Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Cituoju:

'Vincis su dešimt klaustukų 😂

Jei galėsiu, BŪTINAI prisijungsiu!'

Atsakyti

Labos

 

Į sąrašiuką nesirašau, nes žiemom dažnai sergu ir neprognozuojami savaitgaliai :unsure: Bet jei pavyks, tai atvaryčiau be nakvynės.

 

Restar užbūrė savo pirštinėm :wub: Aš taip ir neišmokau raštuotai megzt, kažkaip neduota man tame. Matyt kitoj eilėj stovėjau, kai talentus dalino :D

 

Siūliniai mamadukriniai šeštadienio planai išpildyti :wub: Mano blizgučiai, dukra turi medaus skonio pavasarinį planą. Priedas  IMG_4384.jpeg   230,35KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasaros_lietus: [b!]Vakar[/b!], 19:47

Pridubliavau

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramintas: [b!]Vakar[/b!], 20:43

Labos. Nesirašau, stebiu. Šnabždu vyrui, kad neapsiimtų darbų tam savaitgaliui

Atsakyti

Gal kuri turite gerą kūčių pyragėlių receptą su grybais ar kopūstais? Dar niekad tokių negaminau, norėčiau išvandyti, bet taip, kad gautūsi.

Atsakyti

Jurgitak, turiu. :rolleyes:

Nufotografavau iš žurnalo, bet jau daug kartų išbandytas ir iš pirmo karto pavykęs receptas:

Pyrag-liai1.jpg

Pyrag-liai2.jpg

Viską taip ir darau (įdarų truputį mažinu, nes vis atlieka), išskyrus pačią tešlą – pagal savo mamos tradicinį mielinių bandelių receptą:

"1/3 -1/4 pak. šviežių mielių + 0,5 šaukšto cukraus + 0,5 šaukšto miltų + 3 šaukštai drungno vandens – padėti šiltai.

Į 0,5-0,6 l pieno įberti 1/5 šaukštelio druskos, įpilti 0,5 stikl. (apie 5 šaukštus) aliejaus, 4 šaukštus cukraus, (pakelį vanilinio cukraus). Prieš minkant pašildyti, kad būtų drungna (vertinti pirštu).

Miltų dėti, kad nebūtų per kieta. Minkyti kol nebelimpa prie rankų (į vieną ir į kitą pusę po 8 k.)

Kildinti orkaitėje pridengus apie 1,5 val."

 

Verdant labai reikalinga papildoma pora rankų, nes procesas gan greitas – vienas žmogus deda į puodą/ varto/ išvirusius deda į sietelį, kad nuvarvėtų, kitas – ima iš sietelio ir sausina popierinėmis servetėlėmis. Galiausiai sudedame ant skardų į orkaitę ir laikome šildomus, kol ateina laikas valgyti, t.y., nebūtina su tais pyragėliais užsiimti iki paskutinės minutės, kai svečiai jau ant slenksčio.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: [b!]Šiandien[/b!], 11:17