Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Kerpena, nereikia tau tos pūslės. Tulžis vis tiek gaminsis, tik nesikaups pūslėje, o tiesiai kapsės. Nustebtum, kiek žmonių gyvena be jos. Mano vyras po pašalinimo absoliučiai viską gali valgyt.

Indaplovė pas mus Bosh. Naudojam kokį kartą per mėnesį. Būtų virtuvė mažesnė, tai nebūčiau išvis dėjus. Aišku būna pasistumdymų, kam indus plaut. Bet darbas žmogų puošia :D 

Nepasėjau pomidorų. Pirksiu šiemet, žiūrėsiu kas gausis.

Atsakyti

Ai, aš ir taip graži 😂😂

Mano mama irgi dažniausiai mano indaplove nesinaudoja, kai su vaikais prašau pabūti. Bet aš be jos jau neįsivaizduoju. Kasdien veikia.

Bet ir žmonių skirtumas yra  :)

Palangoj neturim ir išsiverčiam be jos. 

Atsakyti

Nu nežinau, mano rankos tai smarkiai kenčia nuo indų plovimo. Naudoju prištines, bet tikrai ne taip dažnai kaip reikėtų :rolleyes:  o indaplovė pas mus nemaža, tai užkuriu maždaug kas antra diena. Jei žmonių daugiau, tai ir kasdien. Faktas, kad ten ne visi indai keliauja, tai atsiranda darbelio ir plautuvėj.

Dėl tulžies. Kai įvyks koks nenumatytas reikalas ir "užsidegs", tai bus daug nemaloniau. 

Atsakyti

Aha, katuk, va tuo mane buvęs mano gydytojas kiekvieną kartą ir gąsdindavo. Ir iš turėjusių priepuolį žinau, kad skausmas baisus. Gal ir reiks pagalvot rimčiau  :hmm: 

Man indų plovimas yra vienas maloniausių darbų  :wub: Galėčiau plaut ir plaut, jei kas kitas visus kitus namų ruošos darbus atliktų  :D Tikra meditacija  :wub: 

Atsakyti

Pas mane ankstesniam bute buvo gal per žemai arbe per toli kriauklė. Kirsdavo per nugarą ir labai greitai baigdavosi mano indų plovimai, nes neišstovėdavau. Dabar - viskas normaliai, bet man laiko gaila :) Ir tingiu.  

Atsakyti

Kerpena, nereikia tau tos pūslės. Tulžis vis tiek gaminsis, tik nesikaups pūslėje, o tiesiai kapsės. Nustebtum, kiek žmonių gyvena be jos. Mano vyras po pašalinimo absoliučiai viską gali valgyt.

Indaplovė pas mus Bosh. Naudojam kokį kartą per mėnesį. Būtų virtuvė mažesnė, tai nebūčiau išvis dėjus. Aišku būna pasistumdymų, kam indus plaut. Bet darbas žmogų puošia :D

Nepasėjau pomidorų. Pirksiu šiemet, žiūrėsiu kas gausis.

Geriau jau puošiuosi mezginiais ir kitais darbais. Netrūksta man jų :). Indų plauti nebijau, bet nematau prasmės, o ir taupiau su indaplove. Labiausiai man patinka ramybė šeimoje, kai nereikia stumdytis dėl indų. Dabartinėje būsenoje galvoju, kad ir viena gyvendama naudočiau indaplovę. Taupau energiją ir viską optimizuoju, ko galiu nedaryt. Aš šįkart kartu su Niuma indaplovių partijoje  :friends: .

O dėl pomidorų - jeigu laukui, tai, kaip ir sakiau, sėja nuo balandžio vidurio, tai dar nepavėluota, nebent ir šiaip nėra noro. 

Išlipau iš lovos, pažiūrėjau į laikrodį - rodė 5:55 :). Pabudau truputį anksčiau, kokį pusvalandį prieš žadintuvo skambėjimą. Tai ir gerai, ramiai galėjau susiruošt ir anksti išvažiuot iš namų, kad visur be kamščių ir streso spėčiau, turėjau renginį su 150+ žmonių. jausmas, kad šiadien jau pentkadienis, po visko... Vakare Knit&Wine  Miesto laboratorijoje, bet aš noriu tik pas keturkojes drauges. Jeigu sūnus tesės duotą žodį, tai abu ir varysim. Jeigu kitaip jam planai susidėlios, teks varyt pas mezgėjas. Nes tiesiog 4-ių aš negaliu viena vedžioti, o pusę palikti kitiems - man širdis neleidžia... Vyriškis šiandien į darbą išėjo, aišku, nespės grįžti. Aišku, dar yra planas chuliganas po šunų tieisiai pas mezgėjas, nes MsuM planavo užsukti. Bet matysiu pagal savijautą.

Atsakyti

Indaplovė pas mus Bosh. Naudojam kokį kartą per mėnesį.

Ar neatsiranda nemalonus kvapas taip retai naudojant? Spėju, kad jei turėtume, irgi naudotume ne ką dažniau. Kažkaip nesuprantamai skamba tas beveik švarių indų dėjimas į indaplovę – juk nemaloniausia dalis ir yra visokių likučių išgramdymas, po kurio dažniausiai vis tiek tenka rankas plauti, tai paprasčiau ir tą lėkštę kartu po vandeniu pakišti, nei atidėti sandėliavimui kol susikaups tam tikras kiekis. Kol gaminu, praktiškai visi indai eigoje taip ir "susiplauna". Aktualu būtų nebent po kokių didesnių šventinių pietų, bet kai vaikai dideli, visi gan greitai susisukam svečius išleidę. Kas kita – savaiminis :D indų kaupimasis vaikų kambariuose, bet stengiamės su tuo kovoti...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 27 kovo 2025 - 17:22

Ką reiškia gramdyti? Juk maisto likučių ir į kriauklę nepilat? Tai juos išmetus tikrai nereikia daugiau indų švarint prieš indaplovę. Pas kiekvienus savi įpročiai, žinoma. Neturiu tikslo nieko įtikint.

Koks nuostabus vakaras  :wub:​ . Pamegsiu nau namie.

Atsakyti

Apie indaplovę galvoju visiškai taip, kaip smalsutė. Niekada nesu naudojusi buitinės. Gal pabandžius kitaip galvočiau, Bet kai žmonių taip sumažėja namie, tai    ir tų indų tiek. Gamindama irgi viską procese suplaunu. Vienintelį privalumą žinau, kurio neorėčiau, tai  kad stiklinius dalykus puikiai išplauna ir nereikia blizgint.

Atsakyti

Aš maisto likučius surenku kriauklėje, nes yra sietelis, o tada išmetu į atliekų kibirą. Esu buvusi viename name, kur kriauklėje buvo įrengtas maisto atliekų smulkintuvas, tai viskas į kanalizaciją.

Atsakyti

Labos

Kerpenai sveikatos ir gyvenimo džiaugsmo balionas  :4u: 

Aš kelias dienas atsikankinau su dantų skausmais, paskui žandas sutino, tai spėju, kad buvau peršalus permainingais orais. Tai įkalbinėjau save, kad vis tiek kol gyva reik gyvent ir džiaugtis tuo, kas gerai. Dabar kai praeidinėja, jau geriau  :wub:  Turiu net 5 skirtingų paskirčių dantų gydytojas ir paskutiniu metu dažnai su visom susitinku  :unsure: 

Apie indaplovę pradėjau ir aš galvot, nors pas mane nėra vietos. Galvoju pabandyt mažiukę nepajungiamą, kur gali šlangutę tiesiog į kriauklę įmest. Indus plauti man patinka, nėra jų daug pas mus. Bet kaip normaliai atšveist puodus, keptuves ir pan.? Ir visokių stiklinių vis tiek taip neišsiplaunu kaip indaplovė.

Nėriau mažai, bet dar voratinkliais neapaugo  :D 

Atsakyti

Man irgi indaplovė reikalinga tik taurėms išblizginti. Ir tai po didesnių balių. 

Keptuvių ir puodų bent jau man tai neatplauna švariai. Nebent reikėtų leisti 3 valandų programą :hmm: Niekaip nesuprantu, kodėl ir indaplovėse, ir skalbyklėse standartinės programos tokios ilgos. Skalbiu visada su pusine programa.

Atsakyti