Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Gadget taip jau įspūdingai pateikia per kažkokį didelį autoritetą paprastas žemiškas tiesas. Skaityti įdomu, gal kažkam to ir reikia įsikvėpimui :).  Aš tai viską supaprastinsiu iš to, ką sako neuromokslininkai :). Reikia tiesiog bent 15 min dienos šviesoje pasivaikščioti, kad geriau gamintųsi melatoninas, kas reiškia geresnį miegą, o geras miegas ir yra grožio (ir kitų gėrių) šaltinis. Daug skaityti galima prilyginti tiesiog mėgiamai veiklai, kas skatina visokius laimės hormonus. Tai užskaitau ir mezgimą :). Žodžiu, idealai yra viena, realus gyvenimas - gal kiek kita, bet faktas, kad kiekvieną dieną galima (ir reikia) padaryti ką nors gero dėl savęs. Mažai yra geriau negu nieko. 15 min pasivaikščioti per pietus, suvalgyti daugiau baltymų ir daržovių bent kurio valgymo metu, išgerti žuvų taukų, jeigu ne susitikti, tai paskambinti draugei - geriau negu nieko :). Ilgaamžiškumui ( - t.y. sveikam gyvenimui) svarbu mityba, judėjimas, miegas, užsimėmimas mėgstama veikla, socialinis gyvenimas, gal dar ką praleidau, bet šitai absoliučiai visiems prieinama.

Pirštas mane vargina, daug ko nedarau ir nenoriu šlapint, tai vargas su maisto gamyba, bet įsigudrinau megzt storais virbalais, tai nėra taip liūdna. Ta Grėj anatomija dar ir su pafilosofavimais, visai žiūrisi. O miegas mane kasdien užklumpa vis anksčiau. Teiks keisti savo visiems sakomą giesmelę, kad nenueinu gult anksčiau 12... Pradedu migt 11, 10...

Niuma, kokius žuvų taukus perki? Aš iš Livin su 40 proc nuolaida nusipirkau kažkiek, bet nemažai jų reikia, jeigu dar visus skatinti gerti...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 05 gruodžio 2024 - 10:49
Va va, pagalvojau taip pat, kad dirbant samdomus ofisinius darbus ir dar gyvenant su žmonėm, kai nori arba reikia derintis veiksmais, darbais, dėmesiu, teorija ne visada įgyvendinama praktiškai.
Aga Palangoj, per atostogas, galiu išsimiegot, prasivaikščiot, nepriklausomai nuo kompanijos sudėties ar buvimo/nebuvimo. Per dieną rasiu valandą laiko sau smile.gif
Bet kasdienybėj bent mes su kolege stengiamės kasdien per laisvę prasieit pietų metu. Nebent lyja.
Atsakyti

Šiandien pietų metu nuplanuotas  :showoff:  judesiukas be dienos šviesos :D 

tiek tos šviesos ir yr, aišku. Kokioj ten šaly ya protinga motera?

Restar šiaip viską puikiai apibendrino. Darykim tai, ką manom, kad geriausia ir mažiau brėžkim ribas, sprauskim save į rėmus ir kažkokius privalomus veiksmus, savijauta tik padėkos už streso nebuvimą. Nes visas tas spaudimas, kaip reik gyvent, tik stresą kelia

Atsakyti

Niums, Restar, gerai pagavot. 

Tiek, kad aš maksimalistė, ir planuodama ateitį,  tikslo paprastinimu neužsiimu. Man patinka turėti rytą sau, ir rudenį irgi matyti būtent rytinę saulę, iki perėjimo į darbinę modą.

Judu link tokio darbo.modelio, kur būtų man labai komfortiška.

Puiki laida, beje Žinių Radijuje buvo. Įdėsiu linką.

Atsakyti

Reikia klausyti organizmo. Kai buvo postresinė būsena, savaime, kurį laiko tarpą, eidavau 22 miegot. Dabar, kai didelio streso neliko, vėl miegot einu apie 1. Visai norėčiau, eit miegot anksčiau, bet dabar man tam reikėtų įdėt pastangų, o tingisi. Žodžiu…

Atsakyti

Jurgitak va tiksliai. Pas mane su miegu buvo irgi panašiai-po streso ėjau miegot anksti ir gerai miegodavau. Pati nesuprasdavau kas čia vyksta

Bet nuovargį ir kažkokį poreikį persikraut irgi jaučiu. Tik vis nesigauna

Atsakyti

Kai nuovargis priveikia, tai užmiegi kur sėdi, nieko specialiai daryti nereikia. 

Savo natūra būčiau irgi maksimalistė kaip Gadget, bet energijos kiekis ( kurį sąlygoja ir sveikata) stabdo. To žinojimas ir leidimas sau būti savimi išlaisvina ir duoda daugiau naudos, nei bandymas persiverst per galvą.

Atsakyti

Maksimalizmas būna praktinis ir internete papasakotas :) 

Atsakyti

Niuma, kokius žuvų taukus perki? Aš iš Livin su 40 proc nuolaida nusipirkau kažkiek, bet nemažai jų reikia, jeigu dar visus skatinti gerti...

Miolerius. Aš juos toleruoju :) nes ksi praktiškai žuvies ir jokių jūros 'biaurybių' nevalgau, tai labai jaučiu, jei nepriima skrandis. 

Atsakyti

Help! Klimtas prašo (kašmyro/merino ploniukas).

Priekis išėjo vos laisvesnis nei nugara, ir išplovus LABAI MATOSI. Yra variantas megzti naują nugarą. Norisi kitų ;)

Atsakyti

Palaisvint ir priekį.

Pavelt nugarą

Užsiaugint sparnus :D 

Realiausia permegzt. Žinau ką sakau :D​ 

Atsakyti

Gadget, parodyk. Nematant modelio neįmanoma patarti.

Atsakyti