Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Orginale parasyta taip

24 sts and 40 rnds = 4” / 10 cm in lace pattern, after wet-blocking
24 sts and 36 rows = 4” / 10 cm in stockinette stitch, after wet-blocking

O man 24 akys  28 eiles gaunas 7 cm. Skirtumas 3 cm.

Abelo, jei sugalvosi megzti april - galiu atsiusti aprasyma :4u:

Ačiū, žinosiu, kur ieškot  :4u: 

Čia kurio mėginuko tavo tokie skiačiai? Lygaus rašto ar kiauraraščio?

Aš į eiles paprastai nekreipiu dėmesio, nes niekada su jom nepataikau. Nes nuo eilių priklauso tik ilgis, tai pamezgu pagal nurodytus cm, o ne eilių skaičių  :mirksiukas: 

O matuoju ir lyginu tai kiek telpa į mano 10cm akių. Tai vadinas tavo mėginuke tilps daugiau, kokios 32 (?)? Vadinas reikės megzt pvz M dydį iš aprašymo, kad tiktų S sudėjimui. Čia aš pagal save jau maždaug taip žinau :) jei norisi tiksliau tai pažiūri pagal apimtį krūtinės kokio dydžio tau reitų megzt, tada susirandi aprašyme kiek išplatinus per krūtinę turi gaut akių arba suskaičiuoji, kad tarkim 82cm krūtinei reikės kad būtų 24 x 8.2 = 196a. Dabar žiūri, kad su tavo mėginuku 82cm reiks turėt tarkim 32 x 8.2 =264a. Ir susirandi tą dydį, kuriam per krūtinę gaunasi aprašyme toks skaičius akių.

Iš mano patirties, įvertinant paklaidą ir kokio laisvumo norisi, aš dažniausiai renkuosi dydžiu mažesnį, nei gaunu pagal savo čepajevą :) pvz. Suskaičiavau, kad S dydžiui reik žiūrėt į L aprašymą, tai žiūriu į M, nes dažniausiai nešioju prigludusius reikalus  :ax: 

Nežinau ar kas tau paaiškėjo,bet labai stengiaus  :ax: :D

Atsakyti

Aciu Abelo, perskaiciau kelis kartus , sudetingai.. kazi ar tik nemesiu sito reikalo, sudetinga man su matematika :D

Pradejau megzti 2 dydziais idesni, ziuresiu kas gausis, nebus gaila isardyt, nes pati busiu kalta del neapsiskaiciavimo :D

Alia gal galit papasakot.. nesuprantu siu vietu

(k1, sl 1) two times (2 sts inc'd)


(k1, sl 1) two times (1 st inc'd).


(k1, sl 1) two times (4 sts inc'd).


Ka reiskia tie paskutiniai skaiciai :hmm: cia dar is kazkur turiu prigamint akiu :hmm: :B

Atsakyti

 

Aciu Abelo, perskaiciau kelis kartus , sudetingai.. kazi ar tik nemesiu sito reikalo, sudetinga man su matematika :D

 

Pradejau megzti 2 dydziais idesni, ziuresiu kas gausis, nebus gaila isardyt, nes pati busiu kalta del neapsiskaiciavimo :D

 

Alia gal galit papasakot.. nesuprantu siu vietu

(k1, sl 1) two times (2 sts inc'd)

 

(k1, sl 1) two times (1 st inc'd).

 

(k1, sl 1) two times (4 sts inc'd).

 

Ka reiskia tie paskutiniai skaiciai :hmm: cia dar is kazkur turiu prigamint akiu :hmm: :B

 

ką reiškia sl 1?

 

šiaip reiktų perskaityt visą aprašymą, dažniausiai būna kokie nors apibendrinimai, paaiškinimai, iš kurių paaiškėja kas nors

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katuks: 27 birželio 2017 - 13:26

Aciu Abelo, perskaiciau kelis kartus , sudetingai.. kazi ar tik nemesiu sito reikalo, sudetinga man su matematika :D Pradejau megzti 2 dydziais idesni, ziuresiu kas gausis, nebus gaila isardyt, nes pati busiu kalta del neapsiskaiciavimo :D Alia gal galit papasakot.. nesuprantu siu vietu (k1, sl 1) two times (2 sts inc'd) (k1, sl 1) two times (1 st inc'd). (k1, sl 1) two times (4 sts inc'd). Ka reiskia tie paskutiniai skaiciai :hmm: cia dar is kazkur turiu prigamint akiu :hmm: :B
Sl 1, tai nukelt 1a. paskutiniai skaičiai skliaustuose nurodo, kad toj eilutėj tiek akių turėjo padaugėt. 2sts increased, tai dviem daugiau. Toks kaip apibendrinimas.

Ten tikriausiai prieš tai kažkur reikia iš vienos kelias padaryt?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abelo: 27 birželio 2017 - 13:31

Rasyte, geriau pasakyk, kurioj eilės esi? nes įtariu, kad kokį galą eilutės paėmei? Bo ne 1 išmezgi gerąją, vieną nukeli 2 kartus, bet kaip iš to gaunasi, kad padaugėja 2 akys? Nesuprantu. Gal ten skliaustuose parašyta tiesiog, kiek eilutės pabaigoje būna prisidėję iš viso akių, bet iš to, kas prieš tai parašyta, tai to nesimato.

Donstop nurodytam bloge perskaitytos mintys privertė susimąstyt ir mane. Išties, tai man dažniausiai pasiseka ir nešioju, ką nusimezgu, bet vis tike norėtųsi ne spontaniškai megzti, o geriau apgalvoti, ko tikrai reikia. dabar tai žinau, ko labai reikia, bet nemoku nusimegzti. kaip Šarangė sako - kokio lachmono ar balachono reikia :D. Ty. užmestuko, bet noriu plono ir nekrentančiais pečiais, tik skvernai gali biškį plėvesuot. Arba šiaip plono susegamo mezgtuko. geriausia - medvilninio. Ta čia tik parduotuvė arba mašina gali padėt, bet nei siūlų turiu, nei moku. Ir nežinau, kur nuėjus rasčiau nusipirkt :).

Egloshke - apie kokius modelius savo mergičkai galvoji? Nes aš irgi turiu tą rūpestį - nori megztuko, siūlai kaip ir yra, o modelis neišsikristalizavęs. Rinktis nelabai noriu duoti, noriu pati sugalvoti, kas man gražu ir patiktų megzti :). Bet būtent oversize, nes gražu lieknai mergičkai, o ir ilgiau užtektų :).

Atsakyti

Nukopinau visa pastraipa

 

Begin saddle shaping and short rows
Right back

Note: As you reach each double stitch, knit into both legs of the stitch.
Next row short row 1: (RS) K1, sl 1, k1, p1, knit to 2 sts before marker (m), (M1R, k1) two times, slip marker (sl m), k7 (8, 8, 8, 9, 10, 10), turn work; (WS) make double stitch, purl to last 4 sts, (k1, sl 1) two times (2 sts inc'd). Next row short row 2: (RS) K1, sl 1, k1, p1, knit to 1 st before m, M1R, k1, sl m, knit to 3 sts past last double st, turn work; (WS) make double st, purl to last 4 sts, (k1, sl 1) two times (1 st inc'd).
Next row short row 3: (RS) K1, sl 1, k1, p1, knit to 2 sts before m, (M1R, k1) two times, sl m, knit to 3 sts past last double st, turn work; (WS) make double st, purl to last 4 sts, (k1, sl 1) two times (2 sts inc'd).
Next row short row 4: (RS) K1, sl 1, k1, p1, knit to 1 st before m, M1R, k1, sl m, knit to next m, sl m, k1, M1L, k3, turn work; (WS) make double st, purl to last 4 sts, (k1, sl 1) two times (2 sts inc'd).
Next row short row 5: (RS) K1, sl 1, k1, p1, knit to 2 sts before m, (M1R, k1) two times, sl m, knit to next m, sl m, (k1, M1L) two times, knit to 2 sts past last double st, turn work; (WS) make double st, purl to last 4 sts, (k1, sl 1) two times (4 sts inc'd).
Next row short row 6: (RS) K1, sl 1, k1, p1, knit to 1 st before m, M1R, k1, sl m, knit to next m, sl m, k1, M1L, knit to 2 sts past last double st, turn work; (WS) make double st, purl to last 4 sts, (k1, sl 1) two times (2 sts inc'd).
Rep
short rows 5 and 6 one more time.
Next row inc row: (RS) K1, sl 1, k1, p1, knit to 2 sts before m, (M1R, k1) two times, sl m, knit to next m, sl m, (k1, M1L) two times, knit to 1 st before next m, M1R, k1, sl m, knit to next m, sl m, k1, M1L, knit to last 4 sts, p1, k1, sl 1, k1 (6 sts inc'd)—154 (156, 160, 160, 166, 172, 180) sts.

 

Abelo, teisingai, gaunas tikrai toks kaip alia paibendrinimas kiek akiu padaugeja kiekvienoj eilutei. Maniau, kad tarp tu sl1 k 1 turi dar atsirast akiu.

 

Atsakyti

jetus kaip jumi sudėtingai skaičiuojat :) aš tai dažniausia jau tada stengiuosi siūlus parinkt panašesnius storiu į aprašyminius arba bandymų keliu iš akies mezgu :) matuojuosi, išardau kokį 10 kartų bet galų gale daug maž pataikau :) nusimezgu nešiojamus daigtus paprastai

Atsakyti

Kas per nusistatymas?.. Ir su kuo susijęs? Man šiaip gyvenime ir mezgime kuo įvairiau, tuo geriau :D

Nenusistatymas, tiesiog šiuo metu nepatinka modeliai, kurie megzti apvaliai palei kaklą, nu čia tas pats kas ir nepatinka niekas kas nerta dabar, nors ir pati esu nėrus ir pati esu mezgus apvaliai, nu zachodas toks ir viskas :D

Kokį telefoną įsigijai?

Aš tai vis dar iš akmens amžiaus esu, nes mano telefonas nežinau jau kiek metų pas mane - ne tik kad neišmanus, bet net į internetą nesijungia iš viso. Sakiau kad kol veikia, nesikeisiu, bet kadangi toks senukas tai po truputį domiuosi.

Telefonų tarpe aš nepopuliari, esu sony gerbėja nuo neatmenamų laikų, tai vėl gi pasiėmiau sony xperia x, pagal parametrus ir kainą (dar ir akciją pataikiau) tai labai fainas toks variantas :)

Atsakyti

Nu itariu, kad uzknisiu jus su klausimais, nu bet vel nebesuprantu sios vietos (knit to 3 sts past last double st, turn work;.Cia paimta is row 3. Tai turiu megzti iki kol liks 3 akys iki dvigubos akies, ar 3 akis uz tos dvigubos akies. nesueina man galai. :hmm: :D

Atsakyti

 

Egloshke - apie kokius modelius savo mergičkai galvoji? Nes aš irgi turiu tą rūpestį - nori megztuko, siūlai kaip ir yra, o modelis neišsikristalizavęs. Rinktis nelabai noriu duoti, noriu pati sugalvoti, kas man gražu ir patiktų megzti :). Bet būtent oversize, nes gražu lieknai mergičkai, o ir ilgiau užtektų :).

Na aš , žinok, neturiu pasirinkimo. Man nupiešė ant popieriaus, ko nori  :) O bus labai paprastas stačiakampis su primegztomis rankovėmis geromis akimis. O akcentas bus atnara stulpeliu 2 geros ir 2 blogos, kokių 8cm ilgio ir toks pat atverčiamas kaklas. Na tai paprasčiau nebūna :D

O siūlus taip pat turiu superinius. Buvau nusimezgusi iš jų megztuką.

Online tessa kažkas panašaus

157-101_0.jpg

Stori ir gerai krentantys. Tai tikiuosi viens du ir numegsiu :D

Atsakyti

Geriausias lachmonas vasarai - ratukas :D svarbu tik siūlą vasarinį pasirinkt.

Atsakyti

Jeo, skliaustuose tau tik informacijai, kiek akių padaugėjo eillutės gale.

3 eilėj - sakyčiau, kad UŽ tų trijų akių po dvigubos.

Atsakyti