Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Restar, aha gavau, Gitana jau po truputį grįžta po traumos. 

Mes tokie nerimti planuotojai, daugiau ekspromtiniai, važiuojam, kur akys mato, gaires tik susidedam ir į laiką bandom tilpt.  Tai taip ir su Čekija žada būt. Apsižiūrėjom, ko norim, kaip bus, bus matyt :D  Kambarius tik Lenkijoj ir Vokietijoj užsisakėm.

Atsakyti

Mes irgi planavom planavom cekija..nu bet man tai reikia juros kazkaip..o vaikis dar tingi vaiksciot..atidejom..be to as ne kaip Restar, megstu miestus..nu bet juros vistiek reikia...nors ramiai galiu atostogaut ir kaime

Atsakyti

Sveikos! Help! Paprastai rankovės mezgamos to pačio storio virbalais kaip ir kūnas. Taip? O Berlin aprašyme rankovėm mažesni virbalai nurodyti nei kūnui. Rankovė mezgama ratu. Kūnas irgi. Čia klaida aprašyme ar kokia paslėpta mintis tame yra?

Atsakyti

:D Aišku galima ir susumuot pora idėjų, visos trys viename gal jau nelabai... :D

Va kai visas tris idėjas kartu sumegsi, gausi tramdomieji marškiniai  :B nu kaip kartais ūkyje, t.y. šeimoj, praverstų  :lol: ir sau, ir kitam pasiūlyt  :ax: 

Atsakyti

Jurgitak as net to paties nr virbalais megzdama rankoves labiau sukalu

Bet

Esu maciusi video kur kalbejo apie tai, sakp rankoves kaf alkunes taip neisinesiotu reik kieciau nei kuna megzt

Atsakyti

Aciu abelo :) gi taves ir klausiau. ;) Maniskis matyt ruosias paauglystei. Nes per metus tik 1cm ir 2kg.  Ir pagal fizinius testus matos. Krite skaiciai zemyn. O gal kokius vitaminus parekomenduotum? Pamirsau gydytojos paklaust. Sportininkui ir auganciam vaikui

Atsakyti

Vat aš irgi galvoju, kad intensyviai sportuojančiam turbūt kažko papildomai reikia. Nes mano ėdraus sportininko hemoglobinas mažokas, kai tuo tarpu išrankios sesės, kuri mažai ką valgo - puikus. Tad ir aš būsiu dėkinga už patarimą, kaip čia elgtis su tais vitaminais sportininkams. Aišku, per vasarą atsigaus, bet rudeniop vėl treniruotės, išprakaituoja daug, tai gal verta ką pavartoti.

Atsakyti

Ačiū, qqte!

vitaminai sportininkams: kalis ir magnis. Ar jūsų sportininkai lankosi sporto dispanseryje?

Atsakyti

Augantiems vaikams paprastai nieko papildomai nereikia,tik sveikai maitintis ir judėt  :mirksiukas: 

O va sportininkams tai papildomai praverstų kalcis, magnis ir žiemą vit D, kad kalcį tikrai įsisavintų bei epizodiškai kas kokius 2-3mėn kalio papildai po 2-3sav.,nes va šiuos visokius mikroelementus (o ne pačius vitaminus A, C, D ir kt.), jie išprakaituoja. Kas dar svarbu raumenims dirbti, tai antioksidantai, vadinas epizodiškai galima pavartot vit. E arba bendrų bitaminų,kuriuose būtų E įdėta. Bet tik jau ne visko iškart ką čia išvardinau! :) 

Epizodas iš darbo: vaikinas 16m., aktyvus sportininkas, paguldomas ištyrimui dėl epizodinių viduriavimų ir pilvo skausmų. Tęsiasi viduriavimas po 2savaites maždaug ir paskui praeina vėl kokiam mėnesiui ar dviem, kartais per tą laiką net užkietėja (kas sutampa su pilvo skausmais). Varžybų metu kartais traukia mėšlungis,o kartais lyg duria širdį. Tyrinėjam,nieko ligos pavidalu nerandam. Paklausus gal vartoja kokių papildų, sako,kad ne. O vieną dieną užklumpu besirausiantį spintelėje pilnoje buteliukų.... A kas gi čia vaikine? Čia mama man liepia gert kartais. Trauk lauk :) vartojami paprasti multivitaminai, kalcis dviejų rūšių, papildomai geležis. Atėjus mamai pradedu klausinėt detaliai. Tai pasirodo,dar kartais ant viršaus prideda ir magnio papildomai,nes vienas kalcis jau su magniu. Tai kai prideda to magnio pradrda viduriuot (žinomas ir labai dažnas magnio šalutinis poveikis), kai nevartoja, užkietėjimas (normalu,nes gauna papildomai geležies,kuri įprastai kietina ir gali sukelt pilvaskaudžius,jei geriama ant tuščio skrandžio). Pamažinom vitaminų kiekį, išdėliojom ant lapuko, kada ką gert,nes išėję pro duris kartais viską pamirštam ;) pridėjom kalio,vit. D po poros mėnesių skundų nebuvo :) tai va kaip gali būt kartais kai labai norim padėt sportininkam :)

Atsakyti

Apie geležį ir hemoglobiną. Jei kraujo tyrime hemoglobinas yra normos ribose,net jei apatinis normos skaičiukas (!), jis yra norma ir nieko papildomai nereikia. Nu jei labai norit,tai geriausiu atveju karbonado arba špinatų sriubos/kokteilio, pupelių salotų ir pan  :mirksiukas:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abelo: 14 liepos 2017 - 19:10

Ai, ir būt gerai, kad sporto metu arba po jo iškart gertų ne tiesiog vandenį iš krano,o ką nors mineralinio,tada grąžins bent dalį to,kas buvo išprakaituota  :mirksiukas:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abelo: 14 liepos 2017 - 19:12

Bet sia vasara buvo ligoninej. Kai nuo dehitratacijos aukstos tempos (virusiuko) nebepakele. Taip negeria tiek kiek turetu. Bet ir vanduo filtruotas.... pasirodo truko kalio natrio...  meskos paslauga zmogui, del boileriu ir kitu buitines technikos pribumbasu... kiekviena rudeni eina pas sporto daktara. Dispancerio neturim. 

Atsakyti