Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Graikiškų dainuškų jau Graikijoj po Kauno sakurų? Bandau sugaudyt minčių šuolius :).

Šiandien ištiko nusivylimas savo mezgimu... Priartėjau prie Poppy Tee rankovių atskyrimo ir... kažkokia šūduva. Pradedant nuo to, kad pradžioje mezgiau tankiai ir pavyzdukas toks buvo, dėl to pasirinkau XL dydį. O paskui ranka atlaisvėjo ir niekaip negalėjau sutankinti. Ir... jau skęstu tame XL dydyje :(. Tai ardau po 1 akį atgal. Vietoj to, kad būčiau pamezgus per vebinarą 15 val - net nespėjau išardyti... Siūlų pasirinkimas irgi abejotinas. Pasirinkau, aišku, ne tai, apie ką svajočiau, bet tai, ką reikia sumegzt - senos rogutinės atsargos, perpirktos iš aa Šarangės...

O dar nedžiugina, kad rytais atsikeliu su keistais pirštais - nei tai nutirpę, nei tai skauda, kai kuriuos sunkiau lankstyti. Bijau, kad jau kokie artritai - ar senatvės, ar autoimuniniai procesai ir kad galiu netekti mezgimo džiaugsmo... Dar ir kelį jau kuris laikas skauda, sunku atsisėsti, atsikelti. 

Toks va man mėnulis pajuodęs.  Eisiu šiandien vėl į koncertą su savo koncertų drauge. Norėjau atsifutbolint, nors, manau, kad bus faina (geriau jau būtų :D), bet norėjau tiesiog patūnot namie bent 1 vakarą.  Aišku, dienom patūnau, bet ne ant sofos. O vakarais po šunų būnu tokia išsekus, vakar tik grįžus griuvau ir numigau, net megzt negalėjau. Bet negalėjau atsisakyt, net pati bilietus nupirkau. Jaučiuosi apsimetėlė melomanė :). Užtektų man kultūros ir 1 kartą per mėnesį realiai, labiau vertinčiau.

Atsakyti

Labos

Restar, 25 Bal 2025 - 12:12, parašė: Graikiškų dainuškų jau Graikijoj po Kauno sakurų? Bandau sugaudyt minčių šuolius :).

Tam Gadget pacituotam poste buvo, kad ir aperolio pavydžiu, ir sakuras planuoju lankyt. Tai sakuras spėjau penktadienį prasukt, o dabar jau graikiškais vakarais mėgaujuos.

Aš irgi planuoju kultūrą 1k./mėn., kad būtų kokybiškas laikas su dukra. Kartais gaunas dažniau, bet tada irgi pritrūksta ramių vakarų  :)

Dėl artrito gal verta su kokiu gyd. pasikonsultuoti? Turiu ir aš šitą genetiškai polinkį, skauda nuo visokių orų permainų, plaštakos įtampoj. Stengiuos sportuot it kolageną gert. Nežinau ar padeda, noriu tikėt, kad padeda  :)

Aplankėm vietines pardes, dukra topukų norėjo. Nu bet po 20 eurų… Prisifotkinau, numegzt tokį nereik didelio mokslo. Jei gyvenčiau Kretoj, daryčiau topukų biznį  :D

Priedas  IMG_6129.jpeg   285,52KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_6130.jpeg   287,29KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Net gėda - buvau šventai įsitikinusi, kad ten Gadget ne tik 2 žodžius parašė, bet ir kas toliau - ir sakurų foto, ir aperolį su dainuškom aprašė :D

Gailiuosi, kad gydytojai nepaskambinau :(, per koncertą taip užėjo kelį skaudėt, kaip nei iki to, nei dabar neskauda. Nepatogios ten kėdės ir kojom vietos mažai, turbūt dėl to. Bet ir pirštus skauda, net ploti normaliai negalėjau, tai kažkokia klipatėlė pasijutau ir gaila savęs pasidarė. Paardysiu dar truputį, gal pavyks pasimatuoti, bus aiškiau, ar mesti viską velniop, ar palikt pagulėt, ką kito naujo pradėt. Tik ne šiandien...

Atsakyti

Užspaudei gal ką? Sveikatos! 

Mezginys ir man pabodo, poryt jau keisiu į kokį kitą namie likusį  :) 

Atsakyti

Šiandien ir aš užspausta. Arba nugulėjau, arba vakar Vilniuj pūstelėjo, nes tris valandas prasivaikščiojom. Atrodė saulė, bet vėjukas irgi jautės.

Važiuosiu Emilio parsivežt iš močiutės ir padangas išsivešiu. Pasikeičiau šią savaitę. Anksčiau niekaip nesutiko grįžt. Atostogautojas didysis :) 

Atsakyti

Aš irgi šiandien nekažką. Ranka jau beveik nebeskauda, sloga beveik baigėsi. Bet vakar matyt kažkaip netaip suleido nuskausminimą taisant dantį, tai liežuvis nutirpęs ir skausmingas, limfmazgiai padidėję toje pusėje. Internetas sako, kad greičiausia bus liežuvio nervas pažeistas :B Nuo 3 dienų iki kelių savaičių. Rrrrrr

Važiuoju pas naują kirpėją. Tikiuosi grįžt atsinaujinus iš esmės :rolleyes:​ 

Atsakyti

Sveikos klipatėlės :D 

Priimkit ir mane... jau savaitė ar daugiau, kai sukasi galva, kažkaip kitaip nei visada, dar ir skauda ją, o vakar lyg ir ausį skaudėt pradėjo. Tai nežinau, ar nebus koks uždegimas nebūdingas.

Ir šiaip, mano bejėgystė yra paaštrėjus. Atsikeliu jau pavargus.. nugara įtmepta,net skauda. Kelienis traška vis garsiau. Vistiek užsispyrus lankau savo sportus,nors ir nieks nuo to nesikeičia, nei geryn nei blogyn. Tuo ir guodžiuos :D 

Mezginiai niekaip nekabina

Jūsų visų negalavimai irgi kažkokie liūdni :4u:​  net patarimų jokių neturiu

Atsakyti

Sektą  klipatizmas užklupo  :). Aš bent mezginį vakar nuardžiau ir nenurašiau visai, mezgu toliau. Blogiausiu atveju namie kaip merino maikę sunešiosiu. Audimo merino maikutė kaip antra oda jau antri metai.

Vyras išvarė lentų pirkt ir į sodą. Teoriškai noriu ir aš - jeigu geras oras pasėdėti, pamegzti. O kai vėsu ir nelabai jėgų yra, tai... geriau namie ant sofos. Nusprendžiau leisti sau šiandien tingėt ir save mylėt. Sūnus išsiurbs, aš gal paskui išsijudinsiu ką valgyt sumeistraut.

Atsakyti

Katukai, man treneris prieš dvi savaites gydė traškantį kelį: suveržė guma žemiau kelio, suveržė aukščiau. Ir skirtingus pritūpimus dariau gal 15 min. Lėtus. Greitesnius. Gilius. Į lazdas įsitvėrus  ir nugarą į sieną įrėmus, kaip ant kėdės sėsčiau tupėjau. Žodžiu. Likau šlapia, po tų 15 min, bet traškėt nustojo. Tik čia reikia speco, kad pasakytų, ką daryt. 

Atsakyti

Nu jo :blink: 

Man traška tik lipant laiptais. Į viršų. Tai manyčiau gali būt jau ir susidėvėjimo momentas. O kaulų neatstatysi. Nebent sustiprinsi raumeną, kad atlaikytų iki pergalingos pabaigos koks nors meniskėlis...

Šiaip aš savo pilatesu labai patenkinta. Nu toks visiškai mano stiliaus pastiprinimas :showoff:  

Atsakyti

Ne meniskai čia traška. Girnelės kremzlėse atsiranda įtrūkimai. Pradžioje neskausmingi, o po to jau ir skausmas pareina. Procesas negrįžtamas, galima tik šlaunies raumenis stiprinti, kad prilaikytų kelį ir mažiau fizinės trinties būtų. Pas mane abu keliai tokie. Ir būtent pritūpimai, įtūpstai tik blogina situaciją. 

Atsakyti

Nei viena mes lyg ne gydytojos, nei specės :) sakau faktą, kad man padėjo. 

Pas mane ir svoris, ir susidėvėjimas. Nuo paprastų pritūpimų ir ilgesnio vaikščiojimo- taip, skaudena. Tiksliau- nemalonu.

Kuo ilgiau dariau, tuo traškėjimai retėjo, kol liovėsi. Kitą dieną ta koja žymiai lengvesnė buvo, nei netreniruota. 

Šią savaitę neištaikiau į sportą nueit. Kitą irgi sunkiai. Kai grįžta vyras, abiems ritmas pabėga, nes turim kalną suskaupusių rekalų kartu nuveikt :) 

Viliui dabar tenka dirbt už vairuotoją :D išpirkom vyro mašinai papildomą draudimą- praktikuojasi po miestą kartu. 

Atsakyti