Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Va, ką radau savo e.sveikatoje :). Kokios man rekomendacijos duotos, nors ne visai tokios telefonu buvo. Juokingiausia apie alkoholio vartojimą, nes seselei taigi pasakiau, kad 0 vartojimas :). tai čia copy-paste buvo :).

 

Sekti AKS ir ŠSD, AKS palaikyti iki 130/80 mmHg. Valgyti maistingą, įvairų, dažniau augalinį nei gyvulinės kilmės maistą. Kelis kartus per dieną valgyti viso grūdo grūdinių produktų (duona, košės, makaronai ir pan.). Kelis kartus per dieną valgyti įvairių (geriau šviežių) daržovių ir vaisių (bent 400 g per dieną). Mažinti riebalų vartojimą. Gyvulinius riebalus, kuriuose yra daug sočiųjų riebalų rūgščių, keisti augaliniais aliejais. Raudoną mėsą (kiaulieną, jautieną, avieną) keisti balta mėsa (paukštiena, triušiena), ankštinėmis daržovėmis ar žuvimi. Vartoti liesą pieną ir liesesnius pieno produktus (pasukas, natūralų jogurtą, rūgpienį, kefyrą, varškę, sūrį). Rinktis maisto produktus ir gėrimus, turinčius mažai cukraus. Nesaldinti arbatos ar kavos. Valgyti nesūrų maistą. Bendras druskos kiekis paros maiste neturi viršyti 5 g. Rinktis druską su jodu. Stengtis visiškai atsisakyti alkoholio vartojimo. Išlaikyti normalų kūno svorį (kūno masės indeksas - 20-25). Kas dieną energingai judėti bent 30 min./d. MTL kontrolė po 6 mėnesių.

 

Mano bendras 5,55, MTL 3,64. patikrinau - vyro MTL toks pats, bendras netgi į normą telpa. Uf. Neįsivaizduoju, kaip jis toks apvaliukas, tiek ilgai sėdėdamas, visokias kavytes su pienu saldžias gerdamas toks visai sveikutis pas mane :).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: [b!]Vakar[/b!], 16:56

Restar,o neteko pastebėti,kad "kūdų" cholesterolis gana dažnai aukštas būna? 

Sudėtingi procesai,ir mityba išties dažnai visiškai nedaug įtakos turi...

Atsakyti

Matyt ramiakas jis pas tave. :D  nes sako labiausiai stresas kelia cholesterolį. Nu ir dar judėjimo stoka. Bet įtariu, kad judesys tiesiog stresą mažina, tai dėl to :rolleyes:​ 

Atsakyti

Mes savaitgalį buvom 10km žygy aplink savo paylinkes su tuo vadovu iš Ėjimo terapijos. Kiek daug  gražių vietų aplink  :wub: O koks rytas gražus miglotas buvo  :wub: Ir viskas kol kas dar gražės, kai labai pradės dažytis.

Šiaip, žygiai kiekvieną sekamdienį nuo 10val. nemokami. Tai jei kas norėtumėt, galit jungtis patyrinėt Balsių apylinkes  :4u:

Noriu! Kurkadakaip?

Labos,

Įlendu susirgus su mezginiu lovoj  :)

Pilatese nespėjat. Aš net nėštukių pilatese nespėjau ir supratau, kad nieko nebus  :D  Dabar ne pirmi metai einu pas trenerį sporto klube ir labai patenkinta - ir palaukia, ir pataria, kai nesigauna, ir krūvį parenka, ir į mano asmenines problemas atsižvelgia.

Laikaus, kad neprisipirkčiau naujų drabužių jus paskaičius… Pas mane dyyyydelė pyyyylna spinta visko  :B​ 

;)  neskaičiau, bet Lindex rudeninę kapsulę papirkau. -25 naujai kolekcijai. Keistai rami spalvų prasme.

Atsakyti

Apie cholesterolį?🤦‍♀️

Reikia mėgautis, kol dar cholesterolis normalus ir gydytojai neuždraudė desertų. :D Labai rekomenduoju tokią dovaną ponioms, kurios visko turi.

Šio mėnesio prenumeratos desertukai

Priedas  IMG_9937.jpeg   135,75KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Vilmak, jau kad paklausei :). Ne gydymo įstaigoje dirbu. Pirmą kartą gyvenime susidomėjau tuo cholesteroliu ir apie jį paklausinėjau jūsų. Daugiau su niekuo nesu kalbėjusi :). Apie tai, kad perimenopauzėje mažėjant estrogenų cholesterolis kyla - Asovskaja išsamiai apšvietė. 

Taip, manau, kad būtent nervai viskam kenkia. Mano vyras tikrai juos šaltus turi. Išėjo va naktį pasivaikščioti :)

Aš paskaičiau knygą ir užsimaniau nesvietiškai miego. Net virbalų dar nelaikiau rankose...

Ai, tie ėjimai ir mane sudomino, tik nežinau, kada išeis, nes 3 savaitgaliai į priekį suplanuoti jau. 

Atsakyti

Limit, kuriais skiepais skiepijaisi, kai skridai į Indiją?

Atsakyti