Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

ant stikliuko virusų ir netirdavo, ir netiria, tik ieško  jau pakitusių ląstelių.

Dabar, jei skystoje terpėje randa virusą, iš TOS PAČIOS terpės filtruoja ląsteles ir ieško, ar yra pakitusių.

Jei pakitimų neranda, bet virusas yra, vis tiek siunčiama kolposkopijai.

ir taip,  dabar programa nuo 35 metų jau kas 5 metai.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 03 rugsėjo 2024 - 20:51

Jo ten vakar visą schemą pasakojo gydytoja, bet nelabai iki galo supratau. Tik žinau, kad pap testą privatus draudimas kompensuoja, o to žpv ne ir kainuoja jis 60 eur. Tai paėmė mėginį ir sakė pati nuneš į gretimame pastate esančią mano šeimos kliniką, kad per profilaktinę programą nemokamai praleistų :D Va čia tai aptarnavimas :D 

Beje jei kas nori mamogramą pasidaryti, tai šeškinės poliklinikoje jokių eilių nėra. Aprašinėja onkoradiologė ir aparatas naujas geras. Čia mano ginės info :D​ Užsireginau rytojaus vakarui. Tik aišku siuntimo reikia.

Atsakyti

Laba diena, 

 

Oho, tos riešinės su Čiurlioniu ir Žemaite  :blink:  :blink:  :wub:

 

Aš mamogramą gal pernai dariausi pirmą kartą. Nemalonus toks reikalas.

 

 

Rusnės klasėj nei kėdučių, nei staliukų :D Vakar parūpino sulankstomas. Klasę tik pirmadienį dažyt baigė.

 

Rytoj mano vaikelis didysis grįžta trumpų atostogų  :wub:

O vidurinis tai ant maisto gaminimo pasinešė  :blink: Visokias plėšytas jautienas gamina, mėsos pyragus, sultinukai iš kauliukų :D Vakar šepardo pyragą kepė, tai nors aš jo nemėgėja, bet tokio skanaus dar nebuvau valgius  :wub:  :D Bet iki tvarkelės virtuvėj, tai dar tolokoka :rolleyes:  :lol:

 

MsuM pasigedau  :rolleyes: Kur tie gražuoliai mezginukai  :wub:

 

Pirmadienį atšventėm vestuvių 24. Gavau rožių 24vnt ir dar Rusnė tuo pačių 3vnt. Visos raudonos buvo, viena balta. Tai... ryte tik ta balta nenuvytus buvo  :oh: Tai dar gal yr vilties tai mano santuokai  :lol:  :lol: Bet šakės, turbūt sukišo senas gėles, kad jau rugsėjo 1 šventė tuo pat metu..

Va, kaip iš vakaro atrodė tiesios ilgos gražios  :wub:

 

Priedas  Rožės.jpg   243,8KB   0 Parsiųsta kartų

 

Atsakyti
QUOTE(Limit @ 2024 09 04, 11:22)
O vidurinis tai ant maisto gaminimo pasinešė  blink.gif

Pirmadienį atšventėm vestuvių 24.

Faina, kai vaikai pavaduoja virtuvėj smile.gif Gal koks būsimas virtuvės šefas? biggrin.gif

Mums šiandien 20 m.

Pabandyk dar šaltam vandeny vonioj pamirkint kotukus gerokai patrumpinus. Gal atsigaus?

Mano dičkis jau nepatenkintas gimnazija, jau raunasi vėl naujai kitur, nes visi dalykai tik B lygiu. O kitur- nėra kur. Bandau ieškot info ar nepakenks ateičiai. Ooomm. Maži vaikai maži vargai.
Atsakyti

niuma, tai tau sveikinimai, o dar tokie skaičiukai  :wub:   :4u:  gražus tas mėnuo, Rugsėjis, vestuvėms  :wub:  :D 

Primink,  tavo irgi vienoliktokas? Ir kaip gali nebūt mokykloj A lygio?  :hmm:  Ar nereikėjo praeitais metai tuos lygius pasirinkt?

Pas mus tai labai spaudė, kad matematiką vaikai rinktųsi B lygiu. Rusnė beveik jau buvo sutikus, bet kai vietinis matematikas pagrasino, kad pats nueis į mokyklą aiškintis ir pasirodė, kad ji labiau bijo, kad tik tikrai nenueitų  :lol:​  tai šdrįso A lygį pasiimt.

Atsakyti
Dėkui. Aga, ruduo gražus. Kaip ir prieš dvidešimt metų buvo tokia pati saulėta ir karšta diena smile.gif
Limit, jums irgi sveikinimai wub.gif . Pagalvojau, kad tavo tokia faina ir patrakus santuoka ir šeimynėlė, o nieko neparašiau biggrin.gif

Gali nebūt A lygio, nes juk kaip profesinė pas jį - informatika su gimnazija. Jis programavimo profesiją iš karto turės, kai baigs. Bet ir toliau galės mokytis. Tik su jo vidurkiais, o dabar ir B lygiais, aišku, kad vien mokamos sudijos lauks.
Papildyta:
Taip, vienuoliktokas.
Atsakyti

Liniuka, ar tu kartais ne pas tą pačią ginę buvai, kaip ir aš :lol:  tik aš pati nešiau tą savo mėginį irgi į šalia esančią savo kliniką. Ir į Šeškinę pasiūlė, ir eilės nebuvo. Aparatas tikrai geras, viskas gan papasta, nežinau, ar dėl mano fiziologinių ypatumų ar dėl aparato, jokių nemalonių pojūčių nebuvo. Greitai ir neskausmingai. Tik vat atsakymas nelabai buvo džiuginantis. Tik toks profesorius onkomamologas nuramino, kad rizikų nėr, o tą išvadą pagal amžių rašo. 

Ech, tas amžius...

Kaipnenooooriuįdarbą :cry2: 

Taip laukiau tų atostogų, bet toks jausmas, kad tuščiai jas išnaudojau. Na, kelionė buvo puiki tikrai, tai sakykim , tik beveik tuščiai :D  o taip tai nesibaigiantys ūkio darbai.. dabar va moliūgų tyrę gaminau. Tikrai ruošiuosi žiemai sunkiai :lol:  bet dar kiek liko tų darbų nenudirbtų...

ir vakar jau kamščiai mieste ištiko, ochach....

Atsakyti

Katuk, Kobelis?

Atsakyti

Nea,  :D  Kardiolitoj Ramanauskienė

Atsakyti

Nu kad kardiolita su inmedica ta pati kontora tai žinau. Bet iš kur čia tokia reklama šeškinei :hmm: Galvojau, kad maniškė dirba ir ten :hmm: 

Atsakyti

Katukai, apie savo atostogas taip pat galvojau, kad visiškai tuščiai praėjo. Bet irgi atsimenu vandens parką ir suprantu, kad netuščiai :) 

Tik kad visi prasirgo be tempų ir aš pati, tai į Palangą nenuvažiavom, ko labai norėjau paskutinę vasaros savaitę.

Paaiškinkit dičkių vaikų mamos- ar kažką lemia tas A ar B lygis ar ne? T.y., ar mokantis B lygiu galės laikyti valstybinį lietuvių ir matematikos egzaminus? Nes man jau smegenys sukasi ir galvoju, gal vėl bandyt jį kažkur perkelt 🤐🤔🫣

Atsakyti

Sveikinimailgair laimingai susituokusioms poroms  :4u: . Mes irgi prie rugsėjinių, tik 16 dieną švęsim 24 m. Ko gero nešvęsim niekaip, jeigu pati ko nors nesiimsiu. Bus matyt, ar bus noro. Maniškis, pradėjęs dirbt tik iš namų, totaliai apkiauto...

Apie gydymo įstaigas nenoriu net šnekėt  :B . Ryt vieną brangų vizitą atšaukiau -atidėsiu žandikaulio operacijos klausimus, kol neskauda, nes atliekamų keliolikos tūkstančių tiesiog nėra ir gal ne metas dabar pradėt kažką daryt, jeigu vis tiek ta operacija nei laike netinkama (egzaminų metai), nei piniguose... Užteks nosį pasioperuot. Patvirtinau užtat kitam vaikui pas LOR, ale jeigu kokių tyrimų reikės, tairgi pakainuoti gali, nes privati. Šiandien visanetikėtai nukraujavo piniginė optikoj - mažės akys pablogėjo vėl ir vietoj paprastų, pasiūlė korekcinius akinius su periferiniu kažkuo, kad taip neblogėtų... Tai 305 eur tik stiklai, rėmai seni liko (t.y. rugpjūtį keisti, nes seni buvo sulaužyti...). 170 eur nunešė į chorą kelionei į Prahą (likutis), dičkė savaitgalį į Palangos MEC su visom 11-om klasėm išvaro, ten 60 maistas nakvynė, dar plius bilietai... 100 mažės klasės rinkliava (su pratybom), 30 - chorui dar... Man jau bloga pradėjo darytis, 700 eur per pora dienų ir nebėr...  Nes susinervinau ir nuėjom pavalgytt su maže į sušinę :).  Rugsėjo linksmieji kalneliai...

Niuma - ar taviškis tiek nusiteikęs mokytis? Kaip supratau su A lygiu yra ten reikalų. Tai Jėzuituose B lygio kaip ir nėra, nesiūlė, bet dukra pasiėmė matematikos B lygį. Nors kokį teigiamą pažymį turėtų iš jos, ir nors žemiausiu balu išlaikytų egzaminą (stojant į menus, tai nereikia matkės visai, bet sutarėm, kad laikys) - aš jau būčiau laiminga.  O baigus profesinę -yra privalumų stojant į aukštąją - balas ar kiek ten prisideda, mano dičkio patirtis.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 04 rugsėjo 2024 - 16:01