Jurgitak, ir aš sveikinu su praėjusiu gimtadieniu.
Miegadieniai tebesitęsia. Šiandien buvau mieste, po parduotuves kiek apsidairiau, tai taip neįtikėtinai pavargau, nors lyg ir nebuvo nuo ko. Alpulio miegu smingu apie 17 val. kokiai valandai. O vakare irgi be problemų užmiegu. Tiesa rytais anksčiau už žadintuvą paskambina teta, kad grybų jau prigrybavo. Visiška gėda - kai mano 85 m, teta jau su grybais pareina, o aš niekaip iš lovos negaliu atsikelti.
Čia prisiminiau Restar klausim apie troškinį, Tai buvo tokia improvizacija Man patiko, nors kiek padauginau pomidorų, tai rūgštoka buvo. Tėvas kiek raukėsi, bet jis turi tik savo įprastus skonius, nelabai mėgsta kitaip. Ir dar baisėjosi, kad per tris puodus dariau, kai buvo galima vienoje keptuvėje iškepti, jei būtų bulvės su grybai ant spirgų pakepta.
O dariau taip. Viename puode išviriau keletą supjaustytų bulvių. Kitame puode supjausčiau 4 pomidorus, pakaitinau, atvirame puode, kad kiek tas skystis pragaruotų, tada supyliau kubeliais pjaustytą pusę vidutinės jaunos cukinijos. Įdėjau druskos, prieskonių ir kai cukinija suminkštėjo, sublenderiavau, gavosi tokas lyg padažas. Keptuvėje pakepinau jau apvirtus grybus su svogūnų laiškais ir paprika. Planavau kepti ant paspirgintų lašinukų, kas būtų tėvui skonio pridėję, bet paskutiniu momentu pamiršau ir pakepiau ant aliejaus. Kai visas buvo paruošta, sudėjau viską į tą puodą su padažu ir dar kiek palaikiau ant viryklės, kad skoniai susigulėtų.
O šiądien buvo burokėlių lapų sriuba, į kurią pabaigoje sudėjau atskirai su svogūnų laiškais pakepintus grybus (šįkart nepamiršau spirgų )
O grybai tai baisiai sukirpimiję, ypač baravykai. Atrodo jaunučiai, dailučiai, o viduje vien urveliai.