Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Oho, kiek į Užupį norinčių. O kitiems - bloga ji... Mokysis każkur vis tiek, bus sprendimas.. Dalis tikrai nueis ir į privačias, kas gali sau leist.

Faktas, kad ir paskelbus registracijä, reikia kuo greičiau supildyt duomenis, nes vis tiek dalis juk pakliūna - greičiausiai tie, kurie pirma susipildė, jei kitų prioritetų nėra.

Kad visur labai akcentuojama, jog registracijos laikas, jei žinoma suspėta iki nurodyto termino, neturi jokios reikšmės. Vienos mokyklos priėmimo tvarkoje man kažkada buvo užkliuvę, kad lyg gali atsižvelgti į atstumą nuo gyvenamosios vietos iki mokyklos, t.y., jei jau gyveni mokyklai po langais – šansų daugiau, nei tolimiausiame priklausančios teritorijos krašte, bet jau gerai net neprisimenu kurios mokyklos, kažkurios iš nelabai standartiškai priimančių.

 

Dėl Užupio gimnazijos tai dar prieš keletą metų buvau paskaičiavusi: patekti ne pagal gyvenamąją vietą su vidurkiu, lygiu 10 – nebuvo jokios net teorinės galimybės. :rolleyes: Jei prie tokio vidurkio dar prisideda koks baliukas už laimėjimus olimpiadose ir tais metais itin plačiai nusišypsotų laimė – jau realu konkuruoti su vietiniais. :D

 

O su Niumos pasidalintame straipsnelyje minima Gabijos gimnazija seniai prapultis: didžiausia mokykla ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje, pagal reitingus neprasta. Jau net ir priestatą berods pasistatę, tik kad ne guminį... Aplink yra pradinių mokyklų, progimnazijų, tai kur daugiau jas pabaigusiems dėtis.

 

Šiaip tai sutinku, kad daug reikšmės turi gimstamumo bumas: dabartinių aštuntokų, devintokų kartos visur "perdaug", o pradinukų tos pačios mokyklos mažina klasių skaičių.

Atsakyti

Dar ir nuo rajonų priklauso. Fabai, Pašilaičiai gi pilna naujų daugiabučių kvartalų su jaunom šeimom. O naujų mokyklų nei vienos. Nu ok viena yra, Gabijos progimnazija. Kokiuose Lazdynuose tikrai matyt ne tokios pilnos mokyklos.

 

Va kokią gražią paelją valgėm. Jūros gėrybių gausybė :wub:

Priedas  Screenshot_20240704_183903.jpg   1,05MB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Aplink Gabijos gimnaziją pilna kitų gimnazijų, tik kažkodėl Tarandės gyventojai nori, kad jų vaikai mokytųsi būtent Gabijoje. Gal dėl susisiekimo.

Pagal mano adresą anksčiau priklausė viena gimnazija, po to perskirstė, kita. Pati prasčiausia rajone. Ir ką, kaikurių pažįstamų vaikai turėjo ten eiti. Pernai šimtukų gavo daugiau, nei kitų išgirtų gimnazijų. Viskas nuo tos laidos mokytojų priklauso, ne nuo mokyklos.

Atsakyti

Jurgitak, su pokyčiu :4u: . Norėjai jau keisti ar dėl algos?

Liniuka - vaizdas labai gražus, bet visai nesigundau :)

Pagalvoju, kas būtų, jei tų privačių nebūtų, o jų gi nemažai. Negi vėl mokslas 2 pamainom? Teko tik girdėti apie tai, bet buvo tokie laikai...

Atsakyti

Alga beveik ta pati. Vis pabambėdavau, kad per didelis krūvis ir pagaliau ėmiausi veiksmų keisti, kad ne tik dirbti, bet ir gyvent galėčiau.

Aš ir mokiausi 2 pamainom. Jei gerai pamenu, ir mano vyriausia kažkurioj pradinėj klasėj į antrą pamainą ėjo.

Atsakyti

Blynų privalgiau. Ačiū už idėją!

Atsakyti

Jurgitak - puiku, jeigu taip ir bus  :4u: . Krūviai realybėje pasimato. Nebent aišku iškart, kad mažiau atsakomybės turėsi. 

Duokit man maisto idėjų rytdienai :). Kotletai baigėsi, fantazija irgi  :oh:​ . Dar šaltibarščiai kažkada bus. 

Atsakyti

Karbonadai, vištienos kepsneliai, perlinių kruopų ir vištienos troškinys, čenakai, šavarma.

Restar, o kaip alyvuogių aliejus, kur pirkai iš kitos vietos? Po kiek ten litras gavosi?

Atsakyti

Jurgitak, ne viską ir moku gamint,  perlinių kruopų troškinio receptas praverstų, kas ta šavarma nelabai ir žinau. Su čenakais yra ką paveikt ir laiko trunka, o pavalgyt vis 1 kartą ir tai ne visi nuo vieno indelio sotūs bus :D. Ir vis mėsa... Vasarą man norisi kažko, net pati nežinau ko :).

Aliejus buvo 41 eur už 3 litrus, tai apie 13, 7 eur litras.  Man patinka, kaip ir anas. Kaip tik ketinau klaust, ar dar turi jo, tai vėl pirkčiau, reikia nepamiršt 

Atsakyti

Perlines kruopas galima apvirti arba nevirti. Tarkuotas ar smulkiai pjaustytas morkas pakepinti su svogūnais. Sumaišyti su kruopomis. Sudėti į kepimo indą. Ant kruopų išdėlioti paprieskoniuotą arba marinuotą vištieną. Užpilti sultiniu arba vandeniu. Orkaitėje kepti 40 min. su apvirtom kruopom, 1 h su nevirtom. Toks kaip plovas, tik ne su ryžiais.

Atsakyti

Mano mama tokį patiekalą gamindavo 'britvone' - špižiniam puode :) 

Gaila, vyras perlinių nemėgsta, o man gal skaniausios kruopos. Seniai viriau. Reikės pasigamint kada. 

Atsakyti

Aš tokį špižiniam puode darau. Su vištienos šlaunelių mėsa, tik dar apkepinu prieš tai jas tam pačiam puode. 

Atsakyti