Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Daugiau, pls, kas ten per raudona šviesa? Katės, šunys ir po jais gulėti OK, bet tuščiom rankom - verkia širdis, ypač kai noriu megzt. Klausyt tuščiom rankom - irgi neįsivaizduoju. Nemegzt galiu nebent kokį gerą fimą žiūrėdama. Bet tai ir čia akys reikalingos. Turbūt sveikiausia būtų tiesiog eit pamiegot vėliausiai 22 val. Va ir atsakymas :).

Vakar dienos šviesoj nepavyko prasieit, šiandien būsiu priversta. Ir gal tikrai nueisiu miegot normaliai. Nes gal gana ignoruot pasekmes, kol dar galima kažką pataisyti.

Niuma, supratau, kad iliuzijų galiu neturėt :(. Pamegsiu dar biškį ir bandysiu matuot. Tik aš nuardyt ir į viršų permegzt nieko negalėsiu. Bėda tik ta, kad norėjau būti gera žmona, o megztinis - neprapuls, vis kam nors tiks. Gal man, gal sūnui ar vyro broliui. ir reikės vėl galvot apie vyrišką modelį. Gal jau rudenį tik. Nes tos žiemos nei buvo, nei bus turbūt.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 28 sausio 2025 - 11:55

Eglėje išbandžiau, tada kaukę nusipirkau. Fotodiodai, stipri šviesa į visą veido odą. Aš tau į msg įmesiu foto iš EGLĖS (nuo aparato).

Atsakyti

Restar, tu mezgi pagal aprašymą. Aš mezgiau - pagal aprašymą plius improvizacija, nes Dropsų aprašymai be kaklo gilinimo.

Vakar per pietus 5 km prasiėjom su kolege. Šiandien - irgi. Klausau trenerio :) Tik pagal mano pulsą- man rekomenduojamas lėtas paprastas vaikščiojimas. 

Atsakyti

Aš turiu tikrai daug energijos, bet jei noriu daryti du dalykus, nesiplėšau. Pasirenku. Mano gyvenimo niekas kitas nenugyvens. 

Šiandien ryte suklausiau TED talk, apie tai, kaip mes kūniškai suprantame laiką. Neuromokslininkė pristatė rezultatus, kaip smegenys susiję su širdimi (susitraukimais) subjektyviame laiko suvokime (kas yra smegenų konstruktas, bet priklauso nuo širdies darbo - pauzių tarp susitraukimų ilgumo). Tai va, rožių uostyme ir debesų stebėjime stabdau laiką ir atsiveriu naujoms idėjoms!

Atsakyti

Priedas  Ekrano kopija 2025-01-28 133350.png   988,67KB   0 Parsiųsta kartų

Vaškagėlė 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gadget3: 28 sausio 2025 - 13:34

Čia irgi - į mūsų (kai kurių) metų aktualijas. Mokausi eit miegot 'šiandien'. Kitos dienos savijauta pasako ar kokybiškai miegojau. 

https://www.facebook.com/vaida.kurpiene/posts/pfbid0BSrUhCYrFxJ828KBLMXDKgBy7iQFUiFANXcBVej7L96eSPDMv8ZBueHskKTzk2pEl?rdid=QwRbcV1MwyzT6eUj# 

Atsakyti

Čia irgi - į mūsų (kai kurių) metų aktualijas. Mokausi eit miegot 'šiandien'. Kitos dienos savijauta pasako ar kokybiškai miegojau. 

https://www.facebook.com/vaida.kurpiene/posts/pfbid0BSrUhCYrFxJ828KBLMXDKgBy7iQFUiFANXcBVej7L96eSPDMv8ZBueHskKTzk2pEl?rdid=QwRbcV1MwyzT6eUj# 

Hm, nesutikčiau.

Nuo pat užpernai rugsėjo, kai grįžau į darbą, stengiuosi kontroliuoti miego režimą, t.y. miegoti 7-8 valandas. Ir per visą tą laiką priaugau 6-7 kg :lol: 

Tai sakyčiau, viskas labai individualu, reiktų žiūrėt į žmogų konkrečiai ir nebūtinai viena priežastis viskam

Atsakyti

1. Miegas

2. Skydliaukės veikla.

Aš dar nr.3 prirašysiu, STRESAS.

Atsakyti

1. Stresas.

2. Miegas /  režimas

3. Mityba

4. Judėjimas.

Čia mano asmeniniai veiksniai pagal eiliškumą nuo svarbiausio. 

Mokausi užmigt iki 23 val. Sunku. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niuma: 28 sausio 2025 - 14:30

Aš guluos į lovą apie 22.30-23 val. Su užmigimu ir puikiu miegu atskira istorija. Jokie ten natūr produktai, tokie kaip ašvagandos ir 5htp nepadeda. Sunkesniems kol kas priešinuosi. Tai manau, pas mane hormonų disbalanso atmest jau taip visai nereikėtų.

Skydliaukė tikrinama periodiškai.

Bet turiu kitų autoimuninių reikalų.

Stresas toks labai plačiai įsivaizduojamas reikalas. Aš manau, kad šiuolaikiniam žmogui be jokio streso gyvent tik 6 pėdos po žeme įmanoma. Turbūt visa esmė ne panaikinti tą stresą apskritai, bet išmokti su juo susitvarkyt. Tai čia miegas ne paskutinėj vietoj.  Ir žinom mes tų metodų, bet ne visi veikia, ne visi taip vienareikšmiškai pritaikomi.

Beje, 5htp jei puikiai miegot nepadeda, tai žinokit, atsibusti be streso tai tikrai. Net ir prasivarčius visą naktį, išlipti iš lovos nėra sunku.

Atsakyti

Hormonų disbalansas mūsų amžiuje net itin labai tikėtinas. Man nuo streso (daugybės siužetinių linijų darbe, kurias reikia sužiūrėti) ėmė blogėti miegas. Imu prabudinėt. Vėl itin dažnai jaučiu sukąstą žandikaulį, susipaudimą kakle, kur skydliaukė ir tarsi balną ant pečių. Būtinai reikia daugiau magnio, vit D dažniau nepamiršt. Gal dar ko nors.  Užmigt tai vis dar užmiegu gana greitai, o jeigu dar eičiau anksčiau, tai mažai ko ir trūktų iki gero pailsėjimo.

Šiandien 45 min itin smagaus pasivaikščiojimo su Selga, Bandele ir Hole buvo tokios linksmos, kad pusę laiko prasikvatojau, o atsisveikinusi dar ilgai šypsojausi. Kadangi jau ilgiau šviesu, tai ne tik įprastu maršrutu gatve prasiėjom, bet ir kalnais kloniais miške. Tik jau nusleidusi supratau, kad nepatyriau jokio sunkumo lipti aukštyn, kas man paprastai būna. Jaučiu, su tokiom smaguolėm ir laiptų vargo nepajusčiau :). Jos mūsų vttaminai  :wub: . Gaila, kad kiti šios savaitės vakarai jau suplanuoti kitoms veikloms, tai tik kitą pirmadienį pasimatysim.

Atsakyti

Šo - tobula.

Atsakyti