Cituoju:
'Vincis su dešimt klaustukų 😂
Jei galėsiu, BŪTINAI prisijungsiu!'
Labos
Į sąrašiuką nesirašau, nes žiemom dažnai sergu ir neprognozuojami savaitgaliai Bet jei pavyks, tai atvaryčiau be nakvynės.
Restar užbūrė savo pirštinėm Aš taip ir neišmokau raštuotai megzt, kažkaip neduota man tame. Matyt kitoj eilėj stovėjau, kai talentus dalino
Siūliniai mamadukriniai šeštadienio planai išpildyti Mano blizgučiai, dukra turi medaus skonio pavasarinį planą. IMG_4384.jpeg 230,35KB 0 Parsiųsta kartų
Jurgitak, turiu.
Nufotografavau iš žurnalo, bet jau daug kartų išbandytas ir iš pirmo karto pavykęs receptas:
Viską taip ir darau (įdarų truputį mažinu, nes vis atlieka), išskyrus pačią tešlą – pagal savo mamos tradicinį mielinių bandelių receptą:
"1/3 -1/4 pak. šviežių mielių + 0,5 šaukšto cukraus + 0,5 šaukšto miltų + 3 šaukštai drungno vandens – padėti šiltai.
Į 0,5-0,6 l pieno įberti 1/5 šaukštelio druskos, įpilti 0,5 stikl. (apie 5 šaukštus) aliejaus, 4 šaukštus cukraus, (pakelį vanilinio cukraus). Prieš minkant pašildyti, kad būtų drungna (vertinti pirštu).
Miltų dėti, kad nebūtų per kieta. Minkyti kol nebelimpa prie rankų (į vieną ir į kitą pusę po 8 k.)
Kildinti orkaitėje pridengus apie 1,5 val."
Verdant labai reikalinga papildoma pora rankų, nes procesas gan greitas – vienas žmogus deda į puodą/ varto/ išvirusius deda į sietelį, kad nuvarvėtų, kitas – ima iš sietelio ir sausina popierinėmis servetėlėmis. Galiausiai sudedame ant skardų į orkaitę ir laikome šildomus, kol ateina laikas valgyti, t.y., nebūtina su tais pyragėliais užsiimti iki paskutinės minutės, kai svečiai jau ant slenksčio.