Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas iš kopūstų

Nesenai atradau viena lenkiska patiekala: BIGOS. Visai seimynai labai patiko. Yra ju daug variantu. As troskinau kopustus su kiaulienos gabaliukais, desra ir lasinukais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egle 22: 05 spalio 2007 - 11:40
QUOTE(Egle 22 @ 2007 10 05, 12:38)
Nesenai atradau viena lenkiska patiekala: BIGOS. Visai seimynai labai patiko. Yra ju daug variantu. As troskinau kopustus su kiaulienos gabaliukais, desra ir lasinukais.

Gal papasakotum tiksliau kaip ta "bigos" gaminti reikia, ar tiesiog paprastai troskinti kopustai su mesyte? smile.gif
Atsakyti
Bigos:
400g kiaulienos( supjaustytos gabaliukais, apie 2 cm)
250g desreliu (zaliu)
100g lasiniku
kopustas (750g), as emiau ta garbanotais lapais
25g dziovintu grybu
1 svogunas
30g pomidoru koncentrato
1 saukstas cukraus (galima imt ir ketsupa vietoj koncentrato, tada nereiks cukraus)
50g sviesto
druskos
juoduju pipiru

Darbo eiga:
Grybus uzmerkti i drugna vandeni, supjaustyt lasinukus, supjaustyt kopusta griezineliais, supjaustyt svogunua, pomidoru koncentrata, praskiest su vandeniu ir supjaustyt desreles.
30 g svieste, pakepint lasinukus, ideti kiauliena ir apkepti dar 10 minuciu. Dadeti grybus, ir kopusta ir truputi vandens. Viska virt 30 minuciu, kartas nuo karto patikrinus, ar netruksta vandens.
Likusiam svieste pakepinti svogunus ir desreles. Paskui viska kartu sumaisyt su kopustais. Ipilti pomidoru koncentrata ir cukru. Sudyti ir barstyti pipiru pagal skoni. dar pavirt apie 40 minuciu.

Siaip jau yra nemazai darbo, bet tai skanus ir sotus patiekalas thumbup.gif
Atsakyti
O aš taip pat už raugintus troškintus,ypač su šonkauliukais,mmm wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniska: 13 spalio 2007 - 22:09
QUOTE(Antrininkė @ 2007 03 11, 21:57)
Gaminau šiandien mielinį kopūstų-lašišų pyragą - apsivalgyt galima wub.gif . Receptas yra ČIA. Labai paprasta. O tešlą gaminau Sonatinos Močiutės mielinę

labai noriu isbandyt si receptuka... tik nelabai suprantu ar kopustus pries dedant ant pyrago taip pat apkept reik kartu su morkom ir svogunais? ar tiesiog zalius det...? unsure.gif ir ar dejai majonezo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aziza: 16 spalio 2007 - 16:43
laba diena smile.gif
man iskilo tokia problema.Gal kas zinot kam skirti dekoratyviniai kopustai? ka is ju galima daryti??
Buciau dekinga uz info wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2007 10 14, 00:08)
O aš taip pat už raugintus troškintus,ypač su šonkauliukais,mmm wub.gif

arba su karka biggrin.gif dar labiau mmm wub.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaDiana @ 2007 03 12, 15:05)
sveikos
paklaust norejau
troskinau raugintus kopustus su desrelemis, bet man labai neskaniai gavosi
mama kaip padarydavo, tai jie tokios grazios rusvos spalvos budavo, liezuvi gali praryt...
gal pasakysit kaip jus darot?
4u.gif aciu

Pabandyk taip:
Supjaustyta shviezia kopusta uzpilk trupuciu vandens ir pradek troshkinti, iberk burokine tarka sutarkuotu morku. Ash visada idedu ir dalele raugtu kopustu (del skonio ir rugshteles), bet galima ir nedeti. Gali ispausti cesnako, iberti priskoniu ir ideti pomidoru padazo (tada bus rausvi smile.gif. Tada sumetu deshreles ir dar patroshkinu. Labai skanu su virtom bulvytem!

Atsakyti
QUOTE(Aziza @ 2007 10 16, 16:41)
labai noriu isbandyt si receptuka... tik nelabai suprantu ar kopustus pries dedant ant pyrago taip pat apkept reik kartu su morkom ir svogunais? ar tiesiog zalius det...?  unsure.gif ir ar dejai majonezo?

vakar issikepiau kopustu pyraga, labai skanus pasirode.... bigsmile.gif kopustus apkepiau, dar idejau apkeptu morku ir svoguno, virto kiausinio.... idaras truputi primine traku kibinlaro, kibinu su kopustais.... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aziza: 18 spalio 2007 - 12:47
QUOTE(Goniuke @ 2007 10 17, 17:04)
arba su karka biggrin.gif dar labiau mmm wub.gif

O karką visą dėt,ar pjaustyt?
Atsakyti
Va va, man ir įdomu kaip su ta karka? bigsmile.gif

pritroškinau šv. kopūstų su paprika ir cukinija, truputį dešrytės, lašinukų, morkų, svogūnų, česnakų. Keturis paskutinius ingredientus pakepiau atskirai ir tada suvertus viską patroškinau, na ir prieskoniai, žinoma rolleyes.gif Kvepia dieviškai..., bet lauksiu šeimynos, dar bulvės atskirai verda.......... essen.gif
Atsakyti
QUOTE(XY:) @ 2007 10 18, 15:01)
Va va, man ir įdomu kaip su ta karka? bigsmile.gif

pritroškinau šv. kopūstų su paprika ir cukinija, truputį dešrytės, lašinukų, morkų, svogūnų, česnakų. Keturis paskutinius ingredientus pakepiau atskirai ir tada suvertus viską patroškinau, na ir prieskoniai, žinoma rolleyes.gif  Kvepia dieviškai..., bet lauksiu šeimynos, dar bulvės atskirai verda.......... essen.gif

Niam niam, as irgi uzsimaniau, reikes turbut savaitgali pasigamint tongue.gif essen.gif
Atsakyti