Įdaryti briuseliniai kopūstai
reikes:
300-400g. briuseliniu kopustu,
500g.mesos arba grybu idaro,
40g sviesto,
25Og. grietines,šiek tiek druskos,
Gūželes išvirti pasūdytame vandenyje,iškrėst į kiaurasamtį,kad nuvarvėtų.
Į kiekvieną gūželę -praskleidžiant lapelius lygiai ,kai įdarant baltagūžius k. pridėti įdaro
Į keptuvą įdėti sviesto sudėti įdarytas gūželes,užpilti grietine ir troškinti ant mažos kaitros
Patiekti sudėtus į dubenį ir užpiltus padažu,kuriame troškinosi.
Prie įdarytų kopūstų tinka virtos bulvės,bulvių košė.
Ir antras receptas
reikės :
500g briuseliniu kopustu,
sviesto ar aliejaus,20-25 g,
150 g kumpio,
25g. fermentinio surio,
svoguno,druskos,
Gūželes sudėti į puodą įpilti sultinio,arba pasūdyto vandens sudėti sviestč arba aliejų,supjaustytą svogūną ir patroškinti,paskui sudėti smulkintą kumpį.
Viską sudėti į išteptą keptuvą pabarstyti tarkuotu sūriu ir 30minkepti orkaiteje.
Skanaus
QUOTE(regna @ 2012 02 22, 10:41)
Siūlau, kopūstų apkepą su pieno padažuarba su grietine
Esu ne kartą gaminusi,ir pirmą kartą valgiau pas drugę
reikes:
puse kg kopustu{500g]
35g.manu kruopu,
vieno kiausinio,
apie 25g.sviesto,arba kitokiu riebalu,
65g{ml} pieno
po 10g dziuvesiuir,fermentinio surio,
150ml pieno,arba68 g, grietines
Supjaustome kopūstus sudedame į puodą{troškintuvą},supilame pieną,įdedame sviestą uždengus patroškiname.
Paskui siaura srovele supilame manų kruopas,išmaišome ir verdame 5-10min,po to sudedame išplaktus kiaušinius.
Tuomet kopūstus sukrečiame į sviestu pateptą skardą išlyginti,aptepti grietine apibartyti fermentiniu sūriu,džiuvėsėliais
Iįškepusį apkepą supjaustyti sudėt į lėkštę užpilti pieno padažu.
Dar žinau kopūstų vyniotinukus su slyvomis,bet kitą sykį/
Esu ne kartą gaminusi,ir pirmą kartą valgiau pas drugę
reikes:
puse kg kopustu{500g]
35g.manu kruopu,
vieno kiausinio,
apie 25g.sviesto,arba kitokiu riebalu,
65g{ml} pieno
po 10g dziuvesiuir,fermentinio surio,
150ml pieno,arba68 g, grietines
Supjaustome kopūstus sudedame į puodą{troškintuvą},supilame pieną,įdedame sviestą uždengus patroškiname.
Paskui siaura srovele supilame manų kruopas,išmaišome ir verdame 5-10min,po to sudedame išplaktus kiaušinius.
Tuomet kopūstus sukrečiame į sviestu pateptą skardą išlyginti,aptepti grietine apibartyti fermentiniu sūriu,džiuvėsėliais
Iįškepusį apkepą supjaustyti sudėt į lėkštę užpilti pieno padažu.
Dar žinau kopūstų vyniotinukus su slyvomis,bet kitą sykį/
Siandien kepiau - labai patiko. Aciu uz recepta:) Tik as dar pasudziau ir idejau j.pipiru ir kepiau be dziuveseliu. Kita k. dar pabandysiu pradzioje itarkuoti zalios bulves. Turetu buti dar skaniau..