Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Vilniaus Vichy ir aš nebuvus, tik vaikai su vyru. Gal sykį :). Ir gal dar kas atskirai per gimtadienį. Kažko netraukia. Druskininkuose sykį esam buvę, kai brolis kuponą padovanojo. Tiesą sakant, brangoka šeimai. O pernai Mikolaikuose visai patiko net man nusileidimai, kaip vaikui.

Vakar prigaminau pesto, pasilikau šviežiam valgymui ir sukišau į šaldiklį, kad nesugestų. Smulkintuvas kad įkaito. Pirmąsyk pagalvojau, kad reikia kokio kombaino, kur iškart vienu metu daugiau galima ko pridėt, nes mano mažas.

Vakar nudžiugino žinia, kad rugsėjį prasidės vėl batutai - ir vieta ta pati, ir laikas, o gąsdino, kad gal keisis. Imu net laukti tos rutinos, tikiuosi vėl pasitempti, sustiprėti. Ir šiaip turbūt aiškesnė rutina daugiau ramybės suteikia, jei tik persitempt nereikia. Organizmas jau kaip ir ruošiasi. Va, pvz. visą savaitę jau pabundu prieš 7.

Atsakyti

Laba diena, 

Aš Vichy  tik vieną kartą esu buvus, kai laukiausia Rusnės. Kažkaip nesužavėjo ar nebuvo progos vėl nueit..

Didžiausi sentimentai tai man Jūrmalos Livu parkui  :wub: 

Mikolaikai tai mūsų pirmasis parkas, tai irgi sentimentų daug  :wub:  Prisimenu tą pirmo karto kelionę per nuostabų auksinį rudenį, kai nereikėjo jau eit į mokslus ir dar jokio moksleivio šeimoj nebuvo :D

Restar, dėl batutų ir aš labai apsidžiaugiau  :bigsmile:  :clap:  :yahoo:  Labai bijojau, kad pakeis vietą , tai jau niekaip.

Gal pasidalintumėt receptu išbandytu ir pasiteisinusiu pyrago su slyvom? Parsivežėm iš kaimo biškį.

Atsakyti

Skaniausias ever. Tik aš slyvų nenormuoju, ir įpjaustau į vidų.

https://maistokelion...new-york-times/

Taigi, ✈️ :rolleyes:​ 

Atsakyti

katuk, šiandien??

Geros kelionės!!!!

Atsakyti

Tą new York Times kepiau ir aš preitą savaitę, toks paprastas, bet geras...

Dar esu šitą nusižiūrėjusios https://nidosrecepta...ankoliu-padazu/

Tik greičiausiai be to padažo.

Visą bėda, kad minklę reikia jau iš vakaro pasidaryti, tai man sunku su tokiais planavimas, esu labiau spontaniška gaspadinė. 

Katuk, geros kelionės!!! 

Atsakyti

Gero skrydžio ir lauksim įspūdžių iš Katuko keliauninko :).

Mes Panevėžy restoranėlyje sėdim. Planai įvykdyti beveik, jeigu dar kur spėsim, tai spėsim, jei ne, tai namo trauksim.

Atsakyti

Man ir reikia eiti lagaminą susikrauti, ilgam savaitgaliui Belgijoje, bet jau taip tingiu, regis tik ką išsikroviau. Ai kaip nors.

Aišku jei to savaitgalio planai būtų aiškesni, gal būtų lengviau, o dabar daug ką palikom spontaniškumui, žinau tik apie rezervuotą staliuką šeštadienio vakarui.

Dar sugalvojau pasidaryti pedikiūrą namų sąlygomis, tai vidurį proceso perlaužiau žirklutes :D

Mažasis vaikas išgastroliavo susitikt pradžioj su vienomis draugėm, paskui su kitom, tipo ar parsiveši? Nu taip, bet tam būtų gerai žinoti, kada ir iš kur... aišku pervertė akis, tipo kabinėjuos... 

Tai diena tokia nei lupta, nei pešta... išgersiu kavytę, bent nueisiu, tikriausiai paskutinį kart šiemet, palaistyti pomidorus. 

Atsakyti

Tas New York Times pyragas – įstabus :wub: Vien dėl jo visada laukiu slyvų sezono, liūdžiu, kad šiemet savų neturėsim.

 

Bet turėsim kriaušių... Va iš jų tai visai neįsivaizduoju ką gaminti, nei kaip galbūt konservuoti. Bandžiau kažkurią iš paprastesnių versijų to apversto pyrago su karamele – vyrui patiko, bet į kartotinų sąrašą neįtraukiau. Pačių kriaušių pagal tą receptą karamelizuoti nereikėjo (bijojau, kad apskritai nesigaus man ta karamelė, bet sakyčiau gavosi) ir tešla maniškė buvo tiesiog užpilama, gal skaniau su kočiojama. :mastau:

Atsakyti

Va idėja kriaušėmis

https://www.instagra...2YzdXR4cWRqeg==

Aš dar darau desertą. Apkepu orkaitėje perpus perpjautas kriaušes, uždedu mėlyno pelėsio sūrio, riešutų ir medaus ir dar 10 min į orkaitę kol sūris išsilydo.

Dar verdu džemą su imbieru ir cinamonu.

Atsakyti

Dar ežerą pakeliui susiradom ir pasimaudėm, visai gerai buvo atsigaivint. Ir gera grįžt namo. Va dėl ko verta pakeliaut. Buvau pamiršus, kad ir tokie trumpi pabėgimai gali džiuginti.

Apie slyvas brolis nieko neminėjo, savo rudeninių neturim, bandom augintis iš Suvalkijos parsivežtas senovines vengerkas, kažko sunkiai jos auga. O vasarinės Kometos man tik pirmiems paragavimams, nepatinkaan tokios skystos. Šiemet ir labai kirmėlėtos buvo, tai visos velniop nuėjo ir tiek.

Atsakyti

Su kriaušėmis, jei neapsirinku, šitą https://duonosirzaid...-su-kriausemis/

draugė buvo užrodžius. Pernai kepiau, geras.

O tas Liniukos kriaušes su pelėsiniu jau pernai gundžiaus paragaut. Šiemet gal pavyks :unsure: 

Atsakyti

Skrydis ok, ausis blyn neramina, nors ir neužgulta, bet kažkas kliuksi.

Žingsnių nedaug, tik pusdienis, bet smagu, kanalas aplankytas, pačilinta dar šei bei ten pasivaikščiota, ryt laukia gimtadieninis pasiplaukiojimas. Trumpam mes čia, bet turbūt bus pakankamai ir tiek. 

Butas, beje, visai fainas, prie pat karališkojo parko, tai toks kaip iš filmų vaibas-piknikuotojų gausa. Ryt gal pasivaikščiosim ir jame, ten kažkoks rožių sodas + botanikos sodas yr. 

Atsakyti