Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Smagu, fainos foto.

O dėl atsipūtimo- kol neapvogė, tol tokie, bet vagia ir dviračius, ir viską. Pilna pabėgėlių, emigrantų, bjaurybių lietuvių :D. Mano gi vaiko visus Danijoj uždirbtus pinigus pavogė vienai nakčiai apsistojęs buvęs bendradarbis. Paaiškėjo, iš to ir gyvena....Soery, kad aš tokia be rožinių akinių  :B .

Žiandien pamirksim ežere Užutrakyje.

Atsakyti

Tai faktas, kad yr visko kasdienėj buity.

dviračius žinau, kad vagia. Bet pvz prie centrinės stoties ten jų šimtai krūvom, tai dar reik išsirinkt geresnį :D 

Iš kitos pusės, atlyginimai tikrai geresni, tai kaip ir nelabai yr poreikio.

ir šiaip, turbūt kaip ir Vilniuj, taip ir Kopenhagoj, tų vietinių mažuma.

iš tikro, nepasakyčiau, kad mane labai sužavėjo Kopenhaga :rolleyes:  nors dukrai tai labai patinka. Bet smagu papramogaut nekasdieniškai. Vaizdų yr gražių, nors žmonių gausa šiek tiek erzina.

Jei lyginti su Vilnium, tai man Vilnius jaukesnis, žalesnis, erdvesnis, bet toks kompaktiškesnis :D 

Atsakyti

Tai gyvent, matyt, gyvenam ten, kur labiausiai patinka, bet patyrinėt pasaulį irgi smagu, tiesiog. Niekada gyvenime pati nebūčiau užsimanius nuskrist į Stambulą. Apskritai miestų privengiu, o ypač didelių. Bet dabar mielai kartočiau. Nors ten tokia pasaulio, civilizacijų sankryža... Bet tuo ir įdomu.

Atsakyti

Nors mažai kur keliauju, bet kažkada esu buvus Amsterdame 2 ar 3 dienas. Tai kai katukas pasakoja, tai jį prisimenu. Ten irgi kanalai, dviračiai, taip ir matau vaizdus. Paskutinės dienos buvo skirtos susitikimams. Susitikom su mokyklos laikų draugėm su kuria kas metai vasarą susitinkam. Dar buvau savo kaime, dar pas uošvius. Vakar iš uošvių važiuodama sustojau išsimaudyti tame pačiame ežere, kur šią vasarą pirmą kartą išsimaudžiau, tai gal ir bus paskutinis.

Atsakyti

Priedas  received_526502913384799.jpeg   370,79KB   0 Parsiųsta kartų

 

Aplankėm botanikos sodą-labai labai patiko :wub: va tam pastate palmių oranžerija ir drugelių šiltnamis

Atsakyti

Katukas vaikšto mano birželio keliais  :wub:​ 

Atsakyti

Mes lygiai šiomis dienosmis tik 2015 metais Kopenhagoj buvom kelias dienas. Tais metais kaip tik buvo įvestas euras, Ryanair atidarė kryptį į Kopenhagą ir bilietai kainavo po 2 euriukus  :D

Man patiko ten  :wub: Tą botanikos sodą prisimenu kaip vieną fainiausių, o didžiausia atrakcija buvo tai tas upės paplūdimys miesto centre. Galėtų pas mus būt kažkas panašaus Nery.

Siaubas, kaip karšta.... :karsta:  Išėjau per pietus, tai pasigailėjau.. Dabar tik traukia namo ir prie sofkutės išsidrėbti.. Valgyt bus pagaminta, tai galėsiu nieko neveikti  :ax:​ 

Atsakyti

Prie ežero tai buvo gerai, gaivu. Ežere net vėsu. O kai išėjom.... Išlipus iš mašinos užėjo toks silpnumas, vos užlipau ir guliu. Vyras nueis ir šiandien į susirinkimą, nors buvom pasidalinę perpus. Aš net mėgstu į juos eit, bet nepasieina :(.

Katuk, ar vietinė dukra jums maršrutus paplanavo ar visi kartu nusprendėt, ką pamatyt norit? Telpat pas dukrą bute?

Ryt Kauną ir draugus lankysim  :wub:​ .

Atsakyti

Mes senukai išsinuomavom butuką labai nieko tokį. Centre praktiškai. Kita dukra su draugu pas vietinę dukrą, virtuvėj ant grindų, tolimam rajone.

Maršrutus pasidėliojom ekspromtu, kažkiek su rekomendacijom. Labai koncentruotai, nepersistengiant

Atsakyti

Senukai :). O kaip kaina už naktį , maisto kainos? Nes įsivaizduoju, kad brangoka. Tas dizaino muziejus ir oranžerija mane vilioja :).

Atsakyti

Brangoka. Butas už 3 naktis dabar jau nepamenu, rezervavom gal gegužę, apie 100 eurų už naktį. Dviems. Bet rinkomės centrinius rajonus, kad pėsčiom vaikščiotume. Tolimesnių yr pigesnių, bet ne itin.

Maistas brangiau, bet vėlgi, ką renkies. Visai skanūs buvo dešrainiai už kokius 4 eurus iš kioskelio :D . Tam Norebro-tipo pabėgėlių rajone-Tacų komplektas 3 vnt+starteris+desertas-30 eurų žmogui. Bet pvz turistinėj vietoj -Nyhvan kanale- pica 16-20 eurų. O kokteilis 10-12. :D burgerio kompleksas populiarioj degalinės burgerinėj-15 eurų. Skanus. Alus pigus kur nors tolėliau nuo centro. Parduotuvėse nelabai buvom, tai kasdienio maisto tikrai neįvardinsiu kainų. Bilietėlis metro 3jų zonų valandinis apie 3.5 euro, priklauso nuo banko, nes konvertuoja. Muziejai įvairiai, botanikos sodo ta oranžerija sakyčiau pigu-9 eurai už tikrai puikų įspūdį. Bet dizaino muziejus brangesnis, dabar nepamenu, apie 17 eurų.

Tivoli nebuvau, bet tas tai brangu tikrai.

Ai, porcija ledų prie undinėlės-5 eurai. Kava už kampo nuo buto-3,5 euro :D alus ne turistiniam bare-3 eurai..

Nu vat kažkaip taip...

Po piet aplankėm Christiania rajoną-hipių ar šiaip laisvamanių, nu tokį irgi išpiarintą gal labiau. Tai tikėjausi kažko daugiau, bet buvo visai įdomu pamatyt. Dar šiek tiek prasiėjom įvairiom gatvelėm, prekybinėm, autentiškom ir moderniom, teko laimė tilto pakėlimą laivui praplaukti pamatyt, nu ir vat ryt namolio...

Atsakyti

Dėkui, už išsamumą. Kad jau nelabai brangoka, kaip mums, pripratusiems prie savo kosminių kainų. Ir butas centre normaliai, maistas irgi. ( Ir sutaupyčiau net, nes nei alus, nei kava, nei kokteilis neaktualu :) ).Dukra Skėnyje Trakuose draugės dėdės namelyje nakvojo, o ten kavinėj burgeris 16 eur. Klausė, ar gali tokį pirkt. Sakiau, kad BRANGU. Tai pasiėmė "pigų" - už 12... Panevėžio centre restorane visą upėtakį valgiau už gana brangiai - 10,5, burgeriai buvo gal po 8. Vilniuje itin retai kur išeinam, nes nu...

Tai man reikėjo įspūdžio, ačiū. Kelionėse paprastai leidi sau daugiau, svarbu, kad kainos ne dvigubos-trigubos. 

Atsakyti