Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Keptuvių nededu į indaplovę. Tas dangas labai nudžiovina, tada pagenda kepimo reikalai. Puodai įvairiai, jei labai pridžiūvę, tai nelabai. Nededu puodelių, šaukštelių, bet čia dėl to, kad nuolat vartojam. Peilių, aišku. 

Bet kaip ir minėjau, mano rankos kenčia nuo vandens, o ir šiaip, labai nemėgstu indų plovimo, tai indaplovė yra mano džiaugsmas ir paguoda.

Į vandens temą-turim kalkių filtrą visam namui. Bet paskutiniu metu tragiškai viskas pasidengė kažkokiom nuosėdom. Ant indų nesimato, bet visi plautuvių paviršiai, arbatinis... Filtras veikia, tikrinom. Tai nebent druska filtrui kokia lieva, arba tų kalkių toks kiekis, kad nebeapima. Bet abejonė dėl kalkių, nes tų apnašų nenuima jokios priemonės, net rūgštis, tai nesuprantu. Net nežinau, su kuo pasibart :D​ 

Atsakyti

Oho, tai kas čia per apnašos... nes citrinos rūgštelė tikrai viską nuima. Gal tiesiog paviršiaus mechaniniai pažeidimai? Durna tikriausiai prielaida, nes nei aš mačiau, nei žinau.

Į indaplovę nededam irgi peilių ir keptuvių ar medinių mentelių - visa kita eina - puodelių ir šaukštelių užtektinai, jeigu kam pritrūksta - išsiima iš indaplovės ir išsiplauna :). Jeigu puodas prisvilęs - aišku, neatplauna, o šiaip stengiamės nepridžiovint, o biškį pamerkt prieš plovimą.

Vyras iškniso pusę namų (visokiausių dokumentų/popiergalių stalčių) ir ten rado indaplovės instrukciją, kad atsektų modelį, youtube susirado kažką panašaus, išėmė sulūžusią detalę ir vakar užsakė naują. Bandys atgaivint. Kadangi reikėjo atidaryti kažkokią durelių detalę (sulūžo užraktas iš tiesų, tai spėjimas, kai skalbyklė padoriai neužsidaro, tai ir neveikia dėl to), tai iš ten ištraukė daugybę visokių šūdukų, kuriuos mūsų mažyliai sukišo per tokias skylutes :). Toks mielas grįžimas į jų vaikystę  :wub: . Kišdavo dar į stacionaraus kompo diskelio skyles ir ne vieną sugadino, dar į tokio didelio briedžio šnerves :D

Vietoj mezgimo vakar su dukrom fainai pašnekėjau - viena laukia, kol praeis egzaminai muzikos mokykloje, laukia dirigavimo, nes visai sekasi, pianino bus užskaitytas, nes tapo laureate kažkokiam ten konkurse ar festivalyje, apie mokyklinius reikalus dar pavyko šį tą išgirsti. Dičkė kuruoja klasės darbų parodą (11-okų nauja tradicija viename mokyklos aukšte savo geriausius darbus įdomiai eksponuoti), tai putojosi dėl visokių nesąmonių, bet fainai buvo girdėti, kaip turi matymą, aistringai gina savo idėjas ir pan. Na, sūnui tai nelabai pasisekė - kadangi trečias buvo eilėj, o mano kantrybė buvo išsekus, tai biškį apsipykom :).

Reikia mirtinai šiandien pradėti kokį paprastą mezginį, kad galėčiau ilgesnėje kelionėje į Pasvalio rajoną/iš jo pamegzt, nes ne pati vairuosiu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 28 kovo 2025 - 09:14

Sveikos

Nu dar dvi dienos liko ir viskas

(jei vėl kokio velnio nesugalvosim)

Indaplovė pas mane Bosh. Būna ir du kart dienoj pajungiu. Bet pas mane ta siauresnė 45 cm.

Nekenčiu plaut indų.Nu keptuvių tik nededu dėl tos priežasties kaip katukas sakė. Nes jau pamėginau  :D 

Dėl ilgos programos tai jinai gerai atmirko. Aš anksčiau jungdavau trumpesnę kokią ir vis likdavo kokių nešvarumų. Kai pradėjau tą ilgąją jungt pastebėjau ka daug švariau. Nu aišku jei tik taurėm tai neaktualu.

Atsakyti

Liniuka, kažkada uždėjau tą ilgą programą 4 valandų, bet iš jų virš dviejų val ji buvo prasidarius ir vyko atūralus džiovinimas :D O šiaip standartiškai valandą arba pusantros dedu. 

Atsakyti

Qqute, aš tai nieko nesuprantu, kur tu ten įsivėlus su tuo dviračiu, matyt, kažkokį paaiškinimą praleidau. Matau skaičius, akys išsiplėtę, matyt, labai jau smarkiai įsitraukus ir daug tame pozityvių emocijų.  O fizinis aktyvumas didelis gėris  :wub:

Gali būti, kad mano važiavimas ir nuplauks ryt... Nes mano vežėja susirgo, o ar daugiau ką susirasiu - kol kas nežinau. Tada varysim į sodą, matyt.

Atsakyti

Restar ai tokios nedidelės palygint varžybos yra vienos dviračių parduotuvės organizuojamos. Būna pradžioj ir pabaigoj sezono. Yr atskiros grupės, vyrų, moterų, sunkių žmonių (100 kg ir daugiau), yra mėgėjų įveikinėti kalniukus grupės.

Tikslas per 9 dienas kuo daugiau km numinti. Ir prizai būna 1-3 vietas užėmusiems savo grupėse

Atsakyti

Tai, kaip suprantu, prizas šviečiasi? Abu važinėjatės?

Atsakyti

Nu jei atsilaikysiu paskutinea dvi dienas bus 3 vieta moterų grupėj. Bet reikia atsilaikyt.

Ir abu ir po vieną. Aš biškį stabdau dviratis mano ne visai tokiom varžybom tinkamas. Dabar jau norėčiau kito. Bet kad tas nesenas  :D​ 

Atsakyti

Aš irgi galvojau, negi jau įsigijai dar krūtesnį, nes įsivaizduoju, kad reikia rimtesnio. Vyro pusseserė tarp dviračių maniakų 50 m+ jau keli metai, stebiu FB, šiaip gal sykį ar 2 matėmės. Laikykis - pavaryk!

Atsakyti

Tai va pagrindinė mano konkurentė kur gali aplenkt 70m lyg :)

O man tai dar į darbą reik vaikščiot..

Atsakyti

Tai va pagrindinė mano konkurentė kur gali aplenkt 70m lyg :)

O man tai dar į darbą reik vaikščiot..

Vaikščiot? Ar važiuoji dviračiu irgi? 

Atsakyti

Ai, beje, apie indaplovės plovimo laiką. Kadangi statau nakčiai, tai visai nesvarbu, kiek laiko ji ten dirba. Beje, mano senutės trumpoji programa tik labai švarius indus praskalbia, o miksuotam turiniui netinka :D  tai kraunu per dieną/dvi, eidam miegot arba su atidėjimu užstatau-ryte švaru.

Skalbiankės ilgąsias programas labai praktikuoju patalynei/rankšluosčiams-tikrai švara kitokia.

Dėl tos vandens kokybės, nusipirkau buitinius testus kalkėms, tik dar nepatikrinau, žiūrėsim, ką parodys, o tada turiu mintį gal pabendraut su tais, kur filtrus statė, gal kokią profilaktiką reik padaryt ar gal atnaujint ką nors. Filtras stovi kokia 10 metų...

Atsakyti