Nu aš tai tikrai nesu su viskuo susitaikius tyli kentėtoja. Tu, Restar, irgi nemanau, kad tokia esi.
Visko būna
. Gal per pilnatį mažiau tyli, bet... Va, ir Katukas nesuprato
, vadinasi, jūs tokios ir nesat. O aš dažnai susitaikau su kokia netikusia paslauga, ne tuo, ko tikėjausi, geriau linkusi nukentėti pati, negu kelti skandalą. Pvz. gavom Kretoj ne tą mašiną, kurią užsisakėm. Aš nelabai prisiminiau, kokią vyras užsakė, jis nesakė nieko, apžiūrėjom, išvažiavom, o tada dar paaiškėjo, kad benzas, ne dyzelis, nors konkrečiai tokios prašėm... Tiek pastangų buvo įdėta renkantis. Nu ir nebegrįžom, nereiškėm pretenzijų, susitaikėm, nors ėmė nervas. Būna, kenčiu, kai lipa ant sprando, daraau, kad tik kitiems būtų geriau, ne man. Nors ir nenorom... Va, gydytoja hematologė, prisiminusi paskambino ik po 3 sav po sūnaus kraujo tyrimų, nors žadėjo gerokai anksčiau. Jau buvau susitaikiusi, kad nepaskambins, drąsinausi skambint į polikliniką ieškot galų, gydytojai paskambinus apsidžiaugiau, nereiškiau pretenzijų.
Kenčiam dėl blogų kelių, durnų politikų
, nelabai ką dėl darom, nemitinguojam ir pan. Birželį mokymasis mokykloje absoliučiai beprasmis, jau ne pirmi metai tai girdžiu ir matau, va, ir jau žiniasklaidoje neseniai skaičiau, kad ir mokytojai ir jų profsąjungos pagaliau tą ima garsiau sakyt (mokytojai paprastai egzaminais būna užsiėmę...) , gal ims kažkas kažką daryti? Bet dauguma tai tylim, kenčiam, aš net nežinau, ką vaikams besakyt, tai ir sakau - nesąmonė, bet kenčiam...
Vyras dirba begalinius viršvalandžius be jokių prošvaisčių ir papildomo apmokėjimo...
Tai čia kas į galvą šovė, iš ko ta mano frazė išlindo. Senesnę kartą aplink irgi matau - dar labiau susitaikanti. Aš jau naglesnė, drąsesnė, kartais ir nepatyliu, gerai mes ten su čiurlionke pakovojom, iki šiol didžiuojuosi savim, kad užkūriau visą reikalą ir pavyko pakeisti kai ką. Daug ten dalykų, kur turėtų keistis, bet dauguma tėvų patys baigę, neįsivaizduoja kitaip, tai niekas nenori išsišokti...
Žodžiu, aišku, galima ginčytis, kaip visada
. Bet man faina, kad jaunimas drąsesni, labiau vertina savo poilsį, asmeninį gyvenimą ir nenori to aukoti darbui be ribų. O ydų turim ir mes, ir visi. O gyvenimas kiekvienam duoda sočiai pamokų, niekur nuo jų nepasislėps ir snaigutės, nemanau, kad jau visai nemąstantys būtų ir išvadų su laiku nepasidarytų. Kol jauni jauni, tai jūra iki kelių
.