Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Restar, tavo varškinė zaprova buvo net labai užskaityta, valgė visi ir čepsėjo.

Blynus kepiau sumiksavusi žinias, gavosi skanūs,net mūsų išrankioji viešnia gyrė, man gal pritrūko to traškumo, bet MB sako niekad jie nebūna, ilgiau ne 5 min. po kepimo, traškūs.

Ką aš žinau, gal ir apgauna prisiminimai iš vaikystės.

Šiaip reiks dabar išbandyt jūsų visų receptus nieko nemiksuojant, gal rasiu tuos, iš vaikystės prisiminimų🥰

Dar galvoju gal kiaušinių padauginau.

Bet vistiek skaniai prikirtom, pasikaitinom ir į lovas. Tai šį ryt toookia pailsėjus. 

Jurgitak, sveikinu su nauja pradžia :4u:​ 

Atsakyti

O dėl maisto gamybos, tai šiam savaitgaliui tokie greitmaisčiai suplanuoti, šiam vakarui bus salotos, skardoje keptos bulvės, morkos ir burokėliai, ir mums po entrakoto streiką ant griliaus, o nevalgančiai steiko, klius iešmukai su kalakutiena. Ryt valgysim tik vėlyvus pusryčius, o tada išvažiuojam į išleistuvių puotą, su bufetu.

O sekmadieniui turiu šonkaulikų, gal lėtai kepsime ant griliaus, gal patroškunsim su kokiais kopūstais, kol kas be plano. 

Atsakyti

Oo, maisto įvairovė :bigsmile:  žmogui be pusryčių dar :D 

Siūlau kada nors išbandyti štai šį https://www.beatosvi...okeliu-pyragas/

Variacijos su sūriais vertos dėmesio- aš valgiau su rūkytu ir mėlyno pelėsio. Tiek šiltas tiek šaltas yra dievų maistas mėgstantiems burokėlius!

Atsakyti

Aš turbūt keistuolė, bet man bulviniai blynai turi būti ne traškūs, o stori, minkšti.

Vakar viriau burokėlių sriubą iš jaunų burokėlių su visais stiebais ir lapais :wub: 

Šiandien dar nežinau ką gaminsiu, noriu daržovių, nes kelionėj labai pritrūko, ten vienintelė daržovė bulvė.

Gal balandėlių pavyniot :hmm:​ Arba gal Nidos cukinijų kugelį, dar turiu kelis pernykščius paršiukus.

Atsakyti

Labas rytas  :4u: 

Oho maisto kiek pasiulymu  :bigsmile:  Pas mane uzvakar buvo sheperds pie (kazkaip visai patikt jis mums pradejo, tik as vistiek farsa ruosdama pridedu daug prieskoniu, kad skonis atsirastu normalus, ne taip kaip anglu ruostame), o vakar buvo makaronai su farsu  :mirksiukas: 

Kalbant apie bulvinius blynus, buvo bumas uzejas tiktoke kepti juos belgisku vafliu keptuveje, tai ja nusipirkau, blynu neiskepiau dar, bet drauge kepe sake gerulis varijantas - blynas tik be visu tekanciu riebalu  :bigsmile: 

kepsiu siandien varskecius keptuvei toj, bulvinius blynus butinai reikes bandyt kada  :bigsmile: 

Atsakyti
Man namie kepti tai traškūs patinka, bet taip, kaip Kapseika sako, jie trumpai tokie išbūna.
O Palangoj Ukrainietiškoj virtuvėj labai skanius bulvinius blynus su varškės ir berods česnakų įdaru atradę. Tai jie didžiuliai ir minkšti smile.gif
Atsakyti

Laba,

Man bulviniai blynai irgi traškūs patinka  :wub: 

Pamenu, kai mama kepdavo 4 aukšto virtuvėj, o aš su draugais kieme būdavau ir vis bėgiodavau į tą 4 aukštą po šviežią traškų blyną pasiimt  :wub:  :oh:  :lol:  :lol: Esu ir pirštus nusideginus, nes norėdavau to paskutinio kepto iš keptuvės :D

Tokie maži smagūs vaikystės džiaugsmai  :wub: 

MsuM, o pagal kokį receptą kepsi? Nes man tai jau šviečiasi prilipę šonai  :oh:  :lol:​  Nors niekada varškėčių nebandžiau, bet su vafliais nesėkmių turėjau :D

Atsakyti

Gal priklauso nuo keptuvės kokybės? Maniškėj tai nieks nelimpa :D  kažkada bandžiau ir bulvinius, bet man jie ten per daug sausi. Gal reik į tešlą daugiau riebalo įpilt :hmm: 

Mano anyta tai bulvinius blynus kepa tubūt kokiam litre aliejaus :oh:  surikiuoja po to į lėkštę visą kalną, tai tie ant dugno tiesiog maudosi aliejuj.

Nesu daug kepusi, bet man atrodo, kad traškūs gaunasi, kai tešla tokia poskystė, na ir manai duoda traškumo, kaip beje ir picos pagrinde :mirksiukas: 

Kažkada, kad nesitaškytų (kas man nepatinka), kepiau per visą keptuvės dugną, ne itin storą, bet uždengus. Aišku, traškumo tada jau tikrai nebuvo, bet visai gerai gavos, o ir daug stovėt nereikėjo, o kadangi valgiau viena, tai ir to vieno blyno buvo užtektinai :lol:  nu bet čia gal labiau į kugelį keptuvėj panašu, ne į blyną.

Atsakyti

MsuM, o pagal kokį receptą kepsi? Nes man tai jau šviečiasi prilipę šonai  :oh:  :lol:​  Nors niekada varškėčių nebandžiau, bet su vafliais nesėkmių turėjau :D

Bulvinius ar varskecius? 

Ai paziuresiu kaip ten tiktoke rode ta moteris pagal ta ir kepsiu - as varskeciu isvis nesu kepus keptuvei, o virti man neskanu  :D  bet ji dideliu ziuriu nekepe tai niekas ten neprilimpa jai. Drauge kepe bulvinius tai sake is pradziu dar bande purkst alieju, kad tikrai nepriliptu, bet po to isdrasejo ir kepe isvis be - ir niekas ten nelipo. Nu issikepsiu parasysiu kaip man buvo  :rolleyes:  :D​ 

Atsakyti

Aš šiaip varškėčius orkaitėj kepu, ir riebalų mažiau, ir terlionės, ir laiko susitaupo.

Bet su ta vafline, tai gal vertėtų pabandyt, vis įdomiau.

Atsakyti

Aš bandžiau orkaitėje, bet man tada gaunasi tokia kieta plutelė, nepatiko. Jau geriau ant keptuvės. Bet skaniausi tai virti su grietine ir cukrum :wub:​ 

Atsakyti

Sveikos. Nu ką parsiboginom ir mes. Kaip gera kai vėsiau ir savo lovytėj miegot. 

Šian pirmas darbas į kirpyklą nes jau plaukai tai baisuma. Nuaugę nugeltę...

Maistas maistas..man iškrovos reik o jūs čia bulviablyniais gundot. Bet man jie pas mamą skaniausi tai pati ir nekepsiu gal.

Reik pratęst kraustulius. Ir iš kur tiek daiktų?

Atsakyti