Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Vakar vakare pas mus sode elektra irgi atsirado. Su iždininke susiskambinau :).  Po 4 parų. Nevažiavom vakar, nenorėjom ligonio visiškai vieno namie palikt. Vis dar 39+, jau savaitė ... Tikiuosi, gal jau šiandien bus geriau, kai atsikels. Tai planas vakare jau nebūt Vilniuje.

Netoli Mados garažo vakar buvau, buvo mintis užeit, bet nebuvo idėjos, ko man ten reikia. Tai neužsukau. Pažiūrėjau į jų www šiandien - prisiminiau. Ai. Turiu ką megzt dar, neprapuls tie siūlai.

Atsakyti

Laba diena, 

Tai niekas nenori tiktis šiandien? :D

Šiandien atsiminiau, ką prieš keletą dienų norėjau parašyti :D Kad labai mėgstu plauti indus  :lol:  :lol:  Tik ploviklis turi būt geras, nes svetimose vietose su belekokiu plovikliu mano oda labai greit nušerpetoja. O šiaip tai man tikrai tas indų plovimas kaip kokia meditacija  :wub:  :D 

Kas čia dar  :hmm: Džiaugiuosi atvėsusiu kažkiek oru, bent jau naktimis. 

Mano vėlai sodinti agurkai po šitos audros ir lietaus labai nususo, nurudavo, tai gali būt, kad agurkų jau ir nebeturėsiu šiemet  :unsure: Pomidorai tai neblogai atsilaikė, tik vienas nulūžo. Cukinijoms lietus patiko, toliau bujoja  :wub:  Kai kiti keikia tas cikinijas ir neturi kur dėt, tai man cukinija yra viena iš tobuliausių daržovių :wub: Pie visko aš jas sunaudoju.

Kažkoks keistas laikas, nenoriu atostogų  :blink: Gal jau čia kokia diagnozė  :hmm: Ir važiuot kur nors už LT nenoriu. Ir šiaip, pamečiau kelionių prasmę. Tų atostoginių, kur max 2-3 savaitės. 3 net niekad nesu buvus :D  Va, jei kur kokiam pusmečiui su kokia nors veikla, tai dar pagalvočiau  :rolleyes: 

Atsakyti
Pagaliau vaistai suveikė ir galvos skausmą atleido, nes pusę dienos atsimerkt nelabai norėjau. Ryte laiku neišgėriau, o darbe - neturėjau. Per pietus nusipirkau ir išgelbėjau sau gyvybę biggrin.gif
Gyčio akinių istorija - nuvažiavom į polikliniką pasitikrint mokamai akis. Stebuklingu būdu iš 25 euru konsultacija pasidare 45 - nes su akinių parinkimu. (O tai kam tikrintis be parinkimo???) Akinius išsirinkom tokioj šeimos optikoj, su visom pasaugom. Tai smagiausiai bent tai, kad padarė per vieną parą. Pasirodo, kad akinių jau reikėjo, nes pasilpęs regėjimas ir buvę akiniai jau per silpni ir pegal veidą per maži buvo. Tarp kitko, jei kam reikia- Reservde nuolaidos didelės. Nupirkom ir kelnes į mokyklą. Paruoštas jau pilnai.

Mezginiai: kūną prailginau. Suėjo beveik visas kamuoliukas. Dabar dar rankovytes taisau. Turėtų būt viskas ok.

Pasimatyt norėčiau, bet ne šiandien. O savaitgalis su vaikais suplanuotas.
Atsakyti

Nu tai gerai, nesimatom šiandien :) 

Skauda gerklę, galvoju jau gal kur peršalau, o tada prisiminiau, kad žarną rijau gi, tai matyt užgavo. 

Rado skrandžio gleivinės atrofijas, greičiausia bakterijos pasekmė. Reikia greitai gydyt, nes čia jau priešvėžinė būklė. Bet nervina, kad neišrašė antibiotikų, nors endoskopavo gastroenterologas, bet vis tiek turiu grįžti pas siuntusį gastroenterologą. Gerai, kad yra draudimas, bet tie siuntinejimai laiko atima. 

Atsakyti

Ojej, Liniuka.. O tau jautėsi, kad kažkas blogai su skrandžiu? Bakterijai tyrimą esi dariusi?

O tų atrofijų kitaip gydyt nereikia? Tik antibiotikai?

Atsakyti

Liniuka :4u: o čia e.pylori ta bakterija? Nesi dariusi?

Bet su tais vėžiais tai :sad:  kaip ten tau su inkstais baigės? Ar kepenim? 

aš šiandien buvau pas dermatologą, užkniso šerpetojanti/perštinti panosė, tai irgi liepė išsitirti bakterijas skrandžio, bet iš š. Nu ir baigt ėst saldumynus :D  iš rimtesnių-tai tepalų pasigamint.

Atsakyti

Jo šita bakterija. Žinojau, kad turiu. Bet prieš kokius 8 metus kai dariausi tyrimą, sakė, kad jei nėra erozijos skrandyje, tai nieko blogo ta bakterija nedaro ir dėl to nenaikino. O dabar jau pasikeitę gydymo rekomendacijos ir jei rado, tai reikia naikinti, nes visgi kenkia daug kam ta bakterija. 

Simptomai tai tiesiog nuolatinis sunkumo jausmas skrandyje, netoleruoju jokio išorinio spaudimo, pvz. diržo. Bet gal ir ne nuo to tas jausmas, gal nuo refliukso. Kas čia supras :D 

Labai jau nekalbus daktaras buvo, tai nieko ir neišsiklausinėjau ką ten gerti dar be antibų. Kitą savaitę bus aiškiau :)​ 

Inkstai su kepenims tai gerybiniai, bet stebėti kasmet reikia.

Atsakyti

Ot, vis daugiau jau reikalų su sveikatom, nusidėvim :).

Aš dėl sūnaus nerimauju, nes atsikėlė vėl 39+, net prie kompo neina, per dieną 5 val dar numigo, ėjo vyras tikrint ar gyvas... Be jau lyg atsikosėt pradėjo nuo ACC. ir jau trečią dieną, t.y. ryt gal suveiks antibiotikai... ir šilauogės :). Kibirą vėl iš brolio nusipirkau :). Leidžiu valgyt pilnom burnom.

Grįžo dukra, tai vis ne vieną namie paliksim, tai tik dabar ruošimės į sodą...

Atsakyti

Tarp kitko, jei kam reikia- Reservde nuolaidos didelės. Nupirkom ir kelnes į mokyklą. Paruoštas jau pilnai.

Ačiū, šiaip reikia, bet kaip sunku tiems paaugliams įtikti... Dukrai rūbų parduotuvėse dažniausiai viskas negražu ir net neverta matuotis, apskritai pamiršta ko atėjusi. Nešiotinų kelnių turi pusantrų – vienas šiaip ne taip nupirkom naujas ir dar turi pernai beveik visus metus pratampytus džinsus su natūraliai nubrizgusiomis apačiomis. Daugiau jai gi nieko nereikia. :bigsmile: Stebuklas, kad šiuo metu visgi pradėjo reikėti naujos mokyklinės kuprinės. Bet palengvėjimą, kad bent jau įsivaizduoja kokios, jaučiau tik iki to momento, kol mažumėlę susipažinau su Fjallraven kuprinių kainomis... Reikia tokios tipiškos stačiakampės su dviem rankenėlėmis viršuje ir dar kad tos rankenėlės būtinai būtų kitos spalvos odinės (ar gal atrodytų kaip odinės). Pusantro šimto. :unsure: Nu tai koks trečdalis už daiktą, visa kita – už etiketę, su kokiomis vaikšto pusė miesto. :mastau:  Nesakiau taip :geda:, bet vis tiek manau, kad joks ten ne stebuklas. Gal netyčia užtikot kokių panašių alternatyvų? :rolleyes:

Atsakyti

Vinted?

Atsakyti

Tų kuprinių ir aš nesuprantu. Bet jau baisiai mados dalykas. Kam patinka. Būna jų ir fake už pigiai :). Iš kitos pusės, jeigu šiaip nieko daug nereikia, vaikas neišlaidus, gal galima nupirkti vieną svajonių daiktą? Arba pasakyti, kiek max ketinai skirti kuprinei, o kitus gali prisidėti pati, jei turi. Paprastai vaikai turi visokių gimtadienių piniginių dovanų.

Atsidūrėm sode vienai nakčiai vienudu. Nėra didelių nuostolių, truputį šis tas aplaužyta.

Atsakyti

Sveikos :)  Aš tarp visų vaikų pirkinių dar pradėjau sau B- flexy masažus su aparatu. Šiandien antrą kartą buvau. Tikiuosi savo užsistovėjusią limfą išjudint, nes vis masažistės komentuodavo, kad kojos kietos.  Kai tingiu sportuot, nors taip išsijudinsiu visa :D Na dar retkarčiais kokį ratą aplink rajoną su drauge apsukam. 

Atsakyti