Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Laba diena. Turiu grazios spalvos medvilnes-lino siulus, noreciau per atostogas nusimegzti kardigana. Prasimezgiau meginuka, atrodo siurkstus, nors kietas nera, kritimas turetu buti ok. Klausimas smile.gif : ar imanomas grazus medvilnes-lino-silk mohaire suporavimas? Noreciau bent kiek daugiau svelnumo isgauti. Bet lino-silk mohaire derinys abejoniu kelia.
Gal kas bandete lina tokiu budu 'svelninti'?
Atsakyti

Marguerite - galvojau apie tave, kur dingus:4u: . Aš kaip tik dabar mezgu Champagne cardigan ;).

Taip, tas derinys yra išbandytas, visai geras sprendimas. Tik aš naudojau ne linui paminkštint, o šilkmoherai pastorint ir pasunkint, va šitas mano buvo: https://www.ravelry....tar/drama-queen. Kr itimas geras.

Mezgimo zonos dienoraštyje daug pavyzdžių ir pagyrimų tokiam deriniui esu girdėjusi, tai, jeigu tik tau tinka/patinka, kas gaunasi - drąsiai megzk.

O kokį modelį planuoji? Nes po Champagne, kuris bus storas, užsegamas, noriu kokio lengvesnio, labiau užmetamo modelio. Forma va šitas gal patiktų https://www.ravelry....rary/beaufort-5, bet neaps isprendžiu nei modelio, nei juo labiau siūlo.

Atsakyti
QUOTE(Restar @ 2024 07 29, 13:37)
<p>Marguer<span>ite - galvojau ap</span><span>ie tave, kur d</span><span>ingus</span><span>i  4u.gif</span><span> .

Oi, nustebinai, kad dar ir prisimeni smile.gif Darbazzzz neleidzia nei daugiau reikstis, nei daugiau pamegzti. O kai nemezgi, tai ner ka parodyti ar pasigirti. Bet dabar jau atostogomis kvepia, traukiu siulus ir planuoju, ka megziu atostogu metu kur ant akmens prisedus ir kojas i vandeni sukisus. Kaip ir tu, nauju pirkti nenoriu, noriu sumegzti tai, ka turiu (kurie visai neblogos kokybes, tik gal kiek keistu spalvu siandiena atrodo smile.gif ) Seku Instoj kelias lietuvaites mezgejas, tai jos dalinosi nuotraukomis is mezgeju brunch'o, ir tave keliose is ju atpazinau. Smagus renginys atrodo is nuotrauku, gal pavyks kada sudalyvauti... O jau mezginiu kokybe pas kai kurias bigsmile.gif Neisivaizdavau, kad imanoma tokia 'islauzti'.
QUOTE(Restar @ 2024 07 29, 13:37)
dabar mezgu Champagne card

Tai as ta medvilnes-lino siula ir pirkau Champagne kardiganui. Kaip matai, sekmingai nenusimezgiau.

Rasau is kompo, sunku cituoti, tai tiesiog parasysiu be citatu. Tas tavo egles zalumo neatrodo lyg butu is lino megztas, tikrai graziai dera su pukuotu siulu.
Tas Beaufort tai nelabai mano skonio, bet labai graziai realizuotas Purlificknitter.
Atsakyti

Bet Champagne tu kažkokį lyg mezgei, kai į sektą atėjai? Lyg kaip šubą buvai įvardijus :).

O prisimenu, nes ne tiek daug užsieniečių pas mus, o dar "prancūzių". Mano dukra rugpjūtį, pasibaigus olimpiadai, skris į Paryžių pas mano kursiokę :). Nes susidraugavo su jos dukra, kuri čia su tėčiu pasilikusi. Tai pasikvietė drauges kartu, kai pas mamą skris  :wub: .

Mohera nuostabus pridėtinis siūlas prie daug ko, paslepia dažnai kitą siūlą, faini deriniai gaunasi. Aš mėgėja moheros, nors pūkai kartais ir užknisa :). Gal mieliau kokį kašmyrą megzčiau, bet kaina kandžiojasi dažniausiai.

Atsakyti

Sveikos, mano mažasis vaikas irgi įsimylėjo prancūzų kalbą, spaly skrenda Prancūzijon, dešimčiai dienų, pagal mainų programą, o pavasary viešės prancūzaitė pas mus :unsure: nežinau nei kuom maitinti, nei kaip susišnekėti reiks, moku tik pasisveikinti.

Išsinešiau mezginį terason, siūlų suslapstymui, jau sėdžiu po triusikai, ale deginuos, mezginys po gultu nutrėkštas, mochera prie 27 laipsnių - ne pats geriausias pasirinkimas. 

Atsakyti

Mano gėlės ir kiti augalai nenukentėjo. Tik daržo dar nebuvau nuėjus apžiūrėt. Bet pro stoglangį vanduo prasimušo, apibėgo sienas ir lubų dalis. Jaučiu reikės remonto.

Pakeliui į darbą medžių pavartyta, atgal iš darbo dar daugiau. Na ir gatvė prie mūsų skęsta, yra net bijančių važiuot. Gerai, kad mums į kiemą įvažiuoti ta pelkė netrukdo.

Mohera su beveik viskuo dera. Tik man per karšta dažniausiai būna su tokiu megztiniu.

Atsakyti

Kapseika, sunku patikėt, kad vasaroji, kai pas mus totalus ruduo su audrom ir potvyniu. Per 13 metų visada tokiu metu būdavo karščiai, gimdžiau per karščius, visada tai sodas, tai maudynės vienur ar kitur. Bet aš nesiskundžiu, man toks oras netgi labiau patinka, tik gaila, kam nuostoliai. Prasiėjau biškį, tai ojo, kiek lapų ir šakų visur. Trečiadienį pažiūrėsim, kas sode darosi.

Atsakyti
QUOTE(Restar @ 2024 07 29, 17:06)
<p>Bet Champagne tu kažkokį lyg mezgei, kai į sektą atėjai? Lyg kaip šubą buvai įvardijus smile.gif.

Velnias, gera atminti turi, nieko nenuslepsi biggrin.gif Champagne aprasyma nusipirkau kol dar shuba mezgiau. O shuba vadinau shita reikala : https://www.ravelry....ribbed-raglan-2. Mezgiau is 'senovines' besikandziojancios vilnos pridejus moheros siula. Bus matyti rudenio pabaigoje, kiek praktiskas mezginys. Grozio is tos namines vilnos tai ne itin daug unsure.gif

Tikiuosi, kad rugpjuti nebus labai karsta turistavimui unsure.gif Nes sia vasara karsciu Paryziuje dar nebuvo, bet kad bus - tikrai neabejoju. Bet visuomet galima muziejuose ir meno galerijose lindeti, ten visuomet vesu smile.gif
Atsakyti

Nu ne kokia ta atmintis - supainiojau megztinius :).

Ai, 4 menininkės merginos Paryžiuje tikrai ras ką veikt, koks ten oras bebūtų:).

Atsakyti

Jetau, koks gražus tas Ribbed Reglan, jaučiu ir megzt nenuobodus, yra ką veikti. 

Marguerite, bus įdomu pamatyt tavo išpildymą, pasirodyk!

Saugaus į norimų eilę, kurios pradžios jau nebesimato. 

Atsakyti

Panašu, kad po 1.5 paros pagaliau atgavome elektrą!

Nors dar namie nebuvau, tai žiūrėsim vakare, kokie nuostoliai. Įtariu, turėsim tuščią šaldytuvą :D ir numirusią signalizaciją. 

vaismedžius dar bandėm vakar gelbėt... pasirodo, tiek buvo lietaus, kad iš žemės pasidarė baseinas su koše ir vėjyje šaknys neturėjo už ko laikytis-išvirto. Tai tuos, kur dar šiek tiek laikėsi, pririšom prie tvoros stulpų :D  o tuos išvirtėlius dar bandysim sugrąžint, nes jei šaknys nenutrūko, turėtų atsigaut.

Vakar skaičiau knygą su žibintuvėliu :hihihi: 

Bet iš tiesų toks liūdesys ir suvokimas, kad išgyvenimas ekstra atveju būtų tikrai sudėtingas. Ir kad tiek daiktų namie visiškai be jokios naudos

Atsakyti

Rastinėnų grupėje mačiau, kad Sudervėje elektra atsirado, o Rastinėnuose dar ne ir dar nežada šiandien. Ne kažką mes ten turim, bet šaldytuve buvo šio to palikta.

Atsakyti