Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Apie šunų kvapą.

Kovidas sugadino mano kvapų suvokimą. Ir man daugelis daiktų, turinčių nemažai drėgmės, turi ir šuns kvapą. Lietingą dieną tai ypatingai visa aplinka šuniu atsiduoda.

Labai sunku šiandien darbe... ir miegu, ir oro trūksta, ir kojas skauda....

Atsakyti

Man irgi šiandien darbe sunku pirmą dieną po atostogų... Kažkaip atstumsiu dieną.

Atsakyti

Gera nedirbt :). Bet nieko gero ir neveikiu. Vyras išvežė sūnų į oro uostą, prisiplanavo sveikatos apžiūros, teisių keitimo, mašinos technikinės reikalų, nes viskas liepos antroj pusėj turi įvykt. O aš - telefone... Balandėlių užvalgėm, bandysiu gal pamegzt, nes likusi dukra nenori prie ežero šiandien...

Kerpena  :4u: , šaunu, kad išsijudinai ir dar viskas taip gerai sukrito. 

Atsakyti

Oi Limit, tie elektriniai antkakliai kažkas baisaus, mūsų pažįstami taip irgi savo šunį tramdo, mažutis, kūdutis... Taip liūdnai atrodo.

Aš nenoriu jokių gyvūnų, jokių papildomų įsipareigojimų, džiaugiuos pamažu atgaunama laisve, bent dalinai...

Gal jau minėjau, bet dabar kaip ir turim katiną, priklydo jis pas mus, kaimynai bandė jį įsivaikinti ir į namus įsileido, sakė miegojo ant sofkos, indukus maitinimui supirko, o jis kur buvęs, kur nebuvęs vis pas mus. Iš pradžių laikėsi tokiam atviram garažėly, dabar jau parsikraustė į terasos namuką, miega ant MB mylimiausios kėdės.

Iš elgesio jis man grįnas šuo, tik išeinu į lauką, iš kart prie kojos ir visur sekioja.

Grįžus su mašina irgi iškart atlekia pasitikti.

Tai nežinau ką čia su juo daryti reiks. 

Atsakyti

Pas mus irgi vienas juodas bando prisitrint. Bet nervina jis mane, nes vis guli ant lauko baldų šviesių pagalvėlių, tai po to apipėduotos ir plaukuotos lieka :B 

Šiandien ekspromtu labai skaniai vakarienę sugalvojau. Turėjau didelę pernykštę cukiniją, ją sutarkavau, dėjau svogūno, česnako, kiaušinių ir truputį miltų. Išklojau kokio 1 cm storiu ant aliejuotos skardos ir į orkaitę. Tuo tarpu pakepinau faršą su prieskoniais ir trupučiu pomidorų padažo ir po pusvalandžio viską paskleidžiau ant apkepusio cukinijų blyno, pabarsčiau tarkuotu sūriu ir dar 10 minučių orkaitėj. Gavosi laaaabai skaniai.

Atsakyti

Nu va, mane ir erzina, tas jo terasos okupavimas, dabar kas kart kai patys nesėdim turim tą kėdę dengti kuom nors🤦

O aš dar ir prisibijau itin didelio kontakto su juo, nes paauglystėje turėjau stiprią alergiją katinams.

Gera mintis cukinijai🤗, kaip tik šiandien nuskyniau didžiulę, tai pusė nutūpė šaldytuvan. 

Atsakyti

Nu jūs man pasakykit, kokia kaina paauglio telefonui yra normalu šiais laikais išleisti?

Mūsų be 5 min. paauglė užsiprašė telefono gimtadieniui. Tai kaip tai viskas rutuliojasi į 800 ar net daugiau... Tipo visi kiti jau visai niekam tikę ir pan. Man tai tokia nesąmonė atrodo. Dar pamenu, kad pati praeitais metais baisiai dyvijaus, kai draugė 14-kinei dukrai pirko tokią brangybę :unsure:

Nežinau gal sūnus mus išlepines, niekad nesivaikė jokių markių, telefas kažkoks gal už 400, o ir tarnauja jau gal 5 metus ar daugiau. 

O dar MB toks pasiduodantis įtikinėjimams, neva reikia geros kameros ir pan. Tarsi jau kiti visi muilinės būtų. 

Man net neramu, kai vaikas su tokiu brangių daiktų šlaistytis, esmė ne vien tame, kad piniginė patuštės. 

Nu žodžiu, nors persiplėšk. 

O jai man panašu, kad baisiai ta markė rūpi, nes net kelios draugės su tokiais laksto. 

Atsakyti

Mūsų mažės tel bus 2 metai, kainavo gal apie 160. Kitų tel iki 300 eur ( mūsų irgi). Brangiausias gal kiek virš 300, bet ten pats dalį pridėjo. Mano tai nuostata principinė, kad nesivaikom jokių markių, svarbu talpa, funkcijos, o vaikui labai gero išvis nereikia.

Vienas žinovas beveik visiems ( ir sau) išrinkęs Xiaomi, kaip geriausią kainos ir kokybės santykį turinčius, aš nesigilinu, man tinka ir visko užtenka. Tas, kuris turi atskirą nuomonę, nusipirkęs OnePlus. 

Gavau sunkų maišą vilnonių siūlų visai ne mano spalvų - ruda, bordo, violetinė... Kažką arba darysiu, arba atiduosiu toliau paturėjus :).

Atsakyti

Tai va, ir mano ta nuostata tokia.  Tai esu biški papiktinta ant MB, kad iš vis leidosi į kalbas. Tipo pademonstravo savo gebėjimus googlinti išrinkdamas geriausią variantą tarp brangių 🤦

Ir vilčių priteikė. 

O tada pasirodom mes - du blogiečiai.

Nors aiškiai buvom kalbėję apie tai. Abu iki šiol turėjo Xiaomi. Dičkis ir dabar įsitikinęs, kad tau geriausias pasirinkimas. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kapseika*: 09 liepos 2024 - 04:17

Tikrai nėra ko vaikams brangiausių telefonų pirkti. Ir dėl mandrumo, ir dėl saugumo. Mes pirkom gal už 250 samsung ir pilnai užtenka jos poreikiams. Išvis nesuprantu tos jaunimo manijos, iPhone kaip kažkoks apsėdimas. Perka vis naujus modelius, kurie kainuoja belia kiek. Paskui ateina atlyginimo didesnio prašyt, nes paskolų nebeišsimoka :B​ 

Atsakyti

Maniškės ilgai norėjo būtent konkretaus gamintojo :D  buvo bandyta pasitenkinti kitais, ne mažiau funkcionaliais, tačiau norui nedingus, po kelių metų, vistik suorganizuoti tie geidžiamieji. Tai dabar naudojama jau trečia versija ir galvojama apie ketvirtą. 

Brangu. Bet kažkaip su salės pagalba įveiktas buvo tas brangumas. Jei neklystu, tie brangesni buvo įtaisyti turint 16-17 metų. Aš manau, kad paaugliams, 13-14, dar ankstoka turėt gan brangius aparatus, nors viskas priklauso nuo asmens, jo subrendimo ir atsakomybės laipsnio.

Aš pati mielai grįžčiau į mygtukinio telefono laikus :D  kai tas aparatas buvo naudojamas išskirtinai tik skambinimo tikslais. Nu nes per tą scrolinimą vien bėdos :B  ir ne tik laiko rijimo prasme, bet ir negebėjimo susikaupti, o dar viena ypač erzinanti priežastis-kažkodėl kai kurie šeimos nariai įsitikinę, jog man naršymu naudotis yr lengviau ir darau tą su džiaugsmu. Elementariai-koks šiandien oras... nu tai blyn...

Atsakyti

Oi, Katuk, pas mane irgi būna panašiai ir su oru, ir su šiaip klausimais, į kuriuos atsakymų nežinau, tai sakau patiems pasigooglint ar Chat gpt pasiklaust :).

Dičkis kažkada svaigo tik apie Iphone, net neketinom pirkti, bet močiutė davė gimtadienio proga nesusvietną sumą pinigų, tai nusipirko senesnį modelį. Po to karto nebenori niekada, sako, kad kaina pervertinta. Bet čia turbūt skonio reikalas, kas jau įsimyli, tik šituos ir perka.

Susiųsiu kojinės pirštų galą ir reikia arba megztinį pradėt, arba kojines vyrui. Gimtadienis artėja...

Atsakyti