Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

niuma tokia aktyvi  paskutiniu metu,  tiek reginių visokių . :wub:

Atsakyti

Bet jau viskas. Baigėsi baliai (ir pinigai :D ) Poilsis :) 

Atsakyti

Miegojau ir skalbiau. Skalbiau ir miegojau :D

Na dar kotletų su bulvių koše pietums pridariau :) tinginio diena po namus. Nei į lauką nebuvau išlindus

Atsakyti

Sveikos,

tai ką - darbingai savaitei nusiteikę? :) Kai savaitgalis puikus, tai tai darbas nebaisus.

Aš jaučiuosi prisigaudžius saulės, iki šiol šypsausi prisiminus tą sustabdytų akimirkų jausmą, kai sėdėjau prieš savo gėlyną su mezginiu ir mėgavausi kiekviena sekunde. Džiugina sodo gėlių puoštė ant stalo, kvepia džiūstantys obuoliai ♥. Reiks ir kokio pyrago išsikept, nes jaunimas šito punkto iš darbų sąrašo neįvykdė  :B .

Kad nebūtų taip saldu, tai žiauriai nervina vaisinės muselės, kurioms galo nėra. O gi dabar pilna obuolių, atakuoja ir pomidorus paskutinius ir ką tik randa  :B .

Atsakyti

Aišku, stebuklo nepadarys, bet visai padeda sukontroliuotu musytes savadarbės gaudyklės. Aš įpilu į kokį stikliuką :hihihi:  ar nedidelį indelį obuolių acto, užtempiu maistine plėvele ir pabadau skylučių su dantų krapštuku ar peilio galiuku. Tokių, kad musytės tilptų. Tada jos prilenda kvapo priviliotos, o išlyst nesugeba  :D 

Dar yra tokių lipdukų gėlinėms musytėms, tai manau tiktų ir šitoms.

Atsakyti

Nu kam joms tas actas, kai pilna obuolių?  :oh: Turi gi pasirinkimą :).  Kol maisto šaltinio nepašalinsim, tol ir bus jos... O tų obuolių tai krituolių prisirinkom. Dalį sode palikom, bet nemažai ir namie. Ir pomidorų į šaldytuvą nesukiši, o kitos vėsios vietos namie nerasta. Efektyviausia vis prasisukt su dulkių siurbliu pro jas, bet kol kas tai tokia nesibaigianti ta kova...

Atsakyti

Labas rytas, 

Nei šaltinių labai slėpt nereikia, kaip gerai tos musytes į gaudykles susirenka :D Pas mus irgi buvo atsiradę ir užsieninis vaikas pagooglinęs padarė gal 3 tas gaudykles, net maišeliu jokių nedengė, tiesiog indelius sustatė. Tai tikrai buvau nustebus, kaip greitai ir gerai suveikė  :bigsmile:

Bet kol ruduo ir yra gėrybių, tai tikrai visos neišsigaudo vienu ypu, reik tuos indelius keist gan dažnai.

Mes savaitgalį buvom 10km žygy aplink savo paylinkes su tuo vadovu iš Ėjimo terapijos. Kiek daug  gražių vietų aplink  :wub: O koks rytas gražus miglotas buvo  :wub: Ir viskas kol kas dar gražės, kai labai pradės dažytis.

Šiaip, žygiai kiekvieną sekamdienį nuo 10val. nemokami. Tai jei kas norėtumėt, galit jungtis patyrinėt Balsių apylinkes  :4u:

niumos aktyvumas tai mane žavi  :wub:

Liniuka, ačiū už rekomendacijas  :4u: Jau perduota suinteresuotiems asmenims  :D​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limit: 23 rugsėjo 2024 - 11:23

Nes actas tipriau kvepia, reiškias labiau geidžiamas :D  ir padėlioju šalia tų objektų. Tai tiesiog mažiau jų tada ir į akis bei burną nelenda :D  nu ir mažiau dauginasi :hihihi:​ 

Atsakyti

Nu gerai, įtikinot. Eisiu ieškot to acto :).

Tai nerealiai skaniai daržovingai pavalgiau, kad pati sau pavydžiu :). Labai gerai, kai vaikų namie nėra, nes tokio maisto 5-6 porcijas sunku man pagamint. Susimečiau paskutines (o gal ir nepaskutinės, jeigu nepašals, tai dar kokie 3 krūmeliai labai nemažai potencialo dar rodo) šparagines pupeles ir naminius brokolius į verdantį vandenį 5 min. Keptuvėj apsikepiau svogūno, sumečiau naminę pasmulkintą papriką ir 3 morkas šiaudeliais, irgi apkepiau kartu, tada jau verčiau apvirtus dalykus, truputį sviesto įdėjau, pasirankiojau norinčių gesti pomidorų, įtrenkiau kartu, prieskonių (man patinka Harissa iš Suntat, chimichuri), tada pagalvojau, kad reikia ko sočiau - sviestinių pupelių skardinę (be skysčio), kai viskas truputį apkepė, sušilo, tada dar įsmulkinau česnako, pašildžiau, dar saujelę petražolių įsmulkinau, sojos šlakelį šliūkštelėjau. Dalis daržovių dar buvo traškios, o jau spalvos, o jau skonio turtingumas, mmm. O kadangi dar norėjau patikrinti, ar kepti burokėliai šaldytuve nepašvinko, vieną nusilupau ir pasimarinavau su citrinos rūgštim, šlakeliu sojos ir balzaminio kremo. Pasidėjau šalia tų daržovių.  Galėčiau kasdien taip maitintis, jeigu tik kas gamintų :). Bėda - sunku sustoti :).

Atsakyti

Skamba tai visai nemaža porcija tokia :D  bet skaniai :wub:  aš irgi mėgstu tokį likučių sumestinį. O vat mano antra pusė tai nelabai...

Šiandien vakarienei čenachai su... šamo mėsa :D  aš dar vartoju trintą brokolinę sriubą. O pietums turėjau pasigaminus irgi likučius :D  virtų bulvių blynai su rūkyta lašiša. Sutrintos dvi virtos bulvės, įmaišytas kiaušas, krakmolo, krapukų ir rūkytos lašišos, sufromuota ir apkepta 4 blyniukai. Svogūnų padažiukas.

Atsakyti

3 porcijos išėjo. Mano vyras valgo viską.

Atsakyti

Labos

Niuma aktyvi, pavydu, praleidau visus Kauno renginius ir muges. Bet svarbu, kad pasveikau.

Dėl maistinių musyčių pafotkinkit kas turit kokį actą jūsiškės uosto ir gundosi. Nes kiek aš tų gaudyklių bedariau, nė viena neatskrido mano obuolių acto paragaut. Gal nusigazavęs? Pernykštis šiaip. Nu bet man smirdi. Paskui dariau su banano žieve tokią pačią gaudyklę, nes pardėj debesis jų nuo bananų pakyla. Nu tai pagavau. Visas dvi  :bash:  Kovoju toliau. Su siurbliu gaudau, bet tai kiek galima su juo stovėt. Ir išvis jokių vaisių dabar nebeperku, kol neatsikračiau  :sad: 

Kaip skaniai suskaičiau Restar keptuvės džiazą  :super:

Aš šiandien puodą ale troškinio dariau: vištiena, bulvės, morkos, svogūnai su česnaku pakepti, paprikos ir konservuotų kukurūzų. Pas mus šitas gerai eina su pomidorų padažu ir grietine.

Atsakyti