Buvom Radom nors navigacija bandė ne ten nuvest, bet atsiminėm pagal pavadinimą.
Dar Kulautuvoj. Savo vaikystės vietas aplankiau 🥰 Senelių namas ir kiemas labai pasikeitę.vietoj kluono - naujas namas.
Grįžtant ir pro Raudondvarį prasukom 🎄
Labos
Dėkui už nykštukų adresą, nežinojau, Taikoj retai būnu.
Niuma, tu iš Kulautuvos? Kaip tik galvojau šiandien pavažiuot pasivaikščiot, man ten tokia pasakiška ramybė ir kažkoks įkvėpimas Patingėjau šiandien, vietines antis ir gulbes aplankiau savam kaime.
Sveikos Ar gyvos po daugiadienių valgymų?
Yra dirbančių? Sėdim dviese su šefu ofise, bet ir darbų kažkaip netrūksta. Tikiuosi iki gerų pietų apsimėtyt visus reikalus.
Vyro megztinį, kaip ir sakiau, atskyriau reglaną. Mezgu aukštyn kaip statytom rankovėm. Dar pasikeičiau prisukamus virbalus į Zing - kažkaip ir rankai smagiau.
Mezgiau kukliai šiom dienom. Kūčių vakarą tik. Bet visai smagiai tas apelsinas juda. Su kinietiškais prisukais virbalais
Tik teks derinti su kitu malonumu gavau dar vieną paveikslą pagal numerius. Kai atslūgs šventės, vėl sėsiu. Bet ir sijono audinys laukia, jau reiktų kažką daryt su juo.
Beje, daniška dukra pasinešė ant mezgmo, pridovanojo visiem kojinių savo megztų. O dabar nori megztuko, tik su siūlais bėda, nusižiūrėjo PettiteKnit kažkokį, kur siūlo iš Drops Karisma berods. Nu man tai jie tokie storoki. Tai lyg apsistojo ties Drops Sky. Nes nori būtent konkrečios rudos spalvos. Bet bandymui pasiėmė kažkokius senus juodus siūlus iš mano sandėlio ir kai pamatė kiek prisukami virbalai kainuoja atiduočiau tuos kinietiškus, bet nežino, ar galės į rankinį bagažą įsidėt. Gal ką žinot? Prisukami metaliniai, bet nėra ilgi. Galima ar ne?
Labas mezgančioms!
Ir šiltas užjaustukas Liniukos rankoms.
Šventės - puikus metas! Tiek mielų susitikimų 😍 Niumos pasidalinimas pasivaikščioti nostalgiškomis vietomis - jautrus ir užkrečiantis. Man irgi nostalgija įsijungia, vasarai. Vėl noriu pakeliauti po Aukštaitijos kaimukus. Ir Anglijoje reikia antros eilės pusbrolį patikrinti!
Šiems metams liko pabaigti Klimtą, vienas manikiūras, du koncertai ir vienas vakarėlis. Ai, ir dar ŠIEMET atsiimti siūlus iš THE SANDĖLIUKO!
Šventės baigėsi - aš laiminga . Nors laukia dar dvejos, bet vis mažiau. Saldumynų, aišku, kalnai . Mano kepti tai baiginėjasi, bet tai dar iš visur visko pilna . 2 dienas su Mezymu gyvenau, vakar jau ne. Ir visai nepadauginu maisto, spėju, kad blogiausiai maišymas suveikia, kai pyragėlį kokį ant viršaus uždedu .
Kėliausi vėlai, bandau dirbti. Yra konkretūs darbai ir viskas, galėsiu būti laisva, nes nei laiškų, nei skambučių.
Garsiai išsakiau norą, kad šiandien jau būtinai noriu pasivaikščioti, o ne vien filmus žiūrėti . Tai vyras priminė šunų vedžiojimą. Buvo mažės geradarystės projektas, su tėčiu važiavo, jam patiko, nori tęsti, o dabar dičkiui reikia socialinių valandų. Tai tuo pačiu ir aš užsirašiau - išbandysiu gal pirmą sykį gyvenime šunį pavedžiot, nes kaime tik lenciūginiai būdavo/yra. Na, bent jau pasivaikščiosiu prasmingai. Tautmilės prieglaudėlė ne taip toli nuo mūsų, tai visai patogu greit nuvažiuoti. Na, ir iki paštomato palėkt - kašmyrą ir kitką atsiimt. Turbūt slėpsiu nuo šeimos .
Vakar tik trise iki kaimo pavažiavom, neverčiau dukrų, kurios nenori, užtat surašiau joms darbelių ir prisakiau būtinai išeiti iš namų iki eglutės ar pan. Ir jos buvo laimingos, ir aš. važiavom tik su savo dvimetriniu mažyliu . Jis po to sakė - daugiau kur nors tik trise važiuokim. Skamba tai gražiai, bet labiausiai tai buvo išsakyta dėl to, kad vienam patogu miegoti ant galinės sėdynės, nereikia daužytis į langą nepatogiai . Prisijuokėm iš mano brolio. Jį pafilmavus, tai būtų topinis Tik-tok'o personažas. Kalba jis rimčiausiai, o griūk negyvas. Ypač, kai nusprendė sužinoti, kas yra Simsonai ir kokius jausmus jie jam sukėlė .
Mezgiau skarą - nespėjau iki švenčių, bet kadangi nežadėjau, tai bus gimtadieniui vyro sesei. Nedaug jau liko, gal šiemet pavyks pabaigti. Mašinoje pradėjau jos vyrui kojines su kašmyru, vasarį bus 55, niekada jam nemezgus. Norėjau išbandyti siūlą, seneliui į krepšelį įmečiau ir paprašiau, kad apmokėtų. Dar vyro vakar paprašiau, kad nuardytų po trečdalį rankovių seno megztuko, kuris man patinka, bet rankovių užbaigimas - nebe. Šiandien ryte išgarinau tą siūlą, dabar džiovinu. Nebenoriu siaurėjančių rankovių, noriu plačiau užsibaigiančių.
Katuk - gal užklausk kokioj mezgėjų grupėje - ar yra tekę skraidintis? Gaila rizikuoti būtų juk, jeigu atims. Gal ten bus daugiau patirčių pas ką nors. dabar, kiek žinau, skraido mezgėjos ir su metaliniais virbalais, bet ne visoms pasiseka. Jeigu dėkle, gal ir paeitų. O šiaip - kaip smagu, kad dukrai prasiveržė mezgimo virusas .
Labos
Po nostalgiškas vietas pasivaikščiot fainai. Kartais ir aš savo vaikystės vietas aplankau. Tik kad toj begalinio dydžio pievoj tarp namų ir mamos darbo, kur žaisdavom, dabar visas kotedžų kvartalas Užtat ąžuolai, kurių giliukus rinkdavom, dar likę ir krūmai, į kuriuos sulindę žaisdavom namus, jau už mane aukštesni
Per šventes neapsirijom visai, net apkūdau. Buvau po ligos, virškinimo sistema dar jautri, tai saugojaus, kad nepasibaigtų vėl lovoj (ar tualete ) mano šventės.
Mano lašinininę liko tik susiūt, visai patinka. Jei užeis kokį vasarį šalčiai, turėsiu kuo apsigint. Niežti rankos blizgį imt. Nors susitvarkiau spintą per laisvas, tai pamačiau, kad storulių aš turiu, man labiausiai reiktų plonos vilnelės pereinamų megztinių visokių.
Paveikslai irgi eilėj. Turiu 2 su skaičiais ir 5 suplanuoti tapybos. Mezgasi kažkaip greičiau
Katuk, kaip faina dėl dukros Aš su paprastučiais savo valiniais metaliniais addi visad skraidau ir niekad neturėjau jokių rūpesčių. Tiesa, į Daniją neskridau, bet į Olandiją, Švediją, Norvegiją niekad neužkliuvo.