Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Katuk, jei maisto papildas, tai kažkokioje palyginamojoje studijoje šitas gerai pasirodęs, kaip pirmo pasirinkimo netoleruojant Tardyferon'o: https://www.gintarin...zes-20-kapsuliu

Beje yra duomenų, kad vartojant geležies preparatus kas antrą dieną galima pasiekti geresnių rezultatų, nei vartojant kasdien, nes gauta geležis skatina organizme tam tikro baltymo, natūraliai slopinančio jos pasisavinimą, gamybą. Antrą - trečią parą to baltymo sumažėja.

Atsakyti

Aha, mūsų širdžių daktarėlė Abelo šitą buvo man rekomendavus, gėriau. Tik tuomet dar ne baisiai sąžiningai.

Atsakyti

Sveikos. Šnd po Šakius ir Šilalę keliavau. Faina važinėt, kai saulytė už lango, o ne lietūs ir sniegai.

Nepasakysu, kas per siūlas kojininis. Prieš kelis metus su qqte Kauno parduotuvėj visokių miksų prisipirkom. Regios be etikečių taip pat. Turbūt panašiai kaip pas Aidą vežėsi ar vežasi. Šito net nepilni kamuoliukai, o du po pusę buvo. 

Atsakyti

Liniuka rimtai sportuoja! Tas sijonas mano akais padabnai ant mano dukros (36 dydis, smėlio laikrodis, 170)  atrodytų, bet irgi toks niekur nepritaikomas retro.

Megztą sejuoną turiu! Tiesaus silueto 2024 metų spalvos moherytis 😍

Atsakyti

Mareloj 30/off, mano džinsus kažkas išpirko, švarko nulėksiu į Kauną.

Atsakyti

Nu palaukit, mes tokie žinovai tose geležyse...

Ar aš klystu, bet kai geležies rimtas trūkumas, papildais neužkiši? Ir lyginti 20 mg su 80 mg doze turbūt nelabai verta, nebent kasdien po 4 tas kapsules vartotum, ir tai klausimas , kiek pasiimtum. Kitas dalykas, su papildais jokie normalūs tyrimai nedaryti. Vaistas yra vaistas. 

Tada tas E171... nu sory, bet ne visi rašo, ką naudoja. Tarkim ir šitam paskutiniam papilde įvardinta tiesiog dažiklis. Ar tai ne tas pats E171, kas kompetentingas atsakyti?

Ne visi gydytojai geri, bet gal tiesiog leiskim visiem dirbti  savo darbą. Žinokit, kai užduodi klausimus, tai gauni ir atsakymus. O vat kai negauni jų, net ir uždavęs, tada eini ieškot kitur. Mūsų sveikata yra mūsų pačių reikalas, nieks kitas ja nepasirūpins.

Tai va, kaip tik ryt einu pas daktarytę. Tardyferono senokai nebegeriu, po jos bandžiau su Ecosh geležim pagyvent. Dabar apie pora savačių nieko negėriau. Bus matyt, koks tas feritinas. Pagal savijautą turėtų būt prastokas. Beje, šis tyrimas berods visada mokamas. Ir dar žinau, kad neverta vieno feritino daryt, reik dar su keliais kitais rodikliais bendrą vaizdą pamatyt. Ir pabandyt pasiaiškint, kur ji nuteka. Dažniausia vis tik tai yra žarnyno problemos...

Atsakyti

Lyg ir nesakiau, kad planuoju sau šitą sijoną megzt. Ir joks čia ne retro, pilnos parduotuvės dabar tokio fasono sijonų. [url="https://www.instagram.com/reel/DDoxC9dMY6Z/?igsh=MXB2cnV4ZHo2aXg0eQ=="]https://www.instagram.com/reel/DDoxC9dMY6Z/?igsh=MXB2cnV4ZHo2aXg0eQ==[/url]

Apie geležį jokio supratimo neturiu. O dėl visokių kenksmingų ingredientų, tai kaip tik šviežiai įsigaliojo JAV vaistų reguliavimas, su daug medžiagų, ypač metalų apribojimu. Ir dar labai draudžiamas teflonas, o kiek mes jo suvalgom nuo keptuvių :B

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liniuka: 17 gruodžio 2024 - 20:53

Ar aš klystu, bet kai geležies rimtas trūkumas, papildais neužkiši? Ir lyginti 20 mg su 80 mg doze turbūt nelabai verta, nebent kasdien po 4 tas kapsules vartotum, ir tai klausimas , kiek pasiimtum. Kitas dalykas, su papildais jokie normalūs tyrimai nedaryti. Vaistas yra vaistas.

Mano minėtas papildas – po 30 mg ir dar galima vartoti po dvi kapsules, tai jau 60 mg – ne taip ir nelygintina su 80 mg, ypač jei yra ne anemija, o slapta geležies stoka, dėl aiškių ir valdomų priežasčių. Bet rekomenduoti be jokios abejonės turi tavo gydytojas. :4u:

Neturiu nieko prieš vegetarizmą (pati esu banžiusi), bet prieš ieškant diagnozių – gal visgi mažoka tos geležies maiste...

Atsakyti

Labas

Apie geležį nieko nežinau. Tą tardyferoną gėriau prieš pora metų 2 ar 3 mėnesius, kai buvo labai nukritęs hemoglobinas, tai atstatė.

Įspūdingai atrodo Liniukos paukštynas, o dar įspūdingiau Restar pirštinės.

O ilgas sijonas man priminė tokią jaunystės istoriją. Vienai tuometinei draugei mama numezgė tokį sijoną, tik juodą. Man buvo taip gražu, kad ir aš užsinorėjau. Tada dar buvau liekna, dar tik pirmas vaikas buvo gimęs, ir mėgau ilgus sijonus. Nusimezgiau, darbo kiek įdėjau, ir išplatinau atrodo pakankamai, bet matyt siūlas pasitaikė tokiam modeliui netinkamas - nutįso į ilgį ir virto Mirtišės sijonu. :)

Atsakyti

Pilnos parduotuvės taip, retro - irgi taip. Sunkiai derinamas stilius, damoms 40+ dar +15 mesteli.

Atsakyti

Oi kaip laukiau šito :D 

mano aplinkoje bent 3  moterytės +- mano amžiaus, puikiausia vartojančios mėsytę, turi dar didesnę anemiją. Ir ne, nepraranda  kas mėnesį.

Sąžiningai, kartais iš tiesų pagalvoju, kad gal vertėtų įtraukt tos mėsytės :ax: ... bet, nu tikrai manau, kad tiek neprirysiu. Ir nelabai traukia. Ir aha, B12 turiu daug. Gal net per daug. Hemoglobinas irgi nemažas. Manau, kad priežastis kažkur kitur. O ir rimtai, šimtai visavalgių turi anemiją, kaip tą paaiškinti?

Ir vistiek liksiu prie nuomonės-papildas tai ne vaistas. Su vaistais padirbėta daugiau, tiriamajam lygmeny. Kontrolė griežtesnė. Papildo veikimas nėra ištyrinėtas, mokslinės vertės mažai turi, tai ir pasitikėjimo nekelia. 

Atsakyti

Bet vat šito momento nesuprantu. Problema žarnyne ir dar daugiau kenksmingų medžiagų kišama į tą patį žarnyną. Aišku, kiekvienas turim savo įsitikinimus ir nusistatymus. Aš stengiuosi kuo mažiau vaistų gerti, o mano draugė medikė bet kur suskaudus, išgeria tabletę.  Ir kuri iš mūsų teisi ar neteisi?

Atsakyti