Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas iš kopūstų

Įdaryti briuseliniai kopūstai

reikes:

300-400g. briuseliniu kopustu,
500g.mesos arba grybu idaro,
40g sviesto,
25Og. grietines,šiek tiek druskos,

Gūželes išvirti pasūdytame vandenyje,iškrėst į kiaurasamtį,kad nuvarvėtų.

Į kiekvieną gūželę -praskleidžiant lapelius lygiai ,kai įdarant baltagūžius k. pridėti įdaro
Į keptuvą įdėti sviesto sudėti įdarytas gūželes,užpilti grietine ir troškinti ant mažos kaitros
Patiekti sudėtus į dubenį ir užpiltus padažu,kuriame troškinosi.

Prie įdarytų kopūstų tinka virtos bulvės,bulvių košė.

Ir antras receptas

reikės :
500g briuseliniu kopustu,
sviesto ar aliejaus,20-25 g,
150 g kumpio,
25g. fermentinio surio,
svoguno,druskos,

Gūželes sudėti į puodą įpilti sultinio,arba pasūdyto vandens sudėti sviestč arba aliejų,supjaustytą svogūną ir patroškinti,paskui sudėti smulkintą kumpį.
Viską sudėti į išteptą keptuvą pabarstyti tarkuotu sūriu ir 30minkepti orkaiteje.
Skanaus biggrin.gif


Atsakyti
QUOTE(regna @ 2012 02 22, 10:41)
Siūlau, kopūstų apkepą su pieno padažuarba su grietine

    Esu ne kartą gaminusi,ir pirmą kartą valgiau pas drugę
 
reikes:

puse kg kopustu{500g]

  35g.manu kruopu,

  vieno kiausinio,

    apie 25g.sviesto,arba kitokiu riebalu,
 
  65g{ml} pieno
  po 10g dziuvesiuir,fermentinio surio,
  150ml pieno,arba68 g, grietines

    Supjaustome kopūstus sudedame į puodą{troškintuvą},supilame pieną,įdedame sviestą uždengus patroškiname.
Paskui siaura srovele supilame manų kruopas,išmaišome ir verdame 5-10min,po to sudedame išplaktus kiaušinius.

    Tuomet kopūstus sukrečiame į sviestu pateptą skardą išlyginti,aptepti grietine apibartyti fermentiniu sūriu,džiuvėsėliais
  Iįškepusį apkepą supjaustyti sudėt į lėkštę užpilti pieno padažu.

    Dar žinau kopūstų vyniotinukus su slyvomis,bet kitą sykį/


Siandien kepiau - labai patiko. Aciu uz recepta:) Tik as dar pasudziau ir idejau j.pipiru ir kepiau be dziuveseliu. Kita k. dar pabandysiu pradzioje itarkuoti zalios bulves. Turetu buti dar skaniau..smile.gif
Atsakyti