Įkraunama...
Įkraunama...

Rugpjūtinukai 2016

QUOTE(-auma- @ 2017 02 16, 15:19)
<p>
Nesugalvoju dukrytę su pusmečiu 4u.gif .</p>

Aciu!

Del autokeduciu tai domina Besafe vienas modeliukas (su nesveika kaina deja, bet jis iki 25kg, tai ilgam) ir dar Britax kedutes (jos pigesnes, bet kazkodel Lietuvon neatveza saugesniu modeliuku- kur radau interneto parduotuvese, tai prastokas saugumo testas). Tai mastau surasti parduotuve gyvai paziureti ir pasikonsultuoti. Kartu gal ishsiaiskinsiu ar tikrai i mano masina netinka (itariu, kad vietos gale per maza). Na ir kita beda- i vyro masina gi irgi reiketu (sunkiai tokios kedutes persimontuoja). Tai giliuose apmastymuose, ka daryt.
Atsakyti

Aciu!

Del autokeduciu tai domina Besafe vienas modeliukas (su nesveika kaina deja, bet jis iki 25kg, tai ilgam) ir dar Britax kedutes (jos pigesnes, bet kazkodel Lietuvon neatveza saugesniu modeliuku- kur radau interneto parduotuvese, tai prastokas saugumo testas). Tai mastau surasti parduotuve gyvai paziureti ir pasikonsultuoti. Kartu gal ishsiaiskinsiu ar tikrai i mano masina netinka (itariu, kad vietos gale per maza). Na ir kita beda- i vyro masina gi irgi reiketu (sunkiai tokios kedutes persimontuoja). Tai giliuose apmastymuose, ka daryt.

Su pusmetuku jus! :) :4u:

Del keduciu mano reikalavimai gal kiek mazesni, bet vistiek parasyk kai kazka atrasi :)

Kai vaziuoji su kudikiu tai pastebiu jog atsargiau vairuoju, nepersssirikiuoju daznai kaip anksciau

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucja: 16 vasario 2017 - 19:45
QUOTE(lucja @ 2017 02 16, 19:42)
<p>Del keduciu mano reikalavimai gal kiek mazesni, bet vistiek parasyk kai kazka atrasi smile.gif</p>
<p> </p>
<p>Kai vaziuoji su kudikiu tai pastebiu jog atsargiau vairuoju, nepersssirikiuoju daznai kaip anksciau</p>

Matai, as irgi jau ne "erele", ziuriu, kad kartais ir 90 man atrodo nesaugu blink.gif Bet kiek buvo avariju- tiek as nekalta, o karta pasiseke visai sveikai islipti is konkreciai sumaitotos masinos (visi net n kartu perklause, ar tikrai nesusizeidziau, nes galvojo, kad as soke ir nejauciu, nes masina po to ivykio isvaziavo is karto i metalo lauza). Tai i sauguma ziuriu taip labai gal net perdetai unsure.gif
Pasirodo tyrimais nustatyta, kad sedint nugara i prieki vaikai patiria 5 kartus(!) maziau traumu ivykio metu. Del to "isikabinau" butent i tokia kedute. Aisku, kad daznai nekeisti - noriu iki 25kg. Kas turi Isofix tvirtinima, tai tegu nesistebi, kad daugiausia nugara i prieki joje galima "islaikyti" vaika iki 18kg (daugiau nerasit). Ir dar man svarbu, kad butu geros pagalves is sono, bei kad bent kazkiek atsilostu. Tai kol kas sarasiukas toks:
Besafe izi plus uz nesveikus 440eur blink.gif
Britax max way
Britax Hi-way2
Maxi Cosi Tobi (iki 18kg deja verysad.gif )
Axkid turi tokiu keduciu, bet jie nlb ADAC testuose atrodo.

Kol kas ypatingu kainu tyrimu nedariau, bet uz viena besafe kedute is sito sarasiuko galima kone 2 kitas nusipirkt. Ieskosiu gal dar ko nors.
Atsakyti
labas siandien smile.gif

na dantukai lenda nelabai lengvai,kas tris savaites po du iskart,tai 2-3 naktys pries pat issikalant buna kosmariskos,klykia,raitosi,seilejasi,nevalgo,tenka nesiot,supt,glostyt,buciuot..viena karta issisukom be jokiu vaistuku,kai antrasis rinkinukas dygo tai jau dejau vibrucoli,o kai trecioji porele teko duot paracetamolio 2,5 ml. bet dabar vel ramu,isdygo,tai gal pailsesim koki menesiuka tikiuosi ax.gif
pradejau pazindinti su kietu maistu,tai vargeli,nenori nieko,lupas suspaudzia tvirtai,dantukus irgi,tai saukstuko ne per prievarta neikisi,visiskai kategoriskai atsisako visko,ir beibisku ryziuku ir saldzios bulves ir morkos...netgi bandziau duot misinuko is buteliuko irgi stuma su rankom mosikuojasi,bando tai per buteliuka tai man per veida duot,kad tik nekisciau. o visai noreciau kad pradetu daugiau kazka valgyt,nes vis dar kaip kudikelis naktimis keliasi minimum 3 kartus mamos pieno rolleyes.gif
net pavydu skaityti kaip jus kosytes jau ne tik po vienos rusies,bet jau ir maisytas maitinat ax.gif

visiems pusmetukams ir ju mamytems 4u.gif 4u.gif 4u.gif mes pusmacio svente si kart praleisim nes vasaris turi tik 28 denas rolleyes.gif
Papildyta:
Nesugalvoju,nugara i prieki vaiko ilgai neislaikysit,nusiramink ir pirk autokedute kokia patinka. mano dvynukems beveik 5 metai ir jos 18 kg sveria,nu as neisivaizduoju kaip jas dar butu reikeje iki siol nugara i prieki sodinti,kur kojas deti? mes masina keitem nes turejom tokia kurios kojos netilpo nors nugara i prieki nebuvo,bet jei butume tureje kedutes kur nugara i prieki tai isvis neisizaizduoju kur kojas butu reikeje det
Atsakyti

Shady Lady, ogo kaip nepavydėtinai jums dantukai augo.  :unsure:

Pas mano mažiukę tada labai ramiai. Pirmi du net nepastebėjau kaip prasikalė. O trys viršuje... na pazirzeno dienos metu, patepiau tepaliuku, pirštukus sau pakandžiojo kiek. Bet naktim ramiai miegojo. Šešto viršuje nesimato visai dar. Taip keista matyti. Nusijuokia pilna burnytė dantukų  :wub: .

Atsakyti
QUOTE(Shady Lady @ 2017 02 16, 22:49)
pradejau pazindinti su kietu maistu,tai vargeli,nenori nieko,lupas suspaudzia tvirtai,dantukus irgi,tai saukstuko ne per prievarta neikisi,visiskai kategoriskai atsisako visko,ir beibisku ryziuku ir saldzios bulves ir morkos...netgi bandziau duot misinuko is buteliuko irgi stuma su rankom mosikuojasi,bando tai per buteliuka tai man per veida duot,kad tik nekisciau. o visai noreciau kad pradetu daugiau kazka valgyt,nes vis dar kaip kudikelis naktimis keliasi minimum 3 kartus mamos pieno rolleyes.gif
net pavydu skaityti kaip jus kosytes jau ne tik po vienos rusies,bet jau ir maisytas maitinat ax.gif

visiems pusmetukams ir ju mamytems  4u.gif  4u.gif  4u.gif  mes pusmacio svente si kart praleisim nes vasaris turi tik 28 denas  rolleyes.gif
Papildyta:
Nesugalvoju,nugara i prieki vaiko ilgai neislaikysit,nusiramink ir pirk autokedute kokia patinka. mano dvynukems beveik 5 metai ir jos 18 kg sveria,nu as neisivaizduoju kaip jas dar butu reikeje iki siol nugara i prieki sodinti,kur kojas deti? mes masina keitem nes turejom tokia kurios kojos netilpo nors nugara i prieki nebuvo,bet jei butume tureje kedutes kur nugara i prieki tai isvis neisizaizduoju kur kojas butu reikeje det

Kantrybes su dantukais 4u.gif
As tai pradejau pazindinima su lekste ir saukstu nuo to, kad pora kartu tiesiog savo piena sumaitinau. O sekantis kartas buvo trinto moliugo biskutis su savo pienu. Ir saukstas pas mus silikoninis, minkstas, tai ji net rankom mosuoja, kad duok duok pagrauzti biggrin.gif Kai bus dantys- is jo nieko neliks biggrin.gif O naktinius maitinimus primaitinimas nepakeite. Vakare pries miega valgo uz tevyne, tada vidurnakti ar 1val, tada apie 3, 6, 7 ir dar kartais pries atsikeliant apie 8 (jei 7val maitinimas neishsitempia). Pastebejau, kad rytinis matinimas ir apie 3val nakties buna ilgesni. Kol kas neplanuoju nutraukti ar mazinti naktiniu maitinimu kieki, nes priaugineja neispudingai.
Kojas susilanksto ;) Arba ant bajerio uzdeda ant sedynes atloso, kad matytum galinio vaizdo veidrodelyje biggrin.gif biggrin.gif Googlej yra fotkiu pasijuokti.

Rytinis mazosios bajeris pervystant. Mamyte jai vis "ma-ma maaa-ma". Mazoji idemiai ziuri ziuri i lupas, savom krutina krutina, susikaupia ir istaria... "GU!".
Atsakyti
Va galima sakyti beveik visos norimo tipo vienoj vietoj http://shop.carseat.se/car-seats/

Labai laukiu Lucjos zinutes po gydytoju smile.gif
Atsakyti

Nesugalvoju - oho kaip pasidomejai tom kedutem, , as galvoju apie maxi cosi, dar dar girdejau geru atsiliepimu apie Cybex juno fix - bet ten i nugara nera padeties kaip supratau, jei pakliuciau i avarija tai manau ilgai po to bijociau sesti prie vairo :huh2: :unsure:  geriau netureti tokios patirties :ax:  tfu... tfu.. tfu...

Buvom vakar Santariskese, pasvere ms - tai dabar musu svoris 7200 ir 68 cm :)  panele i ugi auga :)  viskas mums gerai, viska apziurejo, pas pediatre labai verke, nes maniske svetimu bijo ir dar nespejo apsiprasti, o pas neurologe jau neverke, dave ir kojas pasukti ir visaip vartyti ja, bet ir neurologe labai atsargi, niekur neskubejo, tyliai kalbejo tai ir vaikas ramiai prieme :)  

Zodziu viskas mums gerai, leido mums jau sodinti, nes gerai laiko nugara ir galva, sake dazniau galima statyti ant koju, ir zuvu taukus rekomendavo jau pradeti gerti. :)

Atsakyti

labas siandien smile.gif

na dantukai lenda nelabai lengvai,kas tris savaites po du iskart,tai 2-3 naktys pries pat issikalant buna kosmariskos,klykia,raitosi,seilejasi,nevalgo,tenka nesiot,supt,glostyt,buciuot..viena karta issisukom be jokiu vaistuku,kai antrasis rinkinukas dygo tai jau dejau vibrucoli,o kai trecioji porele teko duot paracetamolio 2,5 ml. bet dabar vel ramu,isdygo,tai gal pailsesim koki menesiuka tikiuosi ax.gif
pradejau pazindinti su kietu maistu,tai vargeli,nenori nieko,lupas suspaudzia tvirtai

visiems pusmetukams ir ju mamytems 4u.gif4u.gif4u.gifmes pusmacio svente si kart praleisim nes vasaris turi tik 28 denas rolleyes.gif

Oj tie dantukai pyktukai, mes jau tuoj visa menesi su jais vargstam, tik gerai kad ne istisai, o tokiais tarpais, jau matosi, kad greitu laiku turetu islisti, tie patys pirmieji tokie skasmingi.

Del primaitinimo - tai jus dar galit ir palaukti, matyt vaikui nereikia jeigu atsisako, skaiciau, kad kartais vaikai kai dar nepasiruose atsisako, o is kitos puses vistiek bandykit po truputi duoti, nes raso jog po 8 karto vaikas jau daugiau susidomi ir bando valgyti :D  tai kad kantrybes mamyte :)   pabandykit su savo pienu pamaisyti, gal vaikui taip labiau patiks :mirksiukas:

Atsakyti
QUOTE(lucja @ 2017 02 18, 11:54)
</p><p></p><p>Buvom vakar Santariskese, pasvere ms - tai dabar musu svoris 7200 ir 68 cm smile.gif  panele i ugi auga smile.gif 
</p><p>Zodziu viskas mums gerai, leido mums jau sodinti, nes gerai laiko nugara ir galva, sake dazniau galima statyti ant koju, ir zuvu taukus rekomendavo jau pradeti gerti. smile.gif
</p>

Dziugu girdet smile.gif gerai augat!
Ilindau i TD foruma, o ten rugpjucio berniukai maniskes ugio ir svorio, gydytojos sako,.kad ne svoryje esme, tai man taip ramu dabar, lyg man tai butu pasake po sverimo smile.gifsmile.gifsmile.gif

O del veziojimo nugara. Penktadieni uzmaciau kedute uz 155eur, kur vezioji nugara, o atejus laikui apsuki, kad ziuretu jau i prieki. Kazkas man joje nepatiko ir isbrokavau, o sestadieni ryte atsikeliau su mintim - reikejo imti! Bus laiko, tai vel rasiu ja ir imesiu nuoroda, nes gana normali kaina uz padoru funkcionaluma.

Maniske kazkokia aktyvi paskutinem dienom. Ir nuo mamos neatsitraukia. Nusibodo visi zaidimai, tai atradau nauja uzsiemima- sodinu i vaikstynes ant max uzkeltas, kad kojos kabetu ir vezioju po kambari- kiek dziaugsmo! Irpastoviai vartosi- toks jausmas kad cia jos naujas budas judeti - ant pilvo, tada ant nugaros, dar ant pilvo ir ze jau kitoj vietoj.
Atsakyti
Lucja, gal tau tiks (apsiziurejau, kad nugara tik iki 13kg, tai va del ko as ja isbrokavau): http://salexl.lt/vai...te-cosmos-black
Neispudingai brangi, gulima pozicija turetu buti patogi maziukui (tikrai gulima, o ne pora laipsniu su pavadinimu "gulima" kaip buna lektuvuose biggrin.gif), iki 13kg nugara vezi, o paskui apsuki.

ADAC testuose jos deja nera verysad.gif (cia matyt antra priezastis, kodel isbrokavau smile.gif ).
Atsakyti
Tiesa, Lucja, gal tavo dabartine autokedute-nesykle iki 13kg? Jei taip, tai tavo vietoj joje veziociau max laiko vaikuti ir galvociau apie kedutes nuo 9kg (nebutinai bus reikalinga gulima padetis, nebent turit ilgas keliones). Tada pasirinkimas bus didesnis.
Mano atveju tai autokedute tinka tik iki 9kg, tai pats laikas pradet "kasytis" (jau kojos kyso blink.gif)- todel ir ieskau anksciau- gal kokia akcija uzmatysiu, gal reikes laiko, kad is UK atsisiuti, gal kas is kur vaziuotu ir parvesh. Zodziu, pradejau dometis kiek anksciau, kad paskui nereiketu greit pirkt bile ka uz bile kiek, nes reik vaziuot, o ner kur vaika sodint.
Atsakyti