Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Restar, o vertėjo kokio negali pasamdyt? Gaila šiaip.. Būtų gi kažkaip išsisukęs, bet ne avantiūristas, matyt.

Mano vyras kai varė į Korėją, tai pirmam kartui vertėjas buvo pasamdytas :D O paskui jau pačiam teko savo sugebėjimais naudotis. Jiems kalba irgi ne gimta, tai tas lengviau.

O dėl grybų, taigi proga dar papildomai po mišką pasivaikščiot  :mirksiukas:  :D  

Bet tai iki savaitgalio neliks, jaučiu, grybų  :rolleyes: Naujų nelabai dygsta, ane?

Atsakyti

Restar, perduok vyrui, kad nepradėjęs kalbėti, kalbos neišmoks. Turbūt, ne vienas važiuotų. Kokia nuostabi proga ne tik Europą pamatyti.

Atsakyti

Ne kalbininkas jis :). Gali sakyt, ką nori, turi savo nuostatas, ir aš jį supranu. Dar bent ne vienas skristų. Jo darbovietė vertėjo nesamdys :). Atras mokančių, nors dėl temos ir vertės, kurią parvežtų organizacijai, pasiūlė pirmam maniškiui. Ten tarptautinės organizacijos meetas. Bijo, jeigu reikėtų ir apie savo šalį pasakot angliškai.

Žinot gi apie platformą kursuok.lt, kukr per 5 m suagusim dirbančiam žmogui galima pasinaudot 500 eur suma tobulėjimui? Tai net pagalvojau, gal man anglų pasitobulint. Kažkaip nėra tų progų šnekėt, degraduoju, nors ir taip kompleksuoju prie geriau mokančių. Bet yra ten ir ko įdomiau, reikės pačiai pasiūrinėt.

Dygsta kažkiek ir naujų, bet bent mano miške ne taip gausiai, kaip sekmadienį buvo - kur pasisuksi, ten baravykai tuntais.

Atsakyti

Aha, man tam kursuok ypač patiko kursas Modernaus traktoriaus vairavimas ir priežiūra, berods  taip vadinas, 57 akademinės :D 

O dėl kalbų, tai turbūt tektų primokėt...

Kuo toliau, tuo viskas chaotiškiau, ir darbe ir namie, jau net graudulys ima

Dar prie viso to, kažkokia zaraza kimba, įtariu kad nuo kondiškės...

O turėjo būt čia gi šiandien magiška diena :D  aštuonetų kupina. 

Bet nugriuvęs aštuonetas taigi begalyyyyybė. Čia kaip pažiūrėsi :unsure:​ 

Atsakyti

Mano sesė Kursuok.lt anglų k. C2 lygį baigė gegužę. Dėstytojas buvo amerikietis. Labai rimti kursai, sakė. Kai aš tikrinau birželį, tai anglų k. nebuvo sąraše, tai gal būna tik kas kažkiek laiko. Dabar nežiūrėjau.

Atsakyti

Išsiviriau šalavijų sirupo. Iš pirmo paskanavimo skanus. Dabar 3 paras turi pastovėt.

Atsakyti

Iš kur šalavijų gavai? 

Pas mane auga, bet sako, kad čia dekoratyviniai

Atsakyti

Iš sesės sodo. Pas ją didelis vaistinio šalavijo krūmas auga.

Atsakyti

Jurgitak, ir aš sveikinu su praėjusiu gimtadieniu. :4u: :birthday2:

Miegadieniai tebesitęsia. Šiandien buvau mieste, po parduotuves kiek apsidairiau, tai taip neįtikėtinai pavargau, nors lyg ir nebuvo nuo ko. Alpulio miegu smingu apie 17 val. kokiai valandai. O vakare irgi be problemų užmiegu. Tiesa rytais anksčiau už žadintuvą paskambina teta, kad grybų jau prigrybavo. Visiška gėda - kai mano 85 m, teta jau su grybais pareina, o aš niekaip iš lovos negaliu atsikelti.

Čia prisiminiau Restar klausim apie troškinį, Tai buvo tokia improvizacija Man patiko, nors kiek padauginau pomidorų, tai rūgštoka buvo. Tėvas kiek raukėsi, bet jis turi tik savo įprastus skonius, nelabai mėgsta kitaip. Ir dar baisėjosi, kad per tris puodus dariau, kai buvo galima vienoje keptuvėje iškepti, jei būtų bulvės su grybai ant spirgų  pakepta.

O dariau taip. Viename puode išviriau keletą supjaustytų bulvių. Kitame puode supjausčiau 4 pomidorus, pakaitinau, atvirame puode, kad kiek tas skystis pragaruotų, tada supyliau kubeliais pjaustytą  pusę vidutinės jaunos cukinijos. Įdėjau druskos, prieskonių ir kai cukinija suminkštėjo, sublenderiavau, gavosi tokas lyg padažas. Keptuvėje pakepinau jau apvirtus grybus su svogūnų laiškais ir paprika. Planavau kepti ant paspirgintų lašinukų, kas būtų tėvui skonio pridėję, bet paskutiniu momentu pamiršau ir pakepiau ant aliejaus. :bigsmile:  Kai visas buvo paruošta, sudėjau viską į tą puodą su padažu ir dar kiek palaikiau ant viryklės, kad skoniai susigulėtų.

O šiądien buvo burokėlių lapų sriuba, į kurią pabaigoje sudėjau atskirai su svogūnų laiškais pakepintus grybus (šįkart nepamiršau spirgų :lol: )

O grybai tai baisiai sukirpimiję, ypač baravykai. Atrodo jaunučiai, dailučiai, o viduje vien urveliai.

Atsakyti

Ačiū, Kerpena!

Atsakyti

Mano vyras sakė labai norėtų tuos modernaus traktorininko kursus baigt :D O jei dar būtų kombinininko, tai išvis būtų devintam danguj :D 

Aš tai kažkaip tingiu mokytis, gal jau senatvė :B​ Nors kokia keramika ar tolimesnės tapybos studijos visai domintų.

Atsakyti

Patys moderniausi dabar valdomi iš namų, iš kompo :)  Kaip ir melžimo robotai.

Atsakyti