Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Restar :) O sekmadienis ir yra šventadienis!!!

Aš seku kelis įdomiau gaminančius (britas, prancūzas, lenkas, kroatė ir keli užsienyje gyvenantys rusai) , ir vieną-kitą receptą išbandau. Tikrai paprastai gaminu. Iš gerų produktų. Pvz. man šaltibarščiai gardžiau 1:2 grietinėlė ir kefyras, o bulvių košė - žydiškai, su nuoviru, grietinėle ir sviestuku.

Šiame recepte krevetės visai nebūtinos. Dailiai atrodo, ir originaliame recepte buvo, tai subandžiau. Plius įpėdinė jas itin mėgsta. Tokiu būdu paruošta atvirai orkaitėje kepama lašiša lieka drėgna, galima derinti su daaaaaaug padažų.

Šiandien vakarienei norėjau raugintų agurkų sriubos. Bet labai jau skanūs agurkai pasitaikė, iki sriubos neišgyvens.

Einu  po tuosius saulėtus siūlus pasidairyti.

Atsakyti

Visą dieną kūrenu židinį, truputį gaminu ir skaitau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gadget3: [b!]Šiandien[/b!], 14:55

Aš tai visą dieną (su pertraukomis) dovanėles pakuoju. Bandau išvengti pakavimo priešpaskutinę naktį arba, dar blogiau, – po Kūčių... Kadangi vaikams dar trūksta valgomų mažmožių, bent ištaikiau progą visa kita susimatuoti, kad tilptų į numatytas dėžutes, popierių pasiruošti. Vyro tėvai prisakę: "tik nieko nevežkit", tai vyras pažodžiui ir supranta, bet nenuvažiuosi gi per Kalėdas tuščiomis, ypač kai vaikučių dovanos garantuotai jau laukia. Tai va ir bandau dabar tą "nieką" transformuoti į kažką dovaniškiau atrodančio, gal ir pavyko. Vieną nesuvalgomą dalyką vis tiek nuvešim – kalėdinį vainiką, nes šiemet sau lygiai tokį nusipirkome ir labai džiugina. Jaučiu, kad anyta ras kur pritaikyti, nors šiems metams gal jau ir pavėluota.

O dėl to pieno Kūčių valgiams, tai aš gal tik suaugusi ir sužinojau, kad negalima – ir mama, ir močiutė taip gamindavo. Be kita ko, mama gimusi per Kūčias – tądien močiutė dar spėjo pašauti kepti bandeles su lašinukais. O iš savo vaikystės prisimenu, kad visi namai tais lašinukais kvepėdavo, bet ragauti būdavo galima tik Kalėdų rytą, o su kitais įdarais – jau ir iš vakaro.

Atsakyti

Pas mane ryte buvo tvarkymai, skalbimai, o paskui antros Emilio kojinės mezgimas. Vis dar optimistiškai tikiuosi rytdienai baigt :D  (klasėj žiūrės filmą, atsinešt pledukus, užkandžius ir galima megztas kojines. Tai, aišku, mezgančios mamos vaikas - basas). Tarpais su konsultacijom Emiliui arba Gyčiui kaip  1000 žaist. 

Atsakyti

Ryte sportas, vakare kinas. Žiūrėjom Čia, ašarą išspaudė, pastatytas labai netradiciškai.

Saulės siūlus panašiau, krepšelį susidėjau, vėl išsiėmiau, nes projekto neturiu. Kašmyras už wooly daug brangesnis, nebent labai jau waw.

Atsakyti

Kokia panakota puiki LVSO! Ir violončelės nieko, nieko ;)

Atsakyti

Mes eglutę puošėm, kaip dar niekad. 🤦‍♀️ Vieną dieną nusipirkom, kitą dieną pastatėm į vietą, vakar pakabinom lemputes, šiandien žaisliukus.

Atsakyti