Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Liniuka, mano anyta taip pat daro :D  ir su karštais ir su pyragais.

O ypač sunervina, nes po to visą vakarą skundžias, kiek valandų stovėjo virtuvėj ir kaip sunku buvo.... koks tikslas, mano smegenys nesuvokia.

Bet

Šįmet dukra pasakė, jog atsiveš desertą-man nereik rūpintis. Tai jau antra diena mintis nepaleidžia, jog reik kažką dar pasidaryt :hihihi:  stabdau save, bet nepažadu, jog nepadarysiu. Čia Kalėdoms. Kūčios dviese su vyru. Ir tai, vyrui tai jokia čia šventė, tai net nežinau, ar verta verstis per galvą, gal tiesiog eilinė vakarienė bus. O kalėdiniams pietums bus aišku ryt, nes planuoju ryte ko nors rast papirkt. Optimistė ane? :flirt2: 

Kūčiukus kepsiu net poryt, nes chebra mėgsta minkštus.

Atsakyti

Katukai negamink deserto nebūk kaip anyta  :rolleyes: 

pas mus tai paprasta su maistu-mama paskambina ir pasako ką reik nupirkt

Tai aš tą ir nuperku

Dėl dovanų neklausiu- gaunam visi, perkam visi

Atsakyti

Tai šiemet labai kukliai ir bus, nepersistengsiu. Sūnus gaus Nutelos, šokolado ir pinigų į sąskaitą.

P.S. - Rududu atsirado po 1 kg pakuotėse.

Mano vaikams bus KALĖDOS 🤣🤣🤣

Aga, tas ir būna, kai 'nieko neperkam' pavirsta vis tiek į dovanas visiem trim anūkams ir mums kažką.  Daug ir neišlaidaujam, bet kažką simboliškai nusivežam.

Kučiukų nekepu. Aguonpienį viena  valgau. Man tinka ir pirktiniai.  Čia saugau ir save, kad netapčiau mamų / anytų stilium - gaminu gaminu ir surakintom strėnom sėdžiu pikta. Šiandien išsikepsiu svogūnus. Ryt- žuvį, grybus pasiruošiu.

Vaikams- skryliukų arba ežiukų. Kitko-  nevalgys.  

Atsakyti

Aš desertų gaminu daugiau, nes vieno nepavalgau :D. Pamenu, kai vaikystėje būdavo pilna kamara skanumynų - iš saldumynų dažniausiai mielinės bandelės su aguonom ir bliūdas ( kibiro dydžio) sausainių per mėsmalę. Kibiras aguonpienio, kisielius, tai vis lakstydavom į kamarą skanumynų :). Tai pas mus dabar balkonas už kamarą :). 2 pyragai, bus vėl bliūdas meduoliukų ( nes pirma partija iš kelių normų jau suryta). Aš dar norėjau biskočių ir suskilusių šokoladinių sausainių kept, bet kad jau vyras užsimaišė meduolių, tai susilaikysiu kol kas. Dar buvusi Liniukos kolegė mezgėja pasidalino Linco sausainiukų receptu - irgi vilioja išbandyt  :oh: . Ir dar nesu tikra ar nekepsiu mielinės pynės - bus matyt, kada ryt atsikelsiu ir kokia nuotaika tio klausimu bus :). Pamiršau padakyt, kad meduolukų dedam į dovanų krepšius, pyragais irgi dalinuosi su anyta ir vyro broliu. Tai " ant galvos" namie ne tiek daug ir lieka. Ai, dar pora mangų sunoko ir vilioja panakotą su jais pasidaryt :)

Tai pagal save sakyčiau Katukui - gali pasidaryt desertą, jei ką - liks kitai dienai :). Tiesa, o žentai irgi vegetarai ar ne?

Atsakyti

Ne :rolleyes:  bet sakiau taip-aš negaminsiu mėsų, jei norit-susiorganizuojat. Pernai kepėm anties krūtinėlę

Atsakyti

Oi kokie skanūs šilti kūčiukai :wub: Kepiau iš 0,5 kg miltų, panašu rytojaus nesulauks... Teks rytoj kartot.

Atsakyti

Aš desertų gaminu daugiau, nes vieno nepavalgau :D. Pamenu, kai vaikystėje būdavo pilna kamara skanumynų - iš saldumynų dažniausiai mielinės bandelės su aguonom ir bliūdas ( kibiro dydžio) sausainių per mėsmalę. Kibiras aguonpienio, kisielius, tai vis lakstydavom į kamarą skanumynų :). Tai pas mus dabar balkonas už kamarą :). 2 pyragai, bus vėl bliūdas meduoliukų ( nes pirma partija iš kelių normų jau suryta). Aš dar norėjau biskočių ir suskilusių šokoladinių sausainių kept, bet kad jau vyras užsimaišė meduolių, tai susilaikysiu kol kas. Dar buvusi Liniukos kolegė mezgėja pasidalino Linco sausainiukų receptu - irgi vilioja išbandyt  :oh: . Ir dar nesu tikra ar nekepsiu mielinės pynės - bus matyt, kada ryt atsikelsiu ir kokia nuotaika tio klausimu bus :)

Restar, stipriadantė esi!!! Vestuviškai skamba kiekiai.

Aš su maistu šioms šventėms darau taip - perku pusę to, ką rankelės į kašiką deda :)

Atsakyti

Priedas  Screenshot_2024-12-22-10-16-07-46_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg   106,06KB   0 Parsiųsta kartų

Ne visus pažįstu.

PS kas yra Linco sausainiukai?

Atsakyti

Nuo žodžio "linzės" :D​ 

Atsakyti

Suvažinėta pirmyn atgal iki Anykščių. Pagalvojau, kad pensijoje norėčiau Anykščiuose gyventi. Nors gal geriau Italijoj. :D

Atsakyti

Suvažinėta pirmyn atgal iki Anykščių. Pagalvojau, kad pensijoje norėčiau Anykščiuose gyventi. Nors gal geriau Italijoj. :D

Anykščiai arčiau.

Atsakyti

Negu penCija.

Atsakyti