Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

aš ne apie avinžirnius,bet apie savo mėgstamus grikius.šitas labai patiko:

 

http://www.lamaistas...gn=facebook-url

 

ir sita bandysiu:

 

http://www.lamaistas...gn=facebook-url

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olaiva: 16 birželio 2017 - 09:10

Labas rytas  :4u:

Susirgom ir mes visi 3 su vaikais, mum su sūnum tempa ir daugiau nieko, dukrai sloga  :oh:

 

Maniškis Casual Friday  :4u:

*už aprašymą didelis ačiū Abelo  :4u:  - tokio išsamaus aprašymo nesu mačiu anksčiau  :blink:

*siūlai Nako Serin viloft - labai patiko, minkšti, švelnūs, lygiai mezgasi lygiuoju raštu, šilkiniai pačiupinėjus

*virbalai 2,75

* dariau mažesnę iškirptę, atitinkamai daugiau sagų panaudojau, mezgiau trumpesnį, nei aprašyme ir trumpesnėm rankovėm, ir dar trumpiau galėjau daryt, nelabai man toks ilgis tinka, trumpina ir storina kojas (bet ko gero paliksiu taip ir nešiosiu su suknelėm ir sijonais. Norėjau nors vieną tokio ilgio kardiganą turėt savo spintoje), taip pat dariau smulkesnes skylutes sagoms

*šis megztukas yra dalis mano family look marinistinio projekto, bet aš taip pavargau nuo jo, kad iškart tikrai nesiimsiu megzti sekančio iš tų pačių siūlų  :karsta:

*užsikabinau už šio modelio, nes buvo parašyta, kad lieknina, o aš kaip tik ieškojau dryžuoto marinistinio varianto, bet bijojau, kad dryžiai storins. Ar lieknina, nežinau, tikiuosi bent jau storina mažiau, nei storintų tiesiog standartiniai dryžiai  :rolleyes:

*apskritai esu patenkinta tuo, kas gavosi, labai trūko man vasariško kardigano, užsimesti vėsiais rytais, kai vedu dukrą į darželį  :)

 

SAM_3853_medium2.JPG

 

 

 

SAM_3848_medium2.JPG

 

SAM_3856_medium2.JPG

 

SAM_3857_medium2.JPG

 

SAM_3840_medium2.JPG

Atsakyti

turiu pakeli virtu grikiu, tai galiu ir tokiu pora padaryt :) pabandymui

Atsakyti

dontstop,kur tokias grazias sagutes pirkai? irmanreik :D

Atsakyti

as i maisto tema:)  uzsimerkiau vakar visa pakeli avinzirniu savaitgaliui sode dviese ( sitas zmogus maziausiai isrankus  :) )

kas ka skanaus is ju gaminat.   tinka viskas, kotleciukai, sriubos, troskiniai,   salotos, ar tiesiog sparginti avinzirniai . daug receptu perziurejau, bet gal kas is savo virtuves ka parasys :)

ligoniukams  sveikatos balioneliai :4u: :4u:

Šiandien pas mus avinžirniai, troškinti su jautiena, pievagrybiais ir pomidorais  :essen: 

Avinžirnius mėgstu, gaminu bent kartą per savaitę, paprastai troškinu su daržovėm, patinka pomidorų-avinžirnių ir bulvių-avinžirnių derinys, šeimyna mėgsta su mėsa, ypač su kiauliena, jautiena.

Mėgstam humusą, tiesą, retai vargstu gamindama pati, perku gatavą dažniau  :blush-anim-cl: 

Traškūs avinžirniai gali būt alternatyva čipsams prie alaus arba piknikams (http://vegetarai.eu/...us-avinzirniai/, darau su bet kokiais prieskoniais)

Atsakyti

dontstop,kur tokias grazias sagutes pirkai? irmanreik :D

Aliexprese užsisakiau 50 vnt už kokį dolerį  :D​ 

Atsakyti

Sveikos,

Pa-ga-liau penktadienis....

Liniuka, smagi kelione, pavydu, reiktų ir mums nuvažiuot, bet šiemet vargu ar besusiruošim ...  :hmm: 

Kur tik kalnai, urvai ir visokios senienos man iškart kažkas sukruta viduj  :D  :wub: 

Dontstop - labai dailus megztukas ir sagos labai žaismingos  :wub:  :wub:  Sveikit  :4u: 

Atsiminiau kad gi labai gražaus varinio lino iš Vincio parsivežiau, kuriam modelio niekaip nesugalvoju, bet jau vien dėl spalvos kaip noriu megzt  :wub: 

19021915_1582939075057851_1114634461_n_m

Atsakyti

Sveikos,

Pa-ga-liau penktadienis....

Liniuka, smagi kelione, pavydu, reiktų ir mums nuvažiuot, bet šiemet vargu ar besusiruošim ...  :hmm:

Kur tik kalnai, urvai ir visokios senienos man iškart kažkas sukruta viduj  :D  :wub:

Dontstop - labai dailus megztukas ir sagos labai žaismingos  :wub:  :wub:  Sveikit  :4u:

Atsiminiau kad gi labai gražaus varinio lino iš Vincio parsivežiau, kuriam modelio niekaip nesugalvoju, bet jau vien dėl spalvos kaip noriu megzt  :wub:

19021915_1582939075057851_1114634461_n_m

megzk tokį:

DSC_8545_medium2.JPG

DSC_7912_medium2.JPG

Atsakyti

Dontstop, gražus megztukas, ir sagos labai gražios ir tinkančios, tik man vietomis toks patrauktas atrodo - gal dar neskalbei ir viskas pasitaisys. Aš irgi šitą mezgiau, kai testavimas vyko. Tai ta moteris tikrai labai labai jau viską aprašo smulkmeniškai. Nebesigilinau, kiek pataisėgalutinį variantą, bet neviena iš testuojančių net siūlėm, kad nereikia tiek kiekvienos akies aprašinėt. Bet sakė, kad jei neaprašo, tai susilaukia daug priekaištų paskui iš nusipirkusių, kodėl ta  ar kita vieta neparašyta. :)

 

Pažiūrėjau grikių kotletus ir pagalvojau, kad čia gal iš tos serijos, kaip vegetariškos dešros. Išvedi košę, troškini daržoves, o paskui dar makaluoji su krakmolu ir kepini riebaluose, kas nėra didelis gėris. Ar nepaprasčiau grikių košę su tai priedais suvalgyt - kam čia save apgaudinėt? Nors vaikams toks apžaidimas gali pasiteisint :) Nepriimkit rimtai, aš čia tik iš savo tingėjimo gamint pasvarsčiau.

Ta proga prisiminiau vieną jumorą iš savo beveik vegetariško periodo.

Tada buvom su vyru tokie sveikuoliai, irgi skaitėm visokius receptus ir vieną šeštadienį nutarėm išsivirt vegetariškų cepelinų su daržovių įdaru. Priskutom bulvių, tad skutom kitas daržoves, tarkavom, pjaustėm, kepinom ruošdami įdarą. Na įdaras jau buvo kaip ir gatavas, beliko bulves sutarkuoti, išsunkt, daryt cepelinus, virt. Ir staiga taip dar daug to darbo pasirodė, o jau tiek ilgai prasikrapštėm. O dar pirmas sūnus tada kūdikis buvo nelabai ramus. Ai, sakom, išvedam  tas bulves, sumaišom su tuo įdaru ir bus skanus troškinys. :D Gerai, taip ir padarėm. 

O tuo metu, jau baigiant gamint, ateina vyro brolis, kuris tada pirmus metus studijavo, gyveno bendrabuty, tai kartais pavalgyt ateidavo. O, sakom, kaip gerai, mes kaip tik cepelinus verdam. Sėdi tas, laukia, o mes įdedam jam to troškinio.

-Tai kurgi tie jūsų cepelinai?

- Ai, tingėjom bulvių tarkuot. :lol:

 

Šiandien mano abiturientas laiko paskutinį egzaminą.

 

 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 16 birželio 2017 - 09:53

Olaiva, gražus šitas, net ir norėč tokio rašto, bet kažkodėl nenoriu viso raštuot, bet jei nieko nesugalvosiu tai gali tekt :D

Kerpena, va va, aš dėl tų kotletukų, :sutinku: Aišku, kas pakepta ant riebalų tas skaniau, bet gėrio jokio tame nėra, geriau jau tada normalūs kotletai :D Aš tai stengiuosi kiek įmanoma mažiau kept ant keptuvės.

Atsakyti

Labos :4u:

Keista tvarka Antakalnio ligoninėje. :oh: Kai gulėjau su Aušra Santariškėse, ten nakčiai gavau sudedamą lovą ir valgyti man oficialiai priklausė. O čia teko talpintis į vieną žiauriai nepatogią lovą (visus šonus skauda nuo čiužinio) ir valgyt tik Vaivai atneša. :oh:Būtų bent kokia valgyklėlė ar kavinukė - nueičiau ir už pinigus pavalgyčiau... Žinia, nepražūsim, atveš vyras kažko, bet jeigu taip atvažiuoji į ligoninę iš provincijos, neturi giminių, kurie atveštų, tai nors iš bado mirk...

Vaiva šiandien jau su nedidele temperatūra, bet daktarai laikosi versijos, kad vis tik čia Laimo liga. Aš ne specė, bet vyras yra sirgęs Laimu, jo dėmė visai kitaip atrodė nei Vaivos. Greičiausiai skirs antibiotikus ir tirs kraują dėl antikūnių. Bet kraujo tyrimas tik pirmadienį... Nežinia, ar paleis savaitgaliui namo...

Atsakyti

Lace, tai gal Antakalnio skaitosi kaip miesto ligoninė, o Santariškėse gali iš kitur guldyti, tai todėl ir sąlygos kitokios. Čia tik tai pagalvojau, nežinau tikrai.

Atsakyti