Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Anekdotas iš gyvenimo:

-Emili, tau už gero pusvalandžio į autobusą..
-O būna blogų pusvalandžių?
Atsakyti

Kai pavėluoji, tai tada būna blogas :mirksiukas:​ 

Atsakyti

Gudrutis :).

25 dienos ir aš vėl „plaukiu“... Turint omeny, kad iš tų 25 7 irgi buvo panašios, tai kažkaip biškį gaila savęs darosi. Nes tos jėgos niekaip neatsistato, o tik labiau senka. ir nepanašu kol kas, kad Duphaston būtų ką į gero pareguliavęs :(.

Atsakyti

savaitgalio bemaž nebuvo...na, šeštadienį bandžiau kažkaip bent trupinį susikaupusių darbų nuveikt, bet vis tiek nulėkiau į soliariumą baltai- mėlynų kojų padegint, nes, nu labai noriu sijoną greičiau užsisegt be pėdkelnių( orai gi pranašaujami palankūs tam :))  

kai sekmadienio rytą išvariau į darbą, tai ne per seniausiai tik grįžau.. bet tai čia jau įprasta medikų kasdienybė..

Restar, dufaston tik pagreitina gleivinės atsidalijimą, tuo būdu galimai nuo 7 dienų sutrumpėja iki 5... tik  po procedūros galimai pagerės.

Atsakyti

Vilmak - nu ir pasiutus tu - iškart jau be pėdkelnių nori :).

Kai paklausinėju Chat GPT, tai labai jau jis dėmesingas ir rūpestingas, man taip gaila savęs pasidaro, vos ne lėk greičiau pas gydytojus, kad savijauta dar pablogėja. Kai atsiriboju nuo jo - galiu gyvent :). Ypač, kai nereikia daug judėt. Jau norėjau sakyt, kad bent šią savaitę be jokių gyvų renginių, tai gerai. Pažiūrėjau į kalendorių - kad trečiadienį pusę dienos užsirašius savanoriaut mokyklos stovyklos valgykloje. Betbgal iki to jau bus geriau.

Atsakyti

Sveikos.

Gerai, kad visą gyvenimą dirbu telefonu, tai kartais tesiog jaučiu kaip ir ką sakyt. Ūmai vizitą pas gyd vietoj birželio 10 gavau rytdienai. Ne sau, bet svarbus.

Šiaip toks laikas, kad aplink labai daug visko vyksta ir visur turiu sudalyvaut. Dėl to kartais ir būna visiškos poilsio dienos, ka kiaurą parą prasivartau lovoj. Pasiimu kavos ir kažko valgomo. O vaikai pasirūpina patys savim. 

Atsakyti

O aš gavau sinusitą desertui  :wub:  :oh: 

Sakė, kad šį sezoną labai dažna gripo komplikacija. Kaip ir plaučių uždegimas.

Beje, įkvėpta Restar dėl simptomų ChatGPT užklausiau  :D​ Po to ir poliklinikoj patvirtinimą gavau.

Jausmelis tai siaubingas...

Gal turit patirties, ar yra šansų be antibiotikų išsiversti?

Galvoju, gal tas skrydis irgi prisidėjo prie šito "malonumo"..

O šiaip jau oras labai gražus  :wub:  :wub:  Ir girdėjau, kad sakuros jau žydi :wub: 

Atsakyti

Limit, bandyk sinupret forte (tą stipresnį). Ne visada antibų reikia. Dar jei turi, painhaliuok arba vonioj pagulėk su eukaliptų aliejum.

Atsakyti

Taip, sinupret forte, netgi ne vieną pakuotę. Daug vitamino C, dar kartais skiria tokio gaminamo lašinamo vaisto su adrenalinu.

Bet žiūrint kokia sinusito kilmė-jeigu bakterinis koks, tai neišsiversi. Nors aš ir su virusiniu, pasikankinau su sinupretu ir galų gale vistiek antibus teko pagert, nes kitaip nesusitvarkiau niekaip.

Užjaučiu. Bent jau man tai žiauriai sunkus pernai buvo. Iki dusimo priepuolių, nes neprakvėpuodavau ir dar "skęsdavau" tuose skrepliuose....

Atsakyti

Ačiū už patarimus  :4u: 

Pasiūlė vaistinėj kažkokį įdomų daiktą nosies praplovimui. Pasidarai tirpalą iš miltelių ir praleidi per tas landas iš buteliuko. Tai va ir išbandysiu :D

Atsakyti

Praplovimą mano vyras namudinį darydavo. Tiesiog su druska. Bet aš šito negaliu pakęsti, tai teko atsisakyt

Atsakyti

Labos

Sergančioms  :4u: 

Su sinusitu ir slogom man prevenciškai padėjo, kai karvės pieną nustojau gert, nebėra gleivių tiek. Tai kol sinusitas, negert pieno, jogurtų ir pan., iš ko gleivės darosi. Garint eukaliptus. Gerklę tept dezinfekuojančiu ar propolio pačiulpt. Man atradimas buvo, kad bitės su propoliu apsaugo avilį nuo bakterijų ir virusų. Emociškai tai pagalvot, ko gyvenime užuost nenori  :) 

Savaitgalio ir aš nepajaučiau, bet tuoj atostogos su dukra  :wub: 

Atsakyti