Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Kad ilgiau neisalkti, pas mus rekomenduoja pietus ar vakariene pradeti darzoviu salotomis (be majonezo; neperdozuoti aliejinio uzpilo, as dazniausiai suplaku sauksta aliejaus su siek tiek vandens ir citrinos sultimis). Kopustu salotu ar tiesiog zaliuju salotu gali suvalgyti bliuda - sotumo jausmas bus patenkintas, skaidulu kiekis daugiau nei pakankamas, kcal mazai. Tada galima valgyti pagrindini patiekala. P.S. prancuzai nemaiso karsto ir salto patiekalu, todel salotos valgomos atskirai, bet galima, be abejo, ta salotu bliuda valgyti ir prie kepsnio.
Ir nuo tam tikro amziaus yra be galo svarbu suvalgomu proteinu kiekis.
Maistas, kuris neretai nemegstamas prancuzu, bet kurie laikomi itin sveikais ir naudingais sveikatai bei kurie yra gana populiarus ar lengvai randami LT : 'sprotai' (sardines), grudeta varske, kefyras, lengvai fermentuotos kopustu salotos (raudonuju ar baltuju).
As neprisivalgau nesamoniu tuomet, kai is pat ryto numatau, ka valgysiu, jei pasijusiu alkana. Siuo metu tai buna obuolys, pomidoras su druska, graikiskas jogurtas su tarkuotu agurku (à la tzatziki), grudeta varske (sunkiai randama pirkti), kopustu salotos (baltuju ar raudonuju, visuomet pasidarau po puslitri savaitgaliais, uztenka savaitei), kefyras. 3 riesutai alkio nenumalsina, o suvalgius 100g kcal gauni tiek, kiek suvalgius 100g sviesto.
Nerekomenduoja mazinti suvalgomo maisto kieki (nebent tikrai zmogus valgo labai daug), nes su maziau suvalgumu kiekiu maziau suvartojame ir vitaminu bei oksidantu, tai gali paspartinti fizine zmogaus senatve.

Papildu problemoms spresti pas mus paprastai niekas nesiulo. Nebent tikrai ryskus kokio magnio trukumo pozymiai. Kartais senyviems zmonems, kurie nebegali sukramtyti mesos, israso proteinu milteliu, kuriu galima isigyti vaistinese, ne tik sporto klube smile.gif Cinamonas grizta i mada, citrina is mados ir nebuvo isejusi, ji pagreitina maisto virskinima.

Tai vat tokios pas mus siuo metu mados.
Atsakyti
QUOTE(Liniuka @ 2024 09 28, 13:23)
O va prabanga būtų šilti kruasanai, sūrių pasirinkimas, gera kava.

QUOTE(Liniuka @ 2024 09 29, 10:40)
Kai keliauju, yra dvi šalys, kurių pusryčių nemėgstu. Prancūzija ir Italija. 

Smalsu, kas konkreciai nepatinka, nes kaip ir priestarauji paciai sau : nezinau, kur kava galetu buti skanesne Europoje, nei IT, ir FR viesbuciuose visuomet yra sv.kruasanu ir suriu (nors patys prancuzai suriu pusryciams nevalgo).
Atsakyti

Graikijoj espresso fredo irgi baika.

 

PS sūris su kildinta duona - karališki pusryčiai 

https://www.instagra...HowMmc0aWswcA==

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gadget3: [b!]Šiandien[/b!], 15:14

Niuma, tau irgi reikia sporto. Kai nusivarai nuo kojų, tai ir valgyt nebesinori. Ir alkio nebėra, ir išlieto prakaito gaila sumuštiniais kompensuot :D

Sunkiai pritarti galėčiau :). Aš tai noriu valgyt. Ai, pamiršau sureaguot į judviejų su vyru sportavimą - nerealu! Smalsu, tai kaip vyras visgi pasiryžo ir net metinį abonementą iš karto? Dviese tikrai gerai vienas kitą palaikyti. 

Įdomu išgirsti apie mitybos madas FR.

Marguerite - tau pusės litro kopūstų tikrai visai savaitei užtenka? 

Papirkau jau raugintų kopūstų turguje. Dar tokie lengvai parūgę. 

Susirinkinėjam sode derlių prieš šalnas. Nustebinonir mane mūsų agurkai šiltnamyje - dar 11 vienetų gal nuo 3-ijų daigų. 

Atsakyti