Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Keistoka diena. Tiksliau, beveik eilinė. Tik prisiverčiau pyragą iškept. Bet nei gėlių kas nešė (mažės klasė perka 1 puokštę, o dičkiai gal pakeliui kuo pasirūpino, kam aktualu, nežinau) nei foto nedrįsau prašyt, išnyko kaip dūmai, nesuspėjau sužiūrėt. Man iš tiesų net keista, kaip niekuo nesirūpinu, atrodo, kad kažką tikrai pražiospojau, pamiršau. Ir kažkiek gaila, nes absoliučiai esu netekusi bet kokio šventiškumo. Na, bet susitaikau, kaip ir su viskuo pastaruoju metu. Gal daugokai tų susitaikymų su praradimais  :B . Atradimai prasidės vėlesnėm dienom. Vienuoliktokams nemažai pokyčių, vien jau abiems matematikos ir lietuvių mokytojai pasikeitė, neaišku, ar į gera, ar ne. Hm, sūnui gal tik kūno kultūros ir istorijos tie patys liko. Ir anglų, ir medijų pasikeitė, ir fizikos... Tikiuosi, kad grįš, pasakos įspūdžius, kaip anksčiau. Grįš kažkoks normalumas, rutina. Tikiuosi.

Klausau mūsų Lace pokalbio per spotify. Aktuali tema :).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 02 rugsėjo 2024 - 13:28

Norint pasijust turtingu, reik varyt į Aziją :D kol dar nevėlu, nes ir ten kainos kyla.

Aha, dukra grįžusi iš Vietnamo, praleidusi ten mėnesį, porą savaičių pratinosi prie kainų realybės. Per visą kelionę Vietname brangiausia išlaida buvo - motociklo nuoma - 400 usd mėnesiui. Visos nakvynės pigiau kainavo.

Atsakyti

Tai dar sakyčiau, kad labai brangi nuoma. Mes mokėjom 60 Eur už 10 dienų. Mėnesiui toj pačioj nuomoj 160 Eur. Bet mūsų nuoma buvo nedideliam mieste jų mastais :D Gal todėl.  Kauno dydžio. 

Ką gi, šiandien teko grįžt į gyvenimą kamščiuose. Gal susireguliuos bent kiek per savaitę. Pas mus dar kaip tik gatvę tvarko, tai papildomi nesklandumai, bet jau į pabaigą. Visą vasarą dulkinomės tiesiogine to žodžio prasme :D Pravažiuoji kilometrą ir mašina žvyro dulkėm padengta, net plaut prasmės nebuvo. O tie namai, kur visai šalia gatvės, tai eina sau, kaip atrodo  :oh: Stogų spalvos nesimato, o kaip tyčia ir nelyja. Vieni mašiną kieme ties gatve buvo palikę, matyt, gal atostogavo, tai spalva irgi dingo  :oh: Langai aklinai uždulkinti. Medžiai, krūmai tas pats..  Gal palis jau kažkada  :rolleyes: 

Atsakyti

uoj, tik dabar akys prašviesėjo ir pamačiau, kad motociklo nuoma. Mūsų buvo motoroleris :D

Atsakyti

Kadangi sveikatos draudimas baigiasi šį mėnesį, bandau  kuo daugiau išnaudot :B Buvau pas ginę, tai sužinojau naujieną, nors gal jau ir nebe naujiena, kad nuo 35 m. nebedaro profilaktiškai PAP tepinėlio :hmm: Dabar nuo 35 iki 59 m. daro žpv tyrimą ir tik jei jis teigiamas, tada jau daro pap. Dar pasiūlė mamografiją. Nemėgstu to tyrimo :B Bet pasidarysiu pilną technikinę. 

Atsakyti

Pas mus, Liniuka, irgi pakeitimai dėl to tyrimo, tik kad jei žpv neigiamas, PAP bedaro kas du metai, ne taip kaip anksčiau kas metai.

Kai tik pasakė, nepatikėjau, galvojau gal čia mano klinika ką suka, bet pasirodo ne. 

Atsakyti

Kas yra žvp?

Aš kaip tik šiandien pasidariau netikėtai programinę mamografiją. Turėjau ryt, bet kažkaip netinkamai užsiregistravau, tai paskambino man, kad gal galiu šiandien atlėkt iki pietų. Tai sulaksčiau.

Dar sulaksčiau šiandien į liaudies meno parodą Taikomosios dailės muziejuje su nemokama kuratorės ekskursija. Biškį prailgo nugarai tos 2,5 val ( maniau - bus kokią valandą), bet labai įdomu. Ir mezginių yra! 

Tada grįžus visus vaikus išklausinėjau apie jų naujienas ir...  galėčiau eit į lovą :). Ypač akys pavargę. Bet noriu dar kokio smagumo sau, bent kiek pamegzt, nors ir neįdomu - antra kojinė gi, ir ta vyriška...

Atsakyti

Priedas  Messenger_creation_D91FD815-3E73-471B-A742-7C44AD4CDCE6.jpeg   145,21KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  Messenger_creation_9F7ACE42-13C1-438E-8E4F-D28178D7EBAE.jpeg   132,26KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  Messenger_creation_5DFDC744-53F6-4730-9EFE-3D7AF3761DFF.jpeg   147,11KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  Messenger_creation_27AE44B3-2A50-487F-98E1-A7466C14064D.jpeg   207,04KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  Messenger_creation_AB3078A3-1A5E-40D5-8CFB-A8D21B472577.jpeg   232,81KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  Messenger_creation_0B351040-F832-43FD-9CF0-A8E91DD55D64.jpeg   262,71KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Jei gerai pamenu, tas ŽPV (žmogaus papilomos virusas) apima ne vieną atmainą. Berods pavasarį dariausi. Ir daromas irgi iš tepinėlio. Arba aš kažką kitą dariausi :D​ 

Atsakyti

Tą, tą, Katuk😉

Atsakyti

aš tai kaip tik manau, kad tyrimas į skystą terpę daug pranašesnis, nei tepinėlis ant stikliuko...nes nu gimdos kaklelio patologiją ir sukelia būtent virusas gi...

bet, jei kam labai norisi to paprasto citologinio ant stikliuko, tai Rezus laboratorija ( bent jau Šiauliuose) tuos ant stikliuko daro nemokamai, o į skystą terpę - su 30 proc. nuolaida. 

Akcija nuo pavasario, sakė, gal iki spalio mėn. Tik registracija reikalinga išankstinė.

 

ŽPV  tiria 14 genotipų, iš jų vieni mažiau pavojingi, kiti- gerokai piktesni.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 03 rugsėjo 2024 - 20:27

Tai tą su ta krūva genotipų ir daro nemokamai pagal programą, tik turbūt kas 5 metus :hmm:  ir jei gerai supratau, tai dabar jau į skystą terpę.

Atsakyti