Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Nebūtina apsikraut daiktais, galima juos panaudot kūrybiškai :). Nieko tiems jogos kilimėliams nenutinka ir ne pagal paskirtį panaidojant.

Diena tikrai puiki. Didelė dilema, ar pasiduoti norui bent vieną dieną ramiai pabūti namie, ar kur eiti. Opcijų irgi ne viena. Kadangi vakar 2 val pasivaikščiojau po prakaitu, tai leisčiau sau niekur nebeit. Ir iš 4 mezginių visi atsidūrė mirties taške, laukiau savaitgalio smegenų, kad susiimčiau ir sugebėčiau išjudint. Bet vasario 16os laužai su dainom tik kartą metuose.  Bet po jų bus vėl vakaras, kai noriu tik judint virbalus be jokio galvojimo. Žodžiu...

Atsakyti

Man dažnai noras tiesiog pabūt namie ramiai virsta nesibaigiančiais namų ūkio darbais.. 

Kaip ir šiandien, tursenau visą dieną, ryte tik prie kavos tris eiles numezgiau. Jau vakar kaip ir baigiau pilkį, bet nusprendžiau biškį pailgint :rolleyes:  o po to dar noriu kaklą patrumpint. Tai nežinau, kad čia baigsiu :D 

O po to dilema, imt žydrą ekokašmyrą iš pernykščio pirkio pas manosiūlai, ar imt grindų skuduro :D  spalvos kašmyrą su šilku iš woolio. Modeliai aišku kad neaiškūs.... negali gi nuolat netyčia pasisekt taip gerai pritaikyt siūlus prie modelio...  norisi jau kažkokio rašto, bet nežinau, ar tiks... tai va

O ryt vėl į darbą, ir laukia tokia visai intensyvi savaitė..

Atsakyti

Turiu naują norą - tautinio kostiumo! Draugė turi Klaipėdos krašto aprėdus,su šilkine prijuoste ir siuvinėta rankinuko užuomazga 😍

Buvo daug diskusijų, gero oro ir maisto, vaikščiojimo saulėtu Užupiu 🤩😍🤩

Man mano namai gyvent netrukdo. Be to, turi kolegų, kurie periodiškai mane prigula iki filosofinio nesijudinimo būsenos. Ir dabar jau lekiu namo, nes Šo nevedžiotas.

Atsakyti

O aš mezgiau :yahoo:

Rezultato ne tiek kiek norėtųsi, bet užtat koks smagumas, noriu dar kokių trijų skarelių, su dabar mezgama net nežinau ką darysiu. Siūlas toks biški margalas, pasiėmiau prasibandymui, nes vienišas, net neaišku iš kur atkeliavęs, gulėjo, ai bet sumegsiu iki galo.

O ir sode šiandien jau pasidarbavau, nors žemė įšalus, bet taip smagiai saulutė švietė.

Vyras sakė, juokinu žmones :rolleyes:​ 

Atsakyti

Vyro sesė nustebino pasakiusi, kad pagaliau išsipildė jos svajonė - turi tautinį kostiumą, Zanavykų krašto. Nieks nežinojo apie tą jos svajonę .

Pamačiau rožinę kepurę prie skautų laužo - susimojavom su Qqute  :wub: .

Mezgu.

Atsakyti

Priedas  IMG_1673-1-1024x683.jpg   140,56KB   0 Parsiųsta kartųPriedas  IMG_1670-1024x683.jpg   143,42KB   0 Parsiųsta kartųPriedas  IMG_1688-768x1152.jpg   131,56KB   0 Parsiųsta kartų

Aukštaitiškas kostiumas LABAI BALTAS!

Labas rytas!

Ta proga dėviu ilgą sijoną. Degintos apelsino spalva, šilkas, Italija 🤩😍

Atsakyti

O ką su juo paskui daryt? Su tautiniu kostiumu. Išeiti vasario 16 pasivaikščiot? Tai nesimatys po paltu.

Atsakyti

Dar kovo 11, liepos 6, per Dainų šventę :). Dar aktualu, kur visokiuose etnografiniuose/folkloriniuose šoka/dainuoja. Vyro sesė tai vasario 16-ai norėjo. Mačiau foto, kažkur buvo išėjusi, be palto. Gal reikės ją nustebinti ir kada lietuviškas pirštines numezgus padovanoti.

Man labai gražu, apžiūrėjau, kokių yra dzūkių gražių kostiumų, bet čia toks labiau simbolinis dalykas ir paveldinis (dukros paveldėt). Dabar net neturėčiau kur laikyt, o kai visi vaikai išsikraustys iš namų ir būtų vietos spintose - teoriškai norėčiau, bet praktiškai - prabangos dalykas.

Trūksta man vienos savaitgalio dienos dar...

Atsakyti

Sausio 13

Vasario 16

Kovo 11

Liepos 6

Ir visom kitom dienom, kai norisi.

Atsakyti

Etnografiniuose/folklioriniuose tai čia must have. Aš net nežinau kur mano mokyklos laikų. Gal kokiam maiše garaže guli. Dukros tai spintoj. O eiliniams, tai nelabai suprantu kam.

Iš išvardintų datų tik liepos 6 galima parodyti visame gražume.

Vakar buvo įkvėpimas pramėtyti daiktų (kad mašina neužsiveda), tai vat - kam nereikalingus laikyti. :)

Atsakyti

Nu... prie tautinio kostiumo yra ir sermėgų ten visokių. Nugi lietuviai ir žiemą vaikščiojo su tais rūbeliais. Jei jau įsigyti, tai pilną komplektą.

Nors man tai nereik :rolleyes:​ 

Atsakyti

Etnografiniuose/folklioriniuose tai čia must have. Aš net nežinau kur mano mokyklos laikų. Gal kokiam maiše garaže guli. Dukros tai spintoj. O eiliniams, tai nelabai suprantu kam.

Iš išvardintų datų tik liepos 6 galima parodyti visame gražume.

Vakar buvo įkvėpimas pramėtyti daiktų (kad mašina neužsiveda), tai vat - kam nereikalingus laikyti. :)

Užimsiu katuko poziciją šios dienos laidoje PRIEŠTARAUK! Lyg tautinį kostiumą tik laukuose dėvėti galima. Juk siuvamės puošnųjį variantą, o ne darbines drapanaites, tai ir dėvėti manau kaip išeiginį proginį rūbą.

Vakar labai puikiai matėsi visas tautinis draugės grožis, kai exKempinskyje arbatą gėrėm. 

Reikalingų daiktų kiekis dar ir nuo asmenybės priklauso. Minimalus išgyvenimo minimumo rinkinys - variantas. Ne man.

Nu... prie tautinio kostiumo yra ir sermėgų ten visokių. Nugi lietuviai ir žiemą vaikščiojo su tais rūbeliais. Jei jau įsigyti, tai pilną komplektą.

Nors man tai nereik :rolleyes:​ 

Kvyyyyyyy

Atėjo katukas ir atnešė sermėgą :)

Tautinis žieminis moteriškas rūbas nebuvo ilgas ir tradiciškai, ir draugės klaipėduetiškas plisuotas vilnonis sejuonas puikiai matėsi.

Atsakyti