Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Dėkui, Restar, ryt bandysiu gamint, turėtų bent jau labai mano skonio būt.

Šiandien grilinsim steikus, t. y. pataikausim dičkiui, prieš jam išvažiuojant. 

Ryt jis pataikaus mums, eis su mumis į miuziklą :)

Atsakyti

Kerpena - nematau nieko nedailaus, gražios tokios prie tautinių rūbų :wub: .

Antpetinis tikrai geras Summer modelis, kas pamena. Jūs pasikeikiat apie savo skaičiavimus, tai man tik užsifiksuoja, kad pati net nebandyčiau :)

Sau kažkokio megztinio šiuo metu ir nenumačius. Nebent Poppy tee. Bet reikia pirkt siūlus, nežinau, ar leisiu sau. O šiaip - neriu katinui, noriu dukrai, vyrui megztinius, kojines, dar labai knieti grįžt prie raštuotų pirštinių, nusimegzt nors kiek iki Kalėdų, gal kas nupirks :).

Kapseika - pasigirk, ar patiks. Sūnaus išlydėjimas  :wub: , patuštės namai jūsų gerokai.

Sakiau jau, kad mano dičkis naujus mokslus pradės? Ech, vėl naujos viltys, kad pagaliau patiks ir kas nors iš to išeis...

Niuma - labai pažįstama situacija - tik ką pajudink ir pasipils atradimai :). Bet faina tvarka po to. Aš dar nepribrendus jokiom generalinėm.

Išvarėm į sodą.Čia jaučiuosi ramesnė. Liko vienas sūnus namie su dėmesiui reikliu katinu :). Teks jam tarnaut. Mane kankino, kai grįžo dukra - nuo jos neatlipo :).

Atsakyti

Katuk, nufotografavau riešines siūlėm į apačią... :unsure:

Atidėliojau, atidėliojau, kol atvėsę buvo, tai šiandien, kai vėl atšilo, visa diena užsiimu uogienių virimu ir marinavimu. :rolleyes:

Vis ruošiausi padaryt, bet vis kas sutrukdydavo, tai šiandien galų gale pabandžiau gaspačo.  Kaip ir galvojau, tėvui nepatiko, nors suvalgė įpiltą bliūdelį. Jam gyvenime viskas labai sudėliota į lentynėles, tame tarpe ir skoniai, ir nemėgsta jokių nukrypimų... Gaminau maždaug tokią https://www.lamaista...ru-sriuba-60152. Pati irgi valgiau pirmą kartą gyvenime.

Atsakyti

Net man neturinčiai vaikų, pažįstama Niumos situacija :D  jau pusdienį taip dirbu. Ir atrandu, kad ką buvau ryte sugalvojus ir pradėjus,  buvo numesta pusiaukelėj :D 

Na, gal kažkas ir bus padaryta iki galo

Pievagrybių sriubą irgi panašiai verdu. Gal tik toks niuansas, jog dalį grybų, kartais ir daržovių kažkiek, pasilieku atskirai pakepinti, net šiek tiek paskrudinti, ir tada į sutrintą masę suverčiu. Tai toks vat šioks toks pakramtymas lieka.

Šiandien pas mane kiek kitokia grybienė-rudųjų ryžių ir šitakių. Netrinta. Kažkoks seniai išsaugotas pinteresto receptas. Originalas su pievagrybiais, bet sukomės iš turimų produktų. Realiai panašiai gaminama, tik ryžiai verdami sultinuke, o į kepinamą daržovių grybų masę pilama vyno :D  rūgštelei ir pomidorų pastos šiek tiek. Paskui viskas sujungiama. Ir tiek. Aišku, žolytės ir prieskoniukai.

ir vakarykštis cukinijų/moliūgų apkepas. Vyras kepė. Minėjau, kad užaugo 7 gigantiški moliūgai? 7,karlai, 7!

Atsakyti

Galvoju, kad iš miško grybų irgi skanu būtų. Vyro brolis begalę voveruškų pritempęs...

Tingėjau terliotis perdaug, užtat viską tam pačiam puode dariau :).

Moliūgų karalienė :). Aš rezervuotai į tuos moliūgus žiūriu. Mėgstu šviežius patarkuotus ir sriubą su lęšiais kažkada labai mėgom, bet atsibodus ir nepasiilgta.

Atsakyti

Oho kiek pripliurpėt :blink: Va ką reiškia mezgėjoms mezgiminis klausimas :D 

Aš irgi vis pamezgu ir vis dar nesu tikra ar neskersuoja.

O šiandien tai pramušo tapyba. Vyro nėra, niekas netrukdo :D 5 valandas su teptuku praleidau ir dar neįpusėjau.

Pietums gaminau kokosinius ryžius su jautienos faršu kinietiškai. 

Atsakyti

Linuka - pasidalink receptu :4u: . Nieko panašaus nesu darius, bet jaučiu, kad tiktų mano šeimynai.

Klausimas - mezgiminis, pliurpalai - virtuviniai daugumoj :).

Atsakyti

Kokosiniai ryžiai :wub:​  labai skanu, tik nesu namie gaminus. Receptą į viešumą, prašau!

Atsakyti

Aš tai net ragavus nesu :)

Atsakyti

Ryžiai iš čia https://antmedinesle...kokoso-ryziais/

Faršas iš čia

Priedas  Screenshot_20240824_180346_Gallery.jpg   315,24KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  Screenshot_20240824_180303_Gallery.jpg   380,12KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Ir vienas, ir kitas skaniai labai atrodo. Reiks savo užaugintus brokolius sunaudot. Kuri čia AML knyga? Turiu abi, bet pamirštu, kad turiu :)

Atsakyti

Paskutinė AML knyga.

Dar prikepiau varškinių pynučių. Apsivalgymas :wub: 

400 g varškės

2 kiaušiniai

180 g cukraus

100 ml alyvuogių aliejaus

400 g miltų

2 a.š. kepimo miltelių

Atsakyti