Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Na, kadangi baliukas kuklutis, tai gavau SpaVilnius čekiuką, Eurokoso čekiuką ir nusipirkau kokteilinę :D  su vyro pritarimu.

Kokteilinė, bo nes savo kombainą galutinai "nukilinau" , o frappe miltelių dar daug likę :lol: 

nusprendžiau, kad kombainas nelabai reikalingas, nes mašytuvą ir minkytuvą vis tiek naudoju atskirą, o pjaustymui tai išvis kokį kartą metuose prisireikia.

Tai va, viskas mano gerai savijautai :victory2:​ 

Atsakyti

Nu geras, prirašiau apie savo vakaro nuotykius, parefrešinau, o nieko nėra... Matyt, nebuvau tinkamai paspaudus.

Žodžiu, nuostabiai praleidau laiką su kambarioke ( kita iš Kauno būtent šiandien negalėjo...), net universiteto koridoriais pasivaikščiojom, o 3mūzos Rooftop barą rekomenduoju - dėl vaizdų ( ant dramteatrio stogo). Meze užkandėlės irgi neblogos.

Eisiu miegot po intensyvios dienos, taip smagiai lietutis šnara, pats tas miegui  :wub:​ .

Atsakyti

Laba diena,

Aš tai buvau toj terasoj ant Energetikos muziejaus. Vaizdai fantastiški  :wub:  :wub:  :wub: Bet tik dėl to ten ir verta eiti, nes visa kita, tai.... Pabėgom pasidairę  :lol:  :lol:  Muzika tokia garsi buvo, kad neįmanoma susikalbėt, kokteilių pasiūla prasta, maistelio nėr, užkandį kažkokį lyg galima rinktis. Pieno ar ledų kokteiliai dar. Bet pakilt ten pasidairyt ir svečiams parodyt, tai tikrai verta  :wub: 

katuk, kokie čia frappe milteliai?

Dar kažką norėjau parašyt, bet nematau prieš tai buvusių postų, tai pamiršau po vakar :D

Skaičiau šiandien FB straipsnį apie snaigučių kartą... Vaje vaje, kas to pasaulio laukia   :oh:  :oh:  Pas mus dar LT kažkaip pašvelnintai ta karta reiškiasi arba aš nelabai susiduriu. Bet va tas mūsų užsienietis kai papasakoja ir draugių dukros, kurios užsieny studijuoja. Kažkaip galvoju, kad aš tai visai laiku dar gimiau  :ax:  :lol:​ 

Atsakyti

Kas yra snaigučių karta?? :lol:  eisiu pagooglint..

Frappe kavinėse duoda, toks šaltas tirštas gėrimas kažkokio skonio. Dažniausiai imu su papildoma espresso, tai toks gaivus skanus kavos gėrimukas gaunas. Tai va, yra pirkt tų skoninių miltelių, faktas, kad sudėtis neblizga :D  bet buvau sugalvojus, kad namie gamintis pigiau. O tuos miltukus parduoda kilogramais. O kombainas mano turėjo kokteilinę, bet plastikiniu ąsočiu, kuris įtrūko, ta lipni masė išbėgo, užpylė visą kombaino mechanizmą ir kombainiuks baigė savo dienas. Bet frappės miltukų be blendinimo nelabai pavartosi. 

tai labai džiaugiuosi kokteiline, va ir šiandien ryte (laisva diena) užsistovęjęs arbūzas, mangas, šilauogės per kelias minutes vienu mygtuko paspaudimo pavirto skanutėliu glotnučiu :wub: 

Dar ta kokteilinė turi auto clean funkciją, tai irgi džiaugiuos, nereik kempine ir pirštais po tuos peilius landžiot, įpili vandens, lašiuką ploviklio, užstatei, įjungei, nuėmei, išskalavai ir padėjai džiūti.

Ai, o frappe gaminamas tuos miltukus, pienuką ir ledukus suplakant iki kreminės konsistencijos.

Atsakyti

Reiškiasi ir pas mus, aš tai labai matau ir nesidžiaugiu. Jei koks sunkesnis laikas užeitų, tai ir jiems būtų sunku, ir mums. 

Kažin grybai dygsta? Orai tai labai tinkami atrodo :hmm:​ 

Atsakyti

Praeitą savaitę labai dygo. Bet sukirmiję baravykai. Dėl to aš ir nėjau.

Limit, kur skaitei apie snaigutes - pasidalink. Esu girdėjus, bet nelabai dar užfiksavus.  Jaunimas aplink mane tik vaikai , sunku juos objektyviai vertinti. Bet man nepatinka varyt ant kitų kartų, nes labai primena, ką pačiai jaunystėje teko girdėti: " o mano laikais, tai...." Ir kalbos apie ganymą, vargus, vaikų vietą už pečiais ir pan.  Beje. Kiekviena vyresnė karta vis tiek kažkuo atsakinga už tos jaunosios užauginimą. Neišdygsta jie taip lygioj vietoj iš nieko :)

Sužinojau šiandien gerą žinią - apie spalio kelionę į Kiprą  :wub: .

Atsakyti

Kaip frappe pasigamint tai žinau, su ledais aš dar darau, bet iš paprastos tirpios kavos.

Apie snaiges čia skaičiau:

Facebook

Atsakyti

Nu jei sukirmiję tai nieko gero...

Atsakyti

Limit, aš pirkau tokius 

https://coffeeloft.l...pe-misinys-1kg/

Apie tas snaigutes-siaubas. Yra tokių tikrai, tik nežinojau, kad juos taip vadina.

Bet faktas-savaime jų "neprisnigo", patys priauginom :D 

Ir kažkodėl iškilo prieš akis "supermamytės"...

Atsakyti

O mes tane supermamų forume šnekamės  :lol:

Tas rašinys labai jau į kokį verstinį panašus ir pas mus dar tikrai ne visa apimtimi aktualus ir ne toks masiškas, gal tik kai kuriuose burbuluose. Nemažai vargo matę dar tie mūsų vidutinės klasės vaikai, tai nėra tokie jautručiai.


Savoj aplinkoj vis dažniau išgirstu, kad ir prie daktaro laukiant -kodėl reikia laukti, jau mūsų eilė ir pan, kai labai jau norima savo teises iškelti, įsivaizduojant, kaip viskas idealiai turi veikti. O dakaras dar neatėjęs  (iš operacinės) ir 3 žmonės prieš mus. Su pasimėgavimu pasakau - todėl, kad pasaulis yra nenuspėjamas arba ne rožėmis klotas, arba viskas veikia ne taip, kaip tu įsivaizduoji ar norėtum :). Pasakau ir priežastis, kodėl gali būti vienaip ar kitaip. Tikiuosi, kad kas nors pasieks smegenėles apie realų gyvenimą. iš kitos pusės, man patinka, kai nebijo klabėti apie jausmus, apie tai, kas negerai, kaip neturėtų būti, tikiuosi, kad ne tik kalbės, bet ir ką nors gero pasauliui padarys, kad būtų geriau. Nes mes tokie dažnai su viskuo susitaikę tylūs kentėtojai...

Atsakyti

Tai aš ir turiu omeny, kad pas mus Lietuvoj dar viskas ok, dar matę tie rytiniai europiečiau sunkesnių laikų, bet kai vaikas nuvažiuoja į užsieninį universitetą ir nežino net kaip kreiptis į grupioką, kad kaip nors neįžeistų jautrių jausmų ne  tą įvardį panaudojus tai... 

Ir žinoma, kad tėvai daugeliu atvejų atsakingi. Mano sesė dabar mažiuką vaikiuką augina, tai kai papasakoja apie šiuolaikines mamytes, tai nei verk nei juokis. Mūsų laikais supermamizmas dar visai nieko buvo  :lol:  :lol:

Dabar jau mintis berašant kilo, gal aš per žiauri mama pagal šiuolaikinius standartus  :oh:

 

Geriausiai būtų kažkoks aukso vidurys, bet žmonės vis linkę į kraštutinumus.

 

 

 

Dar tokią įdomią temą pavystėm, kai vyro sesė su šeima iš Londono buvo parvykę. Sako, vis daugėja kamščių, kai kažkam nuleidžia padangą ir nuo kelio net nepatrauktas automobilis trukdo eismui ir laukia vairuotojas pagalbos, nes pats nemoka/negali/nenori rato pasikeist. Nes draudimas apmokėtas, nėr čia ko rankų teptis. Tai va pagalvojau, gal taip ir turi būti. Stovi ir lauki paslaugos. Man per gyvenimą yra tris kartus prireikę pačiai ratą pasikeist ir nėr ten problemų, moku/galiu, bet gal irgi norėčiau, kad kas kitas tuo pasirūpintų :rolleyes:

 

Beje, kai paskaičiau to straipsnio pradžioj, kad perspėja, kad reiks daug skaityt, tai net neplanavau, nemėgstu aš FB visokių rašliavų, bet kažkaip sudomino  :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limit: 26 liepos 2024 - 13:52

Nu aš tai tikrai nesu su viskuo susitaikius tyli kentėtoja. Tu, Restar, irgi nemanau, kad tokia esi.

Atsakyti