Aš netikrus biški kitaip darau
Sumalu mėsa, sutarkuoju su burokine tarka kopūstą, žalia, morką, pridedu daug prieskonių, imušu kiaušinį, svoguniuko, česnakiuko, viską labai kruopščiai išmaišau. Tada formuoju tokius kaip kotletus, apvoliuoju džiuveseliuose, sudedu į kepimo forma, ant dugno priededu morkų, įpylu sultinio, ant viršaus irgi dedu morkų ir svogūnų, ir kepu orkaitėje. Prieš pabaiga užpylu ketčupo maišyto su grietinė, ir pabarstau žalūmynais Man skanu
gal zinote ka dar galima daryti su raugintais kopustais iskyrus sriuba ir troskinti?
na gerai, tiks ir troskiniai - kad tik nebutu tie tradiciniai - bulvytes, rukytos desreles ir kopustai
nes kaip tik siandien atradau visa uzsilikusi stiklaini...
na gerai, tiks ir troskiniai - kad tik nebutu tie tradiciniai - bulvytes, rukytos desreles ir kopustai
nes kaip tik siandien atradau visa uzsilikusi stiklaini...
QUOTE (Zydre @ 2004 05 01, 10:25) |
gal zinote ka dar galima daryti su raugintais kopustais iskyrus sriuba ir troskinti? na gerai, tiks ir troskiniai - kad tik nebutu tie tradiciniai - bulvytes, rukytos desreles ir kopustai nes kaip tik siandien atradau visa uzsilikusi stiklaini... |
Daryk zemaitiskus blynus,tik vietoj mesos dek troskintus raugintus kopustus,pamatysi - pirstus iki alkuniu nusilaizysit.
QUOTE (ulaa @ 2004 05 01, 22:17) | ||
Daryk zemaitiskus blynus,tik vietoj mesos dek troskintus raugintus kopustus,pamatysi - pirstus iki alkuniu nusilaizysit. |
Mes juos vadinam kokorais. Labai skanu.
QUOTE (Riva @ 2003 09 09, 07:40) |
As ne kopustine kiausiniene, o kopustinius blynus kepu. Reikia per smulkesne burokine tarka sutarkuoti kopustus, tada ispausti pora galvuciu cesnako, prieskoniu, kiausiniu pora ar tris - cia jau nuo kiekio priklauso ir miltu. Sumaisyt ir kept, ir saugot nuo seimynos, kad per karstu nevalgytu, nes labai pakvimpa... |
Isbandziau tuos blynus...
Tikrai labai skanus.... o svarbiausia, kad mano vyras net nepatikejo, kad cia blynai , pagalvojo, kad tai zuvis
Aciu uz receptuka
Super kopustu kotletai
1 kopustas
4 bandeles
dziuveseliai
3 svogunai
2 kiausai
1 stikline grietines
druskos
prieskoniu
Kopusta apvirti, nuvarvint ir sumalt kartu su piene ar vandeny mirkytom bandelem. Sudeti pakepintus svogunus, imust kiausus, prieskonius ir viska ismaisyt.Suformuot kotletus ir kept riebaluose.
Skaniai valgosi net ir salti, su majonezu.
NIAM NIAM
1 kopustas
4 bandeles
dziuveseliai
3 svogunai
2 kiausai
1 stikline grietines
druskos
prieskoniu
Kopusta apvirti, nuvarvint ir sumalt kartu su piene ar vandeny mirkytom bandelem. Sudeti pakepintus svogunus, imust kiausus, prieskonius ir viska ismaisyt.Suformuot kotletus ir kept riebaluose.
Skaniai valgosi net ir salti, su majonezu.
NIAM NIAM
QUOTE(Springlet @ 2003 09 04, 00:03)
Une, esme to pyrago ta, kad kopustu daug, o va lasisos mazai, bet skanu. Na kaip mieline tesla daryti neaprasinesiu O idarui troskini supjaustyta kopusta, pridedi jau apkeptu morku su svogunu, galima paprikos, prieskonius dedi tokius kurie ir troskinant kopustus tinka Pagal recepta reiketu majonezo keliu saukstu, taciau as nededu. Iskocioji tesla, tada dedi kopustu idara, o ant virsaus lasisos papilviu truputeli, susuki, virsu patepi kiausinio tryniu, galima kmynais pabarstyti.
O patį pyragą kokį darai?
Ar iškloji tešla skardą, ar kaip?
iš visų kopūstų labiausiai mėgstu žiedinius kopūstus. tai juk irgi kopūstas, ar ne?
mėgstamiausiai patiekalas - troškinys iš žiedinių kopūstų
žiedinius kopūstus truputį apkepti, įpilti vandenuko ir troškinti, įdėti susmulkintą papriką, rūkytą kumpį (galima ir nedėti arba vietoj jo įdėti grybų), o pačioje pabaigoje tarkuoto sūrio, pagardinti galima baziliku ir pipirais. kitas variantas - vietoj sūrio neriebi grietinė. jeigu įpilti daugiau vandens, galima troškinį traktuoti ir kaip sriubą, taip pat tinka kaip garnyras prie vištienos ar kitos mėsos
mėgstamiausiai patiekalas - troškinys iš žiedinių kopūstų
žiedinius kopūstus truputį apkepti, įpilti vandenuko ir troškinti, įdėti susmulkintą papriką, rūkytą kumpį (galima ir nedėti arba vietoj jo įdėti grybų), o pačioje pabaigoje tarkuoto sūrio, pagardinti galima baziliku ir pipirais. kitas variantas - vietoj sūrio neriebi grietinė. jeigu įpilti daugiau vandens, galima troškinį traktuoti ir kaip sriubą, taip pat tinka kaip garnyras prie vištienos ar kitos mėsos
As tai gaminu tokia salotas man labai patinka ir maniskis sveicia kaip pakvaises
Reikia ziedinio kopusto (galima apvirti, o galima ir ne - visaip labai skanu, kas megsta traskias salotas, tai nevirkite) 3 - 4 virtu kiausiniu, raudonojo svoguno arba svogunu laisku ir majonezo, labai paprasta ir labai skanu! Viska supjaustom, pridedam prieskoniu, druskos, pipiru ir ismaisom! Skanau
Papildyta:
Dar vienos salotos su ziediniais kopustais, visada gaminu prie mesos labai tinka
Reikia ziedini kopusta apvirti, isskirstyti ziedynais ir apkepti sviestuki Po to ideti agurko, pomidoro ir svoguno viska ismaisyti su grietine
Reikia ziedinio kopusto (galima apvirti, o galima ir ne - visaip labai skanu, kas megsta traskias salotas, tai nevirkite) 3 - 4 virtu kiausiniu, raudonojo svoguno arba svogunu laisku ir majonezo, labai paprasta ir labai skanu! Viska supjaustom, pridedam prieskoniu, druskos, pipiru ir ismaisom! Skanau
Papildyta:
Dar vienos salotos su ziediniais kopustais, visada gaminu prie mesos labai tinka
Reikia ziedini kopusta apvirti, isskirstyti ziedynais ir apkepti sviestuki Po to ideti agurko, pomidoro ir svoguno viska ismaisyti su grietine
O aš gaminu kopūstų-faršo maltinukus:
nedidelis kiekis(kokie 8 nedideli maltinukai)
300g faršo,
300g burokine tarka tarkuoto kopūsto,
galima šiek tiek morkyčių smulkiau tarkuotų
2 kiaušiniai
2-3 šaukštai džiuvėsėlių
pipirų, druskos, kitų mėgstamų prieskonių
Viską sumaišyti ir kepti. Kai gražiai apkeps, šiek tiek patroškinti. Valgom su daržovėm, bulvytėm virtom, ar kaip kas mėgsta. Labai švelnus skonis
Skanaus!!!
nedidelis kiekis(kokie 8 nedideli maltinukai)
300g faršo,
300g burokine tarka tarkuoto kopūsto,
galima šiek tiek morkyčių smulkiau tarkuotų
2 kiaušiniai
2-3 šaukštai džiuvėsėlių
pipirų, druskos, kitų mėgstamų prieskonių
Viską sumaišyti ir kepti. Kai gražiai apkeps, šiek tiek patroškinti. Valgom su daržovėm, bulvytėm virtom, ar kaip kas mėgsta. Labai švelnus skonis
Skanaus!!!
Sveikos pasireikšiu ir aš
Man laaaaabai skanios šios salotos:
Šviežio kopūsto
Šviežių pievagrybių
Paprikos
Kumpio
Ementalio sūrio (aš dedu picarelą, irgi labai tinka)
Kopūstą supjaustyti ar sutarkuoti, šviežius pievagrybius supjaustyti plokštelėm, paprikas, kumpį ir sūrį kubeliais. Proporcijos iš akies, maždaug visko po lygiai. Tada prieskoniukų, kas kokius vartojat ir galima sumaišyti su majonezu arba su aliejum ir vyno actu
Laaaabai skanu ir sotu, ir nėr labai kaloringa
Man laaaaabai skanios šios salotos:
Šviežio kopūsto
Šviežių pievagrybių
Paprikos
Kumpio
Ementalio sūrio (aš dedu picarelą, irgi labai tinka)
Kopūstą supjaustyti ar sutarkuoti, šviežius pievagrybius supjaustyti plokštelėm, paprikas, kumpį ir sūrį kubeliais. Proporcijos iš akies, maždaug visko po lygiai. Tada prieskoniukų, kas kokius vartojat ir galima sumaišyti su majonezu arba su aliejum ir vyno actu
Laaaabai skanu ir sotu, ir nėr labai kaloringa
Kopūstų kotletai
Nedidelis pekino kopūstas viena morka,didelis svogūnas,puse puodelio manų kruopų,du kiaušiniai,jautienos faršo apie pusę kg.galima ir mažiau nesvarbu.Daržoves smulkiai sutrkuojam,viską sumaišom dedam mėgstamų prieskonių .Darom kotletukus pavoliojam miltuose ir kepam aliejuje