Šitoj nuotraukoj tai ir mezgimo broko nesimato. Ir bendras vaizdas puikus.
O apie išengimą, tai taip, kaip niuma aprašė esu girdėjus, bet net nežinau, lyg kada bandžiau taikyt, bet neužsifiksavo, matyt kai vasarinių daiktų nelabai mezgu, tai žieminiuose tikrai mažiau matosi, bet kad skirtumas yra tai tikrai. Atsimenu, kaip pirmą kartą nesupratau kas čia yra. Kūnas buvo megztas pirmyn atgal, pagal jį apsiskaičiavau, kiek reikia rankovėms, o jos per siauros gavosi. Nustebau, nes pagal tokio dydžio "mėginuką" tikrai turėjau gerai apskaičiuoti akis. Tada ir sužinojau, kad skirtumas toks būna.
Šiandien užsiėmiau siuvimu. Atsivežiau siuvimo mašiną, nes pas tėvus reikėjo kai ką susiūti. Tai teta pasiprašė kelnes patrumpinti, O po skambina ir sako - o tu man kokios kišenės negalėtum užsiūti? O kelnes tokios ale timpos iš viršaus, tik storesnės medžiagos, o į apačia laisvesnės, kaip klasikinės klešnės atrodo. Sakau - ką aš tau ten užsiūsiu iš kur medžiagos bent panašios gausiu. Iš apačios ttik kokie 4-5 cm nusikirpo.
Bet mintys vis tik sukosi ir sugalvojau, kad galima į siūlę įsiūti tokią su užtrauktuku. Bet pasirodo užtrauktuko šitam mieste niekur nenusipirksi. Vakar vakare užvažiavau didžiuosius prekybos centrus, sakau gal kokia maxima ar norfa turės - nėra niekur. Kažko panašaus į siuvimo reikmenis, kai uždarė buvusį "univermagą", niekur nėra. Bet šįryt buvau turguj ir prie dėvėtų rūbų nusipirkau suknikę už 1 eurą. Tai ir užtrauktukas ten buvo ir iš jos pamušalo kišenei maišelį iškirpau. Neypatingai gražiai gavosi, bet manau teta bus patenkinta, nes turės kur raktą ar dar kokią smulkmeną įsidėt. Ta va kaip atostogauju.
O per pietus jau galvojau, kad mamą praganiau. Gaminau pietus, o ji gretimame kambaryje ant sofos atsigulė. Tuo metu dar draugė paskambino seniai nematyta, tai užsikalbėjom. Ateinu po kiek laiko - nėr mamos ant tos sofos. Užlipu į viršų, kur miegamieji - irgi niekur nėra, tulikuose - irgi. Jau nieko nesupratau, nes į lauką, tai pro virtuvę turėtų eiti, būčiau pamačius. Bet paskui radau tame pačiame kambaryje, kur sofa, tiktai priešingame kame nuslinkus ir graibosi aplinkui, man net neatėjo mintis ten pasukti galvos į tą pusę, nes ten nuošalus kampas niekad ten neidavo, nes ten niekur ir nenueisi.