Va, ką radau savo e.sveikatoje . Kokios man rekomendacijos duotos, nors ne visai tokios telefonu buvo. Juokingiausia apie alkoholio vartojimą, nes seselei taigi pasakiau, kad 0 vartojimas . tai čia copy-paste buvo .
Sekti AKS ir ŠSD, AKS palaikyti iki 130/80 mmHg. Valgyti maistingą, įvairų, dažniau augalinį nei gyvulinės kilmės maistą. Kelis kartus per dieną valgyti viso grūdo grūdinių produktų (duona, košės, makaronai ir pan.). Kelis kartus per dieną valgyti įvairių (geriau šviežių) daržovių ir vaisių (bent 400 g per dieną). Mažinti riebalų vartojimą. Gyvulinius riebalus, kuriuose yra daug sočiųjų riebalų rūgščių, keisti augaliniais aliejais. Raudoną mėsą (kiaulieną, jautieną, avieną) keisti balta mėsa (paukštiena, triušiena), ankštinėmis daržovėmis ar žuvimi. Vartoti liesą pieną ir liesesnius pieno produktus (pasukas, natūralų jogurtą, rūgpienį, kefyrą, varškę, sūrį). Rinktis maisto produktus ir gėrimus, turinčius mažai cukraus. Nesaldinti arbatos ar kavos. Valgyti nesūrų maistą. Bendras druskos kiekis paros maiste neturi viršyti 5 g. Rinktis druską su jodu. Stengtis visiškai atsisakyti alkoholio vartojimo. Išlaikyti normalų kūno svorį (kūno masės indeksas - 20-25). Kas dieną energingai judėti bent 30 min./d. MTL kontrolė po 6 mėnesių.
Mano bendras 5,55, MTL 3,64. patikrinau - vyro MTL toks pats, bendras netgi į normą telpa. Uf. Neįsivaizduoju, kaip jis toks apvaliukas, tiek ilgai sėdėdamas, visokias kavytes su pienu saldžias gerdamas toks visai sveikutis pas mane .