Labos. Skaitau, skaitau jus. Pasirodo ne mano vienos savaitgalis dingo buityje. Mezginius mečiau, išsitraukiau daugiau nei prieš dešimtmetį pradėtą siuvinėjimą, net pajudinau. Tik ištiko gyvenimas - vadavimas Megoje. Tai jau grįžus nieko nebereikia.
Niekas nedingo!
Laba diena, avantiurino reik nusipirkti, skubiai
Tyyyksliai!!!
Mano savaitgalis buvo geras. Daug mezgiau, daug vaikščiojau su šuniu. Šeštadienio vakarą prie namų sutikom lapę.
Reikia patarimo. Nusipirkau vazoną ir narcizų svogūnėlių. Jei juos dabar pasodinsiu ir laikysiu namie, tai kada jie čia pražys? Ar dabar pasodint ir laikyt balkone, o pavasarį parsinešt į kambarį?
Narcizus (svogūnus) laikyt daržovių stalčiuje šaldytuve, pasodinti vasarį. Bus gražu.
Galima pasodint ir dabar, bet laikyt šaltai. Jei bus šilta, sudigs ir pražys greit. Arba nepražys, bet sudigs tai tikrai. Visokius svogūninius sodinam lauke rudenį, kad pavasarį pražystų. T.y. šaltai jie žiemoja, o kai tik vos prašyla, iškart lenda lauk.
Screenshot_2024-11-11-21-31-52-83_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg 114,31KB 0 Parsiųsta kartų
FYI
Prieš kelias dienas užtikau, kad mano hiacintų svogūnėliai, likę vėsioje patalpoje, vos vos sudygę – sukišau į šiltnamį, nes lauke jau kaip ir per šalta. Kažin, ar jie ten mėgins augti, ar visgi susipras, kad laikas žiemoti. Atvirai pasakius, labai neliūdėčiau, jei ir nusibaigs – visiškai netoleruoju hiacintų kvapo, bet buvau gavusi dovanų žydintį vazoniuką, per atstumą gražu.
Šiltnamis mano svogūniniams nepasiteisino. Dygsta, bet nežydi.
Aš instoj buvau radusi, kad į vieną vazoniuką galima susodinti 3 rūšių svogūnines skirtingais gyliais. Pamenu, kad buvo tulpės ir hiacintai. O kas trečias nepamenu. Tai, tipo, dėl to gylio sudygsta ir žydi paeiliui. Reikia sodo ar sodybos. 🤦♀️ Gal išsinuomot kokį sodą kitai vasarai. Ką aš žinau, gal po metų nenorėsiu. 🤷🏽♀️
Yra tokių lazanja style rinkinių LIDL, narcizai + tulpės + hiacintai. Pernai auginau. Ir šiemet yra.