Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Vis tiek į skirtingas eis. Gytį dabar laikinai užrašėm į tą kur prie namų. Nenorėjo jis į ją, nors normali gimnazija. Vietų irgi jau praktiškai beveik nebuvo, bet 28 numeriu į menų ir multimedijos klasę priėmė. Sakė, jei toliau dar eis vaikai, kurie dar neaėtėję pasirašyt, netgi privalės išbraukt ne savo rajono vaikus. Taip, kad ta sistema galioja, kad pirmumas pagal adresą.
Su Vilium iš viso darom eksperimentą - laikė testą į informatikos mokyklą - gimnazija su profesija. Testą išleikė puikiai. Bus matyt, ar vidurkis kojos nepakiš. O paskui - duok dieve, jei pasikels vidurkius- galės toliau mokytis. Arba dirbt. Nors kalba apie išvažiavimą iš LT. Tai viskas labai ant klaustukų. Kažkaip reikia neplanuot, nors čia ne mano charakterii smile.gif Įpratus viską susiplanuot ir dar kelias versijas minty turėt, kas būtų, jeigu būtų biggrin.gif
Atsakyti

Nuo tų versijų paskui sukasi galva ( aš tokių visiems gyvenimo atvejams noriu prisikurt), bet gyvenimas kartais krečia pokštus ir viskas pasisuka, kaip pasisuka. Norėjau sakyt - taip, kaip geriausia, bet suabejojau. Mano dičkio kojos trauma, covidas - nieko gero tame nematau, labai jau pakeitė ir jo, ir mano gyvenimą, ir kol kas nematau šviesių prošvaisčių toj srity....

*****, šįkart atostogos nieko stebuklingo su nuotaikom nepadarė :(. Tik nuo darbo atsijungiau.

Atsakyti

Sveikos visos  :4u: 

Pas mane nebuvo kada galvoti kokios nuotaikos ir kokia savijauta sia savaite, kai gryzom is kempingo tai teko visa virsu iskraustyt, tai seip ne taip antradieni vakare baigem, vyras i dusa isoko ir pro duris i darba isleke. Vakar gryzau namo jau plytos virsuj sviete  :D bardakas... tai tik mintyse, kad pagaliau judam i prieki  :ax: 

As tai supratau, kad turiu health anxiety  :ax:  :oh: nesuprantu kodel. Sestadieni pajutau, kad visi sedim saulutei, kas deginasi, vaikai su vandenuku zaidzia, as mezgiau. Na dziaugiasi geru oru ir nesuka galvos, o as sedziu ir mintyse man klaidzioja mintys, kad saulei sedet negerai nes gali odos vezys isivystyt  :oh:  :oh:  :lol:​ 

Atsakyti

Aš tai jau susipainiojau ir nebežinau, nuo ko tie visi sveikatos dalykai priklauso...

Teta mano labai maistą prisižiūrėjo, sportuodavo ir šiaip pozityvi buvo, pernai mirė nuo plaučių vėžio. Dėdė, jos vyras, rūko kaip kaminas ir ką, nieko.. Močiutė mano 92 metų rūkyt metė, nes turėjo pas dukrą persikraustyt, tai ta nepirkdavo jai cigarečių.. Tėtis mano rūkė, beleką valgė, ankstokokai mirė... Mama nervinasi dėl kiekvieno šūdniekio, buvo laikas, kai mirinėjo kas antrą dieną, vis dar laikosi visai neblogai.. Toks vaizdas, kad nėr jokių taisyklių, tik iliuzija, kad kažką galim padaryt savo pastangom.. 

Vakar paskaičiau, kad svarbiausia gyvent bendruomenėj ir jaustis saugiu. O tai turbūt tik reiškia, kad mažiau streso gyvenime. Bet vėl gi.. Ne taisyklė, kad kiekvienam veiktų..

 

Restar, ką ten pasikeikei žvaigždutėm??  :lol:  :lol:

Ar dar turėsi šią vasarą atostogų? Gal bandyt susiplanuot visai tokias savo dienas, be jokio rūesčio apie kitus ir šiaip kažkokius reikalus.

 

Man plaukai vėl pradėjo slinkt kuokštais. Kaip tik FB išmetė Portugalijos kelionę prisiminimui ir vienintelis prisiminimas pirmiausia iškilo, kad ir tada buvo kaip tik pradėję labai slinkt plaukai  :oh:  :rolleyes:  :D​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limit: 04 liepos 2024 - 10:19

Pasikeikiau žodžiu pačiu nekalčiausiu mano akim - pirma raidė B, paskutinė a :). Na, taip,  sunku suprast nuo ko tos ligos. Mama mirė 48, tėvas -75 - gėrė visą gyvenimą ir rūkė. Jeigu nebūtų gėręs - nebūtų gal nuo laiptų nusiritęs ir dar gyventų... Senelis gėrė rūkė - 80 sulaukė beveik.  Visur kur sveiko proto reikia, ir maiste, ir gyvenimo būde, sveiko atsargumo ( nepaskęst per durną galvą...), sveikatos tikrinimosi ir ... sveiko poch.....zmo, manau. Kažkas nuo mūsų priklauso, kažkas nuo likimo, matyt.

 

Dar atostogauju iki liepos vidurio ir rugpjūtį gal savaitę. Nebus dienų be rūpesčių man :). Natūra tokia. Dabar gi ne tiek realūs tie rūpesčiai, kiek galvoj jie... Arba net kai nieko negalvoju - žandikauliai susigniaužę. Ryte gulėdama sugalvojau, kad pasidovanosiu sau masažų - nueisiu pas mūsų batutistę Ingą į namus. Dar noriu į kokį fainą parką ( apie hortenzijų galvoju) nuvaryt, prie kokio ežeriuko. Bus dienų lengvesnių, kai dvyniai bus išskridę kas kur ( tik skirtingu metu), mažė stovyklaus 2 savaites.

 

MsuM - tu visiškai teisi, kad kai yra darbų, tai nėra kada galvot, ypač durnų minčių :). Dar nesusikaupiau namų liuobimui, bet bent kažkiek planuoju tikrai. Reikia atsikratyt daiktų.

 

Dar laukia fainas susitikimas su kambariokėm - viena parskris iš Airijos, tai ir kita žadėjo iš Kauno atvažiuot. Gal turit kokių minčių, kur jas galėčiau fainai nusivest ar nusivežt prie Vilniaus? Belmontas, Kairėnų botanikos sodas jau lankyti kartu. Norisi ir truputį atrakcijos/fainos aplinkos ar kokio meno ir kur pavalgyt paskui. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 04 liepos 2024 - 10:44

Trakai?

Atsakyti

Galvojau, gal žinot ką nors šalia Vilniaus/Vilniuje įdomaus, naujo. Trakai yra Trakai, ne užsienietės gi jos :), kad reikėtų pilį rodyt. Tiesiog jauki/estetiška vieta pasivaikščiojimui/pažinimui. Aišku, tik ir senamiestis, jei ką, visada tinka:). 

Atsakyti
Įdomiausia, kad kompas Restar 'keiksmus' rodo, o telefonas - nea biggrin.gif
Bet kai foto keliamos, tada kompas pusės nuotraukų nerodo.
Irgi norėjau Trakus pasiūlyti.
Restar, va, dar kažkokios terasos su koncertais reklamą išmetė: https://madeinvilniu...certu-programa/

Panašu, kad turėsiu visokias atostogas- ir viena, ir su visa šeima, ir tik su vaikais. Dalimis, skirtingom dienom, visaip smile.gif Bus gerai.

O dėl gamtos, pajūrių- prieš aštuonis metus tam gale Palangos savo butą ir pirkom, dėl laisvės turėt beveik laukinį pajūrį. Vienetai žmonių būdavo. O bet tačiau, kai viskas keičiasi ir urbanizuojasi greituoju būdu, tai dabar Gradialis pasistatęs lpliaže auko kavinę su garsiom kolonkėm, o paskutinį kartą net ir didžėjus tarp tos gėlių arkos buvo įsitaisęs. Plius- tinklinio tinklai vienas prie kito pridėlioti. Jaunimėliui tai kaifas. Man labiau gamtos norisi.

Apie sveikatas- panašu, kad lemiamas veiksnys yra genai smile.gif ir kiekvieno individualus atsparusmas mikrobams, virusams, stresam ir t.t.
Atsakyti

Aha, Niuma, pernai tavo laukiniam paplūdimy muzika ir užkniso:). Buvau jau visai pamiršus. OMG, kai skanu švieži bulviniai blynai  :wub:​ . Dievų maistas. Iš anksto fermentų išgėriau, nes neabejotinai aš neturiu saiko su tais blynais... Tik reikia laukt savo eilės :D. Kol kas tik vieną pirma nugvelbiau :). O Graikijoj jau viskas atbulais dantim buvo pabaigoj. Nors bulvės ten buvo tikrai labai skanios, bet gale ir jos nedžiugino.

 

Apie tą terasą irgi pagalvojau, dėkui už nuorodą :wub: . Priklausys, kada susitiksim, fainas visai variantas, o ir pasivaikščioti palei upę smagu. Kaip vilnietė jaučiuosi atsakinga ką nors naujesnio parodyt :).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 04 liepos 2024 - 13:31

Restar, gal kas sudomins

https://neakivaizdin...liasis-vilnius/

Kažkur prie Trakų-alpakų ūkis yra :D  gal siūlų papirksi.

Levandų ūkiai, bet turbūt nelabai ką veikt juose būtų

Sudervėj Žvaguliukas atidarė kebabinę ir picas krosny kepa :lol: tai galit aplankyt akmenų muziejų ir pavalgyt šalia kelio

Atsakyti

Siūlų nepirksiu :D. Kažkaip nei karto net mintis nekilo lietuviškų alpakų siūlais susidomėt. Buvo Trakų Vokėj jie su savo produkcija. Man - overpriced, overrated. Čia labiau gal tiems, kas vertina storas kojines iš vilnonių siūlų. Beje, kažkurią dieną paskambino kaimynė iš kito namo, sakė atiduos man maišą kažkokių vilnonių bordo siūlų .Užsisakė, bet sakė, kad nusprendė nebemegzt. Ji šiaip visokių galų liaudies meistrė - iš žolių daro kūrinius, tapo, iš molio labai gražiai lipdo. Pažiūrėsiu, ar jie mane bent kiek domins. Galvoju, gal koks pledas sodui išeitų.

Mūsų subtiliai prancūzisčių kompanijai levandos labiausiai tiktų, bet bus greičiausiai peržydėję, o ir jos abi buvę Provanse, tai lietuviškos, kažin, ar paliks įspūdį. Žvagulio kebabinė tai tikrai ne  :lol:​ .

Atsakyti
https://www.delfi.lt...iusti-120033988 o Vilniuje dar 'linksmiau' su gimnazijom....
Atsakyti