[/color]
Svieziu kopustu salotos :
[color=Black]
kopustai
morkos
pomidorai
paprika
grietine
majonezas.
P.S.Kopustus reikia pjaustyti siaudeliais.
Arba dar receptukas: pagrindinis ingridientas kopustas, o priedai viskas ka turite saldytuve (ir kas dera prie kopustu:zirneliai,kukuruzai,agurkai tiek rauginti,tiek sviezi ir t.t.)
Dekui luka uz recepta.Butinai ishmeginsiu
O stai receptas is ziediniu kopustu.Ish produktu isheina m.d. 4 porcijos.Taigi jums reikes 300g šviežių žiedinių kopūstų,
200g ankštinių pipirų,200g šviežių agurkų,150g majonezo,
100g rūkytos kiaulienos nugarinės,100g konservuotų kukurūzų,salotų lapelių papuošimui,druskos, prieskonių - pagal skonį.
Žiedinius kopūstų žiedinėlius nupjaustyti nuo stiebų. Ankštinius pipirus, agurkus, rūkytą nugarinę supjaustyti šiaudeliais. Viską sumaišyt su majonezu, pagal skonį įdedet prieskonių. Papuošti salotų lapais, petražolių šakelėmis.
200g ankštinių pipirų,200g šviežių agurkų,150g majonezo,
100g rūkytos kiaulienos nugarinės,100g konservuotų kukurūzų,salotų lapelių papuošimui,druskos, prieskonių - pagal skonį.
Žiedinius kopūstų žiedinėlius nupjaustyti nuo stiebų. Ankštinius pipirus, agurkus, rūkytą nugarinę supjaustyti šiaudeliais. Viską sumaišyt su majonezu, pagal skonį įdedet prieskonių. Papuošti salotų lapais, petražolių šakelėmis.
Arba dar labai skanu ziediniai kopustai tesloje.Si patiekala manau moka pasigaminti kekviena,bet jei dar nemokate,parasysiu:
1,5 stiklinės miltų,
1 stiklinė pieno,
(1 stiklinė baltojo sauso vyno,bet nebutinai)
1 kiaušinis,druskos, pipirų.
Įmušti kiaušinį, įpilti stiklinę pieno, stiklinę vyno, suberti 1,5 stiklinės miltų, įberti druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišyti. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
Žiedinį kopūstą nuplauti ir išskirstyti šakelėmis. Į šaltą 3,5 l talpos puodą įpilti 4-5 valg. šaukštus vandens, sudėti žiedinius kopūstus, uždengti dangčiu ir virti Kai puodas įkais, sumažinti kaitrą iki minimumo. Išvirtus žiedinius kopūstus ataušinti, pavilgyti tešloje ir apkepti įkaitintame aliejuje 2-4 min. Papuošti citrinos griežinėliais ir daržovėmis.
Na mano seimynai labai patinka stai tokios salotos:
kopustas,
paprika,
morka,
svogunas,
obuoliu acto,
aliejaus.
Kopusta smulkiai supjaustom, paprika supjaustom siaudeliais, morka sutarkuojam, svoguna supjaustom kubeliais. Viska sumaisom, ipilam siek tiek obuoliu acto ir aliejaus. Laabai skanu.
kopustas,
paprika,
morka,
svogunas,
obuoliu acto,
aliejaus.
Kopusta smulkiai supjaustom, paprika supjaustom siaudeliais, morka sutarkuojam, svoguna supjaustom kubeliais. Viska sumaisom, ipilam siek tiek obuoliu acto ir aliejaus. Laabai skanu.
Žinau kad yra kažkoks greitas kopūstų rauginimo būdas su šaltu vandeniu.
Gal kas žino tikslų receptą.
Gal kas žino tikslų receptą.
Troškintas kumpis su šviežiais kopūstais
Ingredientai
kumpis arba mentė 750 g
švieži kopūstai 1 kg
pomidorų košė 100 g
svogūnas 1 vnt
morka 1 vnt
petražolės
riebalai 60 g
miltai 20 g
pipirai
Paruošimas
Kopūstai smulkiai supjaustomi ir šutinami puode, užpylus truputį sultinio. Po 10 min sudedama pomidorų košė ir šutinama dar 10 min. Tada sudedama paruošta mėsa, smulkiai pjaustytos daržovės, pipirai ir įpilama druskos pagal skonį. Mėsa supjaustoma 1,5 cm kubeliais ir riebaluose pakepinama, kol pagelsta. Tada sudedama į kopūstus ir patroškinama, kol suminkštėja (apie 20 minučių). Prieš troškinimo pabaigą sudedami su riebalais pakepinti miltai. Patiekiama su bulvių košė.
Ingredientai
kumpis arba mentė 750 g
švieži kopūstai 1 kg
pomidorų košė 100 g
svogūnas 1 vnt
morka 1 vnt
petražolės
riebalai 60 g
miltai 20 g
pipirai
Paruošimas
Kopūstai smulkiai supjaustomi ir šutinami puode, užpylus truputį sultinio. Po 10 min sudedama pomidorų košė ir šutinama dar 10 min. Tada sudedama paruošta mėsa, smulkiai pjaustytos daržovės, pipirai ir įpilama druskos pagal skonį. Mėsa supjaustoma 1,5 cm kubeliais ir riebaluose pakepinama, kol pagelsta. Tada sudedama į kopūstus ir patroškinama, kol suminkštėja (apie 20 minučių). Prieš troškinimo pabaigą sudedami su riebalais pakepinti miltai. Patiekiama su bulvių košė.
As tai darau toki "shamurliaka" is kopustu ir kt darzoviu. mums labai skanu, tik biski laiko uzima darzoviu valymas ir pjaustymas, nes l greit susivalgo ir reikia dideli puoda visada virt..
pagal skoni, nora ir puodo dydi reikia:
zalio kopusto, raugintu kopustu (as tai dedu abieju rusiu daugmaz po lygiai); morku;svoguno, (galit nedet, jei nemegstat) smulkiai pjaustyto cesnako;, bulviu, paprikos (nebutinai), ar dar kokiu darzoviu (cukinija, moliugas, baklazanas, poras etc) ,kokio kumpio ar desrigalio, ivairiausiu prieskoniu (negailekit) , druskos, grietines, vandens ir aliejaus l nedaug..
visas darzoves ir kumpius supjaustyti taip, kaip jums atrodo graziau:) ant puodo dugno ipilt aliejaus (kad neprisviltu), det viska sluoksniais (as pradedu nuo bulviu) darzoves visas, pabarstyt prieskoniais (nepamirskit pipiriuku). I puoda man telpa kokie trys kartai tokiu sluoksniu. ant virsaus vel prieskoniai, uzpilt viska vandeniu, kad butu kur darzovytem troskintis, ir virt kol issitroskins.
man l skanu su grietine.. ir mano shamurliakas patinka:) Tinka, kai truksta pinigeliu, arba noris "pasodint ant dietos"
pagal skoni, nora ir puodo dydi reikia:
zalio kopusto, raugintu kopustu (as tai dedu abieju rusiu daugmaz po lygiai); morku;svoguno, (galit nedet, jei nemegstat) smulkiai pjaustyto cesnako;, bulviu, paprikos (nebutinai), ar dar kokiu darzoviu (cukinija, moliugas, baklazanas, poras etc) ,kokio kumpio ar desrigalio, ivairiausiu prieskoniu (negailekit) , druskos, grietines, vandens ir aliejaus l nedaug..
visas darzoves ir kumpius supjaustyti taip, kaip jums atrodo graziau:) ant puodo dugno ipilt aliejaus (kad neprisviltu), det viska sluoksniais (as pradedu nuo bulviu) darzoves visas, pabarstyt prieskoniais (nepamirskit pipiriuku). I puoda man telpa kokie trys kartai tokiu sluoksniu. ant virsaus vel prieskoniai, uzpilt viska vandeniu, kad butu kur darzovytem troskintis, ir virt kol issitroskins.
man l skanu su grietine.. ir mano shamurliakas patinka:) Tinka, kai truksta pinigeliu, arba noris "pasodint ant dietos"
Aš irgi darau tokį troškinį su kopūstai tik aliejaus nededu ir dar ten labai tinka karis. Toks fainas skonis gaunasi.
Gal kas parašytų kaip gaminami '' netikri'' balandėliai.
Dievinu troskintus raugintus kopustus - sudedu juos i puoda, ipilu siek tiek vandens, iberiu druskos truputi, cukraus ir troskinu pora valandu. Niam niam, labai skanu, nes skonis toks saldziarugstis. Labai tinka prie parukytu desreliu su bulviu kose
QUOTE (nercyte @ 2004 04 30, 07:39) |
Gal kas parašytų kaip gaminami '' netikri'' balandėliai. |
Tinginių balandėliai
Reikia:Kopūsto, ryžių, faršo, prieskonių, morkų, pomidorų padažo, grietinėlės, miltų.
Kop[ūstą sumalti prieš tai apvirus apie 10 mni.Paskui įdėti virtų ryžių, sumaišyti su faršu, įdėti prieskonių ir suformavus koteltukus apkepti keptuvėje.Tada dėti į puodą su verdančiu vandeniu ir troškinti.KAd apačia neprisviltų, puodo dugną iškloti pjaustytom morkytėm, užpilti pomidorų padažu, o kai baigs troškintis įpilti grietinėlės maišytos su miltais.
Skanaus