Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Kalba prasidėjo, kad LT bais prabangūs pusryčiai :) Dėl to ir sakau, kad yra 1-2 % Insta ir likusi Lietuva :) 

Aš pati ten daug grožių prisižiūriu, tik suprantu, kad pagal tam tikros industrijos blogeres/blogerius neina absoliutint visumos. Dėl to ir gaunas vaizdų atitrūkimas nuo realybės. 

Atsakyti

O kalbant apie pusryčius ir insta, tai šitą seku jau seniai ir tikrai ne vieną jos receptą pusryčiams išbandžiau ir naudoju. 

https://www.instagra...nEyaDRnaGZhZA==

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liniuka: 28 rugsėjo 2024 - 15:09
QUOTE(niuma @ 2024 09 28, 14:42)
<p>Kalba prasidėjo, kad LT bais prabangūs pusryčiai smile.gif Dėl to ir sakau, kad yra 1-2 % Insta ir likusi Lietuva smile.gif </p><p>Aš pati ten daug grožių prisižiūriu, tik suprantu, kad pagal tam tikros industrijos blogeres/blogerius neina absoliutint visumos. Dėl to ir gaunas vaizdų atitrūkimas nuo realybės. </p>

As is savo varpines rasiau : man pusryciams brangu ir avokadas, ir mozarela ar lasisa ant jo. T.y., ne tai kad as neiperku avokado, bet as nenoriu skirti 3€/d. vieno zmogaus pusryciams (paskaiciuota savikaina pagal vietos kainas). Juolab, kad as nelabai tikiu avokado ar lasisos, bent jau tu, kurie pardavinejami prekybcentriuose, ispudinga maistine verte. Suabejociau, ar avizu ar grikiu koshe nera naudingiau organizmui. Bet neabejotinai yra prancuzu, kaip ir lietuviu, kuriems tai yra iprastas jiems patinkantis maistas. Kaip, pvz., Katukui :
QUOTE(katuks @ 2024 09 27, 20:01)
<p>Duona su avokadu ir lašiša pas mane irgi dažnai pusryčiams rolleyes.gif savaitgalį.

Tai gal ta insta nera labai jau taip baisiai atitrukusi nuo realybes.
Smagu, kad ne tik lietuviskos algos vejasi vakarietiskas, bet ir gyvenimo budas. Dar smagiau stebeti ta greita progresa, besikeiciancias madas per Insta ar is sono. Tai tiesiog dar vienas info saltinis, ir tiek. Jau geriau Insta, nei Lryto straipsniai apie Grazulio issidirbinejimus ar Grigaicio 'madas'.
Atsakyti

Hm, avokadai pas mus pastaruoju metu dažni svečiai, ypač, kai sužinojau, kad sunokusius reikia dėt į šaldytuvą. Nes būdavo arba nesunokę, arba greit pagenda. Pirkdavau ir išmesdavau - va, kokia prabanga :). Su savo kepta juoda duona valgau, o jeigu dar svogūniuko pamarinuoto ant viršaus  :wub: 

Pas mus prabangiausi pusryčiai, jaučiu, tada, kai vyras prisiruošia Benedikto kiaušinius daryti. Ilga melodija tik, nes aš nebent paskrudinu šoninę ir bandeles apskrudinu. O jau jis su hollandaise padažu terliojasi, su kiaušiniais žaidžia. 

Ai, ir laukiamiausi metų pusryčiai - kai Kalėdų rytą su vyru kapojam anytos įduotą kūčių silkutę si grybais ir morkom :). Net seilių prisikaupė. Dabar pasidarom patys kartais ir metų eigoj, bet niekada daugiau silkės nevalgom pusryčiams.

Liniuka - pasekiau ir aš dabar pusryčius :).

Niuma - šaunuolis vyrukas. Ir tu žmona puiki. Aš kažkokį Petite knit aprašymą turiu vyrišką iš H raidės, jį pažiūrėsiu. Nors norėčiau kažkokio biškį raštuko, kadangi dideli plotai, tai baisiai nuobodu vien tik lygiai megzti. 

Priviriau pupelių sriubos su kukuliais, dar vieną dičkį puodą troškinio iš vištienos, morkų, bulvių, cukinijos, paprikos, dar šio to. Dar reikia eit obuolių pyragą išsikept. Nevažiuojam šiandien į sodą, užtrukom, nakvot nebenoriu, tai teks ryt. Vyro brolis ligoninėj po operacijos - kažką ten Katedroj remontuodamas beveik nusipjovė kairės rankos smilių :(. Per sąnarį, sausgysles nusipjovė, sakė, kad kabojo į kitą pusę nulinkęs...

Atsakyti

Restar-kažkaip žiauriai tas vaizdas  :blink: 

Apie avokadus. Taip, yra po 2- 3 eurus/vnt. Prabangūs. Bet yra ir po 70 centukų paprasti. Kieti. Perki, palaikai su pomidorais ir į šaldytuvą. Vienam sumuštiniui man pakanka 1/4. Taigi, iš vieno avokado 4 sumuštinukai. Lašiša paskutiniu metu ne itin patinka, nebent leidžiu sau kur nors papirkt tikrai geros. Tada jau prabangoki tie sumuštiakai, nors irgi-ant vienos riekės-viena juostelė tai turbūt nekainuoja daug. Tai va, o be lašišos ant to avokado labai skanu pomidoriukas ir citrinpipiriukas. Arba svogūniukas, kaip Restar.

Mocarela.. gera-brangi. Bet Lidlo maišiukas 70 ar 90 centukų. Viena porcija su pomidoru. 

O jei kalbam apie buratą- tada jau biškį prabangiau. Ne kasdien tikrai.

Tai tokiem pusryčiams tikrai nereik milijonų-eilinės algos pakanka :D 

Košė gal ir pigiau. Dar žiūrint iš kur kruopos. Grikiai tikrai nepigūs. O jei iš kokio Livino, ekologiškos, tai ir kitos nepigios.

Dėl maistingumo, tai šiais laikais gali būt tikras tik dėl to, ką pats išauginai... 

Blyn, negi rimtai čia taip prabangiai tas sumuštinis :hmm: ar dešrytė su sviestuku pigiau?

Atsakyti

Kašmyro ant duonos neapvyniosi :)

Kokia smagi diskusija!

PS kietą avokadą pjaustau griežinėliais kaip bulvę ir apkepu. Gardu!

Ikrus taip ir pateikia valgymui, atšaldytus, su bulka ir sviestu. Nebrokyju. Šiaip esmu valgi, ir tai matosi ;)

Atsakyti

Aš maišiukais tuos Haas avokadus perku, maži, bet pasitaiko labai skanių. Ir dar mielių dribsniais labai skanu pabarstyt. 

Niekada nesu kepus avokado! Esu mažus vaikus šaukšteliu vakarienei maitinus :). Ir dabar 3/4 labai mėgsta. 

Susiuvau sagas. Reikia eit pradėt megzt pagaliau. Pasiilgau ilgų rudens/ žiemos vakarų namie su naminiu maistu, katinu po ranka.

Atsakyti
QUOTE(katuks @ 2024 09 28, 17:47)
ar dešrytė su sviestuku pigiau?</p>

Nezinau, neskaiciavau, nevalgome desrytes mirksiukas.gif
Kainos centukais pas mus jau seniai nebematuojamos. Priminei nesena diskusija, kuomet sakiau, kad lietuviskos kainos tikrai nera beveik kaip sveicariskos. Nes jos net nera prancuziskos.
Papildyta:
QUOTE(Restar @ 2024 09 28, 16:30)
Ai, ir laukiamiausi metų pusryčiai - kai Kalėdų rytą su vyru kapojam anytos įduotą kūčių silkutę si grybais ir morkom smile.gif.

Mes irgi turime kaledinius pusrycius, velykinius pietus. Ir niekada tu patiekalu negaminu kitomis progomis ar be progos. Noriu, kad jie ir liktu tokiais sventiniais, nenusibodusiais, iseiginiais.

Papildyta:
QUOTE(Restar @ 2024 09 28, 19:10)
Ir dabar 3/4 labai mėgsta. 

Maniskiai neprate, tai nevalgo ir nepraso. Nebent guacamoles pavidalu.
Atsakyti

Margeurite, o ką jūs valgot? Pusryčiams? 

Mes tai apskritai mėsytės nevalgom :rolleyes:  :D ir sumuštinius paskutiniu metu retai. Dažniausiai kiaušai įvairiais pavidalais, varškėčiai, avižų kruopų košė, na ir mocarela su pomidoru :D  avokadus naudoju salotoms arba tais retais atvejais-sušiams. Kai kam dar patiktų blynai, bet aš nemėgstu :rolleyes: kartais būna skrebutis su sūriu

Atsakyti
QUOTE(katuks @ 2024 09 28, 20:49)
Margeurite, o ką jūs valgot? Pusryčiams? 

Skrudinta duona su kokiu nors tepamu suriu ar tiesiog sviestu ar su uogiene (vyras). Avizu ar grikiu koshes, as sau dar ir kelis grybus pasikepinu ant ju, kartais tiesiog jogurtas, keptas obuolys. Kava, karstas sokoladas. Pietus 12h-13h.
Atsakyti

Labos

Kaip fainai kiek visokių maistų idėjų prisisaugojau.

Dėl pusryčių aš turbūt labiausiai gen Z  :hihihi:  Man didžiausia prabanga pusryčiams - pamiegot. Tai darbo dienom tiesiog plaku kokteilį iš miltelių su kokosų arba migdolų pienu ir išgeriu besidažydama. Paskutiniu metu užsikabinus ant NaraHealth, bet pakaitalioju gamintojus. Savaitgaliais tai taip, sumuštinukai, košės, chia, kiaušinienė ir pan.

Labai pritariu dėl norvegiškų viešbučių pusryčių  :heart: Alko kažin ar ten siūlo pusryčiams, be to, kainos alko tikrai ten nelietuviškos…

Dėl instagraminio gyvenimo jaučiuosi tokį ir gyvenanti. Mėgstu pascrolint ir akis paganyt, bet kartu visą tą grožį ir estetiką matau ir savo kasdienybėj. Man rodos soc. tinkluose labiausiai mokėjimas nufotkint groja  :ax: 

Jau atidariau vilnų mezgimo sezoną. Kampuko neturiu, 

zauberball su alpakos likučiais miksuoju  :heart:​ 

Atsakyti

Restar, nejuokink su tuo gera žmona :D Per 20 metų - antras megztukas bus.. jei bus  🤭

Va čia gerai pasakoja apie vyriškų pečių/rankovių formavimą dėl priekio ir nugaros neatitikimų, jei megzt nuo viršaus:

https://www.instagram.com/p/CZrNbkvNLtn/?igsh=cnAwNXgxZXBxb3Bz 

Turiu kelis variantus su raštais (gal kokia idėja tiks), bet maniškis nebent lygų nešiotų :) 

https://www.instagra...W1vaWxrZHB2eThu

https://www.instagra...jU3aHdjeXBzdzh6

https://www.instagra...HVldnA2cGw5ZQ==

Atsakyti