Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas iš kopūstų

Aš netikrus biški kitaip darau tongue.gif
Sumalu mėsa, sutarkuoju su burokine tarka kopūstą, žalia, morką, pridedu daug prieskonių, imušu kiaušinį, svoguniuko, česnakiuko, viską labai kruopščiai išmaišau. Tada formuoju tokius kaip kotletus, apvoliuoju džiuveseliuose, sudedu į kepimo forma, ant dugno priededu morkų, įpylu sultinio, ant viršaus irgi dedu morkų ir svogūnų, ir kepu orkaitėje. Prieš pabaiga užpylu ketčupo maišyto su grietinė, ir pabarstau žalūmynais tongue.gif tongue.gif Man skanu thumbup.gif
Atsakyti
gal zinote ka dar galima daryti su raugintais kopustais iskyrus sriuba ir troskinti?
na gerai, tiks ir troskiniai - kad tik nebutu tie tradiciniai - bulvytes, rukytos desreles ir kopustai biggrin.gif

nes kaip tik siandien atradau visa uzsilikusi stiklaini...
Atsakyti
QUOTE (Zydre @ 2004 05 01, 10:25)
gal zinote ka dar galima daryti su raugintais kopustais iskyrus sriuba ir troskinti?
na gerai, tiks ir troskiniai - kad tik nebutu tie tradiciniai - bulvytes, rukytos desreles ir kopustai biggrin.gif

nes kaip tik siandien atradau visa uzsilikusi stiklaini...

Daryk zemaitiskus blynus,tik vietoj mesos dek troskintus raugintus kopustus,pamatysi - pirstus iki alkuniu nusilaizysit. laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (ulaa @ 2004 05 01, 22:17)
QUOTE (Zydre @ 2004 05 01, 10:25)
gal zinote ka dar galima daryti su raugintais kopustais iskyrus sriuba ir troskinti?
na gerai, tiks ir troskiniai - kad tik nebutu tie tradiciniai - bulvytes, rukytos desreles ir kopustai  biggrin.gif

nes kaip tik siandien atradau visa uzsilikusi stiklaini...

Daryk zemaitiskus blynus,tik vietoj mesos dek troskintus raugintus kopustus,pamatysi - pirstus iki alkuniu nusilaizysit. laugh.gif

Mes juos vadinam kokorais. Labai skanu.
Atsakyti
QUOTE (Riva @ 2003 09 09, 07:40)
As ne kopustine kiausiniene, o kopustinius blynus kepu.
Reikia per smulkesne burokine tarka sutarkuoti kopustus, tada ispausti pora galvuciu cesnako, prieskoniu, kiausiniu pora ar tris - cia jau nuo kiekio priklauso ir miltu. Sumaisyt ir kept, ir saugot nuo seimynos, kad per karstu nevalgytu, nes labai pakvimpa...

Isbandziau tuos blynus... thumbup.gif
Tikrai labai skanus.... o svarbiausia, kad mano vyras net nepatikejo, kad cia blynai biggrin.gif , pagalvojo, kad tai zuvis biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Aciu uz receptuka thumbup.gif
Atsakyti
Super kopustu kotletai
1 kopustas
4 bandeles
dziuveseliai
3 svogunai
2 kiausai
1 stikline grietines
druskos
prieskoniu
Kopusta apvirti, nuvarvint ir sumalt kartu su piene ar vandeny mirkytom bandelem. Sudeti pakepintus svogunus, imust kiausus, prieskonius ir viska ismaisyt.Suformuot kotletus ir kept riebaluose.
Skaniai valgosi net ir salti, su majonezu.
NIAM NIAM
Atsakyti
QUOTE(Springlet @ 2003 09 04, 00:03)
Une, esme to pyrago ta, kad kopustu daug, o va lasisos mazai, bet skanu. Na kaip mieline tesla daryti neaprasinesiu wink.gif O idarui troskini supjaustyta kopusta, pridedi jau apkeptu morku su svogunu, galima paprikos, prieskonius dedi tokius kurie ir troskinant kopustus tinka wink.gif Pagal recepta reiketu majonezo keliu saukstu, taciau as nededu. Iskocioji tesla, tada dedi kopustu idara, o ant virsaus lasisos papilviu truputeli, susuki, virsu patepi kiausinio tryniu, galima kmynais pabarstyti.  


O patį pyragą kokį darai?
Ar iškloji tešla skardą, ar kaip?
Atsakyti
iš visų kopūstų labiausiai mėgstu žiedinius kopūstus. tai juk irgi kopūstas, ar ne? blush2.gif
mėgstamiausiai patiekalas - troškinys iš žiedinių kopūstų
žiedinius kopūstus truputį apkepti, įpilti vandenuko ir troškinti, įdėti susmulkintą papriką, rūkytą kumpį (galima ir nedėti arba vietoj jo įdėti grybų), o pačioje pabaigoje tarkuoto sūrio, pagardinti galima baziliku ir pipirais. kitas variantas - vietoj sūrio neriebi grietinė. jeigu įpilti daugiau vandens, galima troškinį traktuoti ir kaip sriubą, taip pat tinka kaip garnyras prie vištienos ar kitos mėsos mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif As tai gaminu tokia salotas 4u.gif man labai patinka ir maniskis sveicia kaip pakvaises ax.gif

Reikia ziedinio kopusto (galima apvirti, o galima ir ne - visaip labai skanu, kas megsta traskias salotas, tai nevirkite) 3 - 4 virtu kiausiniu, raudonojo svoguno arba svogunu laisku ir majonezo, labai paprasta ir labai skanu! Viska supjaustom, pridedam prieskoniu, druskos, pipiru ir ismaisom! Skanau biggrin.gif


user posted image
Papildyta:
Dar vienos salotos su ziediniais kopustais, visada gaminu prie mesos labai tinka lotuliukas.gif

Reikia ziedini kopusta apvirti, isskirstyti ziedynais ir apkepti sviestuki smile.gif Po to ideti agurko, pomidoro ir svoguno viska ismaisyti su grietine thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
O aš gaminu kopūstų-faršo maltinukus:
nedidelis kiekis(kokie 8 nedideli maltinukai) ax.gif
300g faršo,
300g burokine tarka tarkuoto kopūsto,
galima šiek tiek morkyčių smulkiau tarkuotų
2 kiaušiniai
2-3 šaukštai džiuvėsėlių
pipirų, druskos, kitų mėgstamų prieskonių


Viską sumaišyti ir kepti. Kai gražiai apkeps, šiek tiek patroškinti. Valgom su daržovėm, bulvytėm virtom, ar kaip kas mėgsta. Labai švelnus skonis bigsmile.gif
Skanaus!!!
Atsakyti
Sveikos wink.gif pasireikšiu ir aš smile.gif

Man laaaaabai skanios šios salotos:

Šviežio kopūsto
Šviežių pievagrybių
Paprikos
Kumpio
Ementalio sūrio (aš dedu picarelą, irgi labai tinka)

Kopūstą supjaustyti ar sutarkuoti, šviežius pievagrybius supjaustyti plokštelėm, paprikas, kumpį ir sūrį kubeliais. Proporcijos iš akies, maždaug visko po lygiai. Tada prieskoniukų, kas kokius vartojat ir galima sumaišyti su majonezu arba su aliejum ir vyno actu wink.gif
Laaaabai skanu ir sotu, ir nėr labai kaloringa wink.gif
Atsakyti


Kopūstų kotletai


Nedidelis pekino kopūstas viena morka,didelis svogūnas,puse puodelio manų kruopų,du kiaušiniai,jautienos faršo apie pusę kg.galima ir mažiau nesvarbu.Daržoves smulkiai sutrkuojam,viską sumaišom dedam mėgstamų prieskonių .Darom kotletukus pavoliojam miltuose ir kepam aliejuje smile.gif user posted image
Atsakyti