mama padek ir duok sen pirsta biggrin.gif

Lucja, noreciau as padaryt varlyte bent kai ji guli ant pilvo, bet ant pilvo gulint ji bega ropot, kiek istengia. Tik paimk koja- ir ji spiriasi, duodasi, jei nepasliauzia bent centrimetra kiek laiko- irzli rekia, kad nesigauna biggrin.gif Ar as kokiu "triuku" nezinau, ar gal tiesiog reik patykot ir kokia 4val nakties kojas palankstyti, kol ji miega atsipalaidavus biggrin.gif
Atsakyti

Paskutini karta kai plaukiojo vonioje, leidau ilgiau pasipliuskenti, tai po intensyviu maudyniu, kai jau slostemes ir rengemes, mazoji man leido savo kojas sukioti kaip noriu, net stebejausi :)  taip pavargo ir atsipalaidavo kad turbut pamirso jas itempti kaip visada :D :D

Del fotografavimo - as tai su telefonu fotkinu, kai turejau rysku dekla tai tada irgi iskart ziuredavo i a dekla, dabar nuemiau ir jai neidomu, tai dabar darau ivairias foto ir pafilmuoju kartais :)

Atsakyti