Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Mano katino dienos baigėsi. Mano pavaldinė gavo pasiūlymą, nuo kurio neįmanomą atkalbėt. Dirbsiu, dirbsiu, kol naują žmogų susirasiu.

Kaip su dukra juokavom, po Indijos man atsidarė politikos čiakra. Reikia į Briuselį papult, papasakoti jiems apie šiukšlių ir ekologijos strategiją. Oi ne ten fokusas. O į Indiją dar sugrįšiu. Turi jie ką parodyti.

Restar, jei prie progos rasi spalvas, būtų puiku. Man ir spalva, ir modelis, ir pats siūlas patiko.

Atsakyti

Vieną auditą atlaikiau, kitą savaitę kitas trijų dienų :B Bet po to kokį mėnesį ramiau. O tada išeina dvi maniškės į dekretą :B Kapiec bus :D 

Limit, koks baisus sapnas :blink: Jaučiu nesu sapnavus, kad numiriau :blink: 

Atsakyti

Ačiū, Limit, po kelių dienų taps aktualu...

Ai geriau pasirodysiu, kokios gėlytės pas mane dabar žydi, brungiausiojo prie mezginio priderintos. :ax:

Mezginys.jpg

Labai prašau pasakyti atvirai, ar tik man taip atrodo, ar tikrai ta reglano linija nenusisekusi?

Mezgiau šitaip:

"Increase 1 stitch before/after the 4 marker-stitches in each transition between body and sleeves (these are called raglan-stitches in the text and are worked in stocking stitch). Increase 1 stitch by making 1 yarn over, which is worked as follows on the next row/round.

(...)

FROM RIGHT SIDE:
BEFORE THE RAGLAN-STITCH:
Slip the yarn-over off the left needle and replace it the other way round (insert left needle through the back when replacing it). Knit the front loop. No hole.
FROM RIGHT SIDE:
AFTER THE RAGLAN-STITCH:
Knit the back loop. No hole".

Lyg ir viską teisingai padariau, bet kažkokia nedaili, asimetriška man ta linija gaunasi – labiau patempus matosi skylutės iš vieno linijos šono. Nu aišku pats laikas dabar pradėti apie tai svarstyti, kai jau rankovės atskirtos, bet gavusi jūsų pritarimą ko gero visgi ardyčiau. Gal yra koks labiau pasiteisinantis tokio vienos akies reglano takelio mezgimo būdas?

Atsakyti

Mano vaiko dantų rovimo nuotykiai nesibaigia :B Primenu, kad rovė sausio 9. Viskas jau buvo sugiję. Sekmadienį (beveik po mėnesio) pradėjo pūliuot iš pjūvio vietos, pirmadienį jau kaip žiurkėnas sutinus, temperatūra :B Daktaras nedirba, telefonu gavo antibiotikų receptą. Pagaliau šiandien jau dirbo chirurgas, vėl pjovė žaizdą, valė ten viduj :B Tipo gal kas nors pakliuvo svetimo.

Taip gerai pasportavau. Net 1,5 minutės lentą padariau :D​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liniuka: 06 vasario 2025 - 19:52

Smalsute, gal tiesiog mezgėjos ranka kalta :D  į vieną pusę labiau įtempia. Arba siūlas nes dažnai būna suktas į vieną pusę, dėl to kita pusė "ne pagal plauką" sugula

Stebuklingo metodo nežinau, visada bandau įvairius variantus ir žiūriu, kaip siūlas elgias. O kiek dar esu apsimetus, kad nematau  :hihihi: 

Dirbau. Kaip ir kasdien. Esu labai išsiblaškius paskutiniu metu, sunku susikaupti, užtat labai lengva "pamesti" tą susikaupimą. Nu žodžiu-dar ir bijau, kad pradės lyst dėl to pridarytos klaidos. Naktys irgi ne kažką-nežinau net ar miegu, ar apsimetu....

Sportas? Laukiu biškį :sokiai:​  visai jau pagavau azartą

Atsakyti

Ačiū, Limit, po kelių dienų taps aktualu...

Ai geriau pasirodysiu, kokios gėlytės pas mane dabar žydi, brungiausiojo prie mezginio priderintos. :ax:

Mezginys.jpg

Labai prašau pasakyti atvirai, ar tik man taip atrodo, ar tikrai ta reglano linija nenusisekusi?

Mezgiau šitaip:

"Increase 1 stitch before/after the 4 marker-stitches in each transition between body and sleeves (these are called raglan-stitches in the text and are worked in stocking stitch). Increase 1 stitch by making 1 yarn over, which is worked as follows on the next row/round.

(...)

FROM RIGHT SIDE:
BEFORE THE RAGLAN-STITCH:
Slip the yarn-over off the left needle and replace it the other way round (insert left needle through the back when replacing it). Knit the front loop. No hole.
FROM RIGHT SIDE:
AFTER THE RAGLAN-STITCH:
Knit the back loop. No hole".

Lyg ir viską teisingai padariau, bet kažkokia nedaili, asimetriška man ta linija gaunasi – labiau patempus matosi skylutės iš vieno linijos šono. Nu aišku pats laikas dabar pradėti apie tai svarstyti, kai jau rankovės atskirtos, bet gavusi jūsų pritarimą ko gero visgi ardyčiau. Gal yra koks labiau pasiteisinantis tokio vienos akies reglano takelio mezgimo būdas?

Puikios rožės, atidus žmogus šalia!

Dėl megztuko - akis gražisi palygina pamirkymas per naktį Eucalan vonelėje. Su vandeniu, aišku.

Atsakyti

Mano katino dienos baigėsi. Mano pavaldinė gavo pasiūlymą, nuo kurio neįmanomą atkalbėt. Dirbsiu, dirbsiu, kol naują žmogų susirasiu.

Kaip su dukra juokavom, po Indijos man atsidarė politikos čiakra. Reikia į Briuselį papult, papasakoti jiems apie šiukšlių ir ekologijos strategiją. Oi ne ten fokusas. O į Indiją dar sugrįšiu. Turi jie ką parodyti.

Restar, jei prie progos rasi spalvas, būtų puiku. Man ir spalva, ir modelis, ir pats siūlas patiko.

Apie Žemaitaitį pašnekėt, arba protingisu už jįjį - dar ne politinė čakra 😎

Atsakyti

PS COS užsivežė smarkiai tobulų kelnių. Tradiciškai nusipirkom vienodas su drauge 😜

https://www.cos.com/...navy-1129676010

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gadget3: 06 vasario 2025 - 22:14

Labos

Kaip ir dauguma, mezgu nedaug, darbuos laikas pralekia.

Labas rytas, 

Dirbu ir aš...

Vakar turėjau į susitikimą su mokytojais Rusnės mokykloj nueit, bet... susitikimas užtruko, o paskui skubėt jau neturėjau ūpo visiškai...

Šiaip nienu aš į tuos susitikimus, bet gavau asmeninį chemijos mokytojos kvietimą. R sako, kad nieko neišaiškina gerai, labai viską skuba, vadovėlio normalaus nėr, o ir gabumai chemijai turbūt nekažką gal. Sunku pasakyt man pačiai, kai pati chemijos beveik nesimokius :D

Papasakok, gadget3, apie ką ten tavo tas superįdomus projektas  :4u:

Aš šiąnakt tokį sapną sapnavau.. Buvau prie jūros. Saulė, vėjas, geras oras, bet... kelios bangos užliejo taip, kad iki dugno bloškė, o paskutinė, kad davė, tai priplojo prie dugno ir buvo tokia lyg plevele dengta, kad negalėjau prasibraut :rolleyes: pagalvojau, kad tuoj oro pritrūksiu ir... numiriau  :ax:

Pabudau, aišku, nespėjus sužinot, kaip ten tas pomirtinis gyvenimas gyvenasi  :ax:  :rolleyes:​ 

Dėl mokytojos ir susirinkimo labai suprantama  :4u: Jei jau asmeninis kvietimas, tai gal tiesiog galima telefonu pasikalbėt? Man dukros pradinė labai patiko šituo klausimu, kad “susitikimai” su mokytojais online arba telefonu.

Kaip pomirtinis gyvenasi, juk žinai  :D Juk pabudai/atgimei  :D Aš ir vienu metu labai sapnuodavau, kad gyvenu po vandeniu. Dar buvo etapas, kad kiekvieną naktį mirdavau - paskui paaiškėjo, kad man mažakraujystė.

Apie ką Gadget projektas nesupratau… Gadget tradiciškai tik kampukais dalinasi, kur reik sukt galvą, ką matau ir kaip suprantu  :D 

Smalsute, tikrai keistai žiūrisi tas reglano takelis. Pritariu Katukui, gal tikrai siūlas taip suka? Variantas praskalbt arba tiesiog atsipalaiduot ir nesikabinėt  :D 

Dėl ekologijos suprantu, kad Indijoj baisu. Tarkim, mentalitetas paprastesnis. Bet buvau pakraupus kai amerikiečiai visai šiukšlių nerūšiuoja ir dar pastabą buvau gavus, kad sudedu šiukšles į atskirus maišus, o ne vieną bendrą (pas mus nuo lauko durų aptarnaujantis personalas šiukšles surinkdavo, įskaičiuota į nuomą). Tai aš politiką nuo Amerikos pradėčiau  :rolleyes: Kodėl kitos civilizuotos šalys moka plastiką nuo popieriaus atskirt, o jiems ne?..

Atsakyti

Nėra taip baisu, indai stengiasi vietoj plastiko laikraščius naudoti. Bet pradžioje juos reikia išmokyti naudotis šiukšlių dėžėmis.

Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2025 02 06, 19:02)

As neardyciau. Ta vienos akies 'siule' mezgant visuomet pretenzinga buna, bet ateina i prota kai mezginys isskalbtas, labiau nematoma patampa. 'Siule' is keliu akiu graziau atrodo mezgant, bet iskalbus netobulumai labiau matomi.
Tobulo recepto neturiu, bet siuo metu mezgu Poppy Tee. Ten ne reglanas, bet variantas be siuliu, irgi mezgama nuo virsaus. Tai jo aprase man labiau patiko, kaip nurodyta sumegzti akis. Paziuresiu rytoj angliskoj versijoj, kaip tatai nupasakota, jei bus verta demesio, parasysiu. Siandiena nei vienos jegos nebelike.
As ta Poppy Tee jau 3x ardziau, dabar 4-a karta mezgu doh.gif
Atsakyti

Lietuti,

Ryt važiuoju į Kauną, galiu kavos pagert į KTU pasikviesti :)

Mezgu šilką 😍 Šiandien baigsiu!

Atsakyti