Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

O, kaip tylu vėl :). Aš po rytinio savaitgalinio apsipirkimo - į mezgėjų brunchą, po jo - namo, apsitvarkyt, pavalgyt, susikraut į sodą, knisau savo siūlų podėlius, ką čia norėčiau megzt, nes tuoj baigsiu bliuskę (nors panašu, kad reiks papildomą kamuoliuką pirkt), sode sukišau rankas į žemę net nepastebėjus, tada vakarienė - vėl šviežios bulvytės su voveruškom grietinėlėje, nuodėminga :wub: . Dabar stebiuosi, ko skauda nugarą ir eisiu vėl pamegzt. Brunche - kaip visada faina atmosfera, naujos pažintys ir jau "senos" pažįstamos, daug įkvėpimo. Kiekvienąsyk " parsinešu" ką nors konkretaus. Šįsyk sužavėjo mezginyje šitas siūlas: https://www.pasaulio...e-linas-viskoze. Sudėtis panaši į Belle, bet kokio švelnumo, pagalvojau, kad šilkas. Gundysiuosi kada. Nors vasarinių mezginių man beveik gana. Dar iš Latvijos moteris buvo su tokiu originaliu mezginiu. Ne tai kad kopijuoti norėčiau, bet kūrybiškumą skatina. Ir begalybiškai kruopštus, atrodė kaip fabričnas. Kas dažnai sutinkama pas rusakalbes.

Priedas  Messenger_creation_76b87422-abff-479c-8f72-b52dae6e3d11.jpeg   104,67KB   0 Parsiųsta kartų

 

O į kambarėlį įdėsiu iš Niumos pirktus vernito pusaloakės siūlus - gal kuri nors turit 1-2 kamuoliukus. Nepamenu, kiek pirkau, bet randu tik 5. O man ir vėl įvyko nušvitimas, kad nereikėtų pirkti naujų siūlų, šitie tiktų prie turimos žalsvos moheros.

Būsiu dėkinga, jei pažiūrėsit :4u: .

Atsakyti

Aš biškiuką laimės gavau :rolleyes:  nusipirkau kėdes ir staliuką į terasą-koks gėris visame kame. Ir pasimėgaut, ir net namie šviesiau, nes terasinis langas atsilaisvino nuo turtų :D 

Ir dar dukrytę apipirkau :wub:  suknė diplomų įteikimui, aksesurai,  dovanos nuo senelių..

Nu išsileidau tai atsakančiai, bet patinka man tokios išlaidos, kur vien laimė, jokio sąžinės graužimo :B 

bet pavargau atsakančiai-kai išvariau 10 val, tai grįžus 16 tik daba prisėdau-kol apsitvarkiau, vakarienė...

Atsakyti

Aš dvi dienas galvojau ar važiuot į Palangą.

Tada dvi dienas galvojau ar eit į baseiną.

Tada ryte 5 min galvojau ar važiuot į Vilnių mezgėjų brunchą.

Tada įvyko 'pirtis' namie- išsišveičiau visokias kriaukles, wc, orkaitę. 

Nusnūdau. Pietums šaltibarščiai, bulvytės free ir dešrelės.

Dar tarpuose vintede prascrolinau. Išsirinkau suknelę ir kelnių kostiumėlį. Faina, kad lenkaitės prisijungę, tai pas jas kainos nedidelės :) tikiuosi tiks.

O dabar noriu megzt, bet ne tą, ką pradėjus, tai sėdžiu ir nieko nedarau :D 

Atsakyti

Aš biškiuką laimės gavau :rolleyes:  nusipirkau kėdes ir staliuką į terasą-koks gėris visame kame. Ir pasimėgaut, ir net namie šviesiau, nes terasinis langas atsilaisvino nuo turtų :D

Sveikinu su širdžiai mielu pirkiniu. :4u: Jei ne paslaptis, ką išsirinkote? Pas mus dar pati terasa tik maloniai artėjančiuose planuose, bet kadangi yra dvejonių dėl jos ploto/formos, tai aktualu ir apie baldus iš anksto pamąstyti. Kokie jie būtų praktiškiausi? Vyras kažkodėl įsivaizduoja normalaus dydžio stalą :unsure: , o man atrodo, kad gal užtektų tokį seną, lauko sąlygoms nepritaikytą, retsykiais iš palėpės išsitraukti, o kasdienai neužsigriozdinti, na kad būtų kur ledus pasidėti ir tiek :D . Visokios ten sofos ir pan. – gražu, gal ir patogu, bet jei nėra uždaros stoginės, kažin kaip su priežiūra, jau nekalbant, kad didesnio baldo neturėtume kur žiemai pasidėti. O ir "tiesiog kėdes" išsirinkti – yra ką veikti. Labai būtų įdomios nuomonės, kas terasose iš tiesų pasiteisina, o ko geriau nepirkti. :rolleyes:

Atsakyti

Mano terasa irgi tokia visai nepritaikyta baldams :rolleyes:  stogelis minimalus. Todėl rinkausi ne itin brangius ir nedidelius. Praktiškai tik kėdes ir mini staliuką kavai pagert. 

bet kėdės laaabai patogios.

Va šitos

https://www.jysk.lt/...-121681-lt.html

O staliukas va toks

https://www.jysk.lt/...-121617-lt.html

Kėdės susimauna viena ant kitos, patogu bus sandėliuot, greičiausiai žiemą šiltnamy laikysiu :D  kiek sezonų laikys tai nežinau, nemanau, kad labai ilgaamžės, bet bent kelių sezonų tikiuosi.

Dėl sofų  ir pagalvėlių, tai manau kad geriau turėt gan uždarą terasą, bet patirties tame neturiu, tai tokia ir nuomonė

Atsakyti

Sveikos iš tylių namų, primaišiau lietiniams tešlos, gurkšnoju kavą, laukiu kol ims kas nors budintis... Vakar 21 val. jau buvau lovoje :rolleyes:

Būčiau gal dar kiek kankinusis prie teliko sėdimajam, bet net mezginio negalėjau išsitraukti, nes mezgu tai marčiai, o ta ten makaluojasi aplink. Tai nutariau eiti prigulus paskaityti, nežinau ar nors porą puslapių įveikiau. 

Bet šį ryt užtat pailsėjusi.

Apie terasą - pas mus didžiulė, be stacionaraus stogo, tik su markize, kuri saugo nuo saulės ar lietaus, bet jei nėra kokių vėtrų, nes jos toks ilgis, kad baisu jei išsiubuotų, gal ir nuplėštų. Stalas gal 6 vietų, nes itin dažnai vasarą valgome lauke. Tiesa dabartinis metalinis, lyg ir kaškuo ten dengtas, tai nieko jis nebijo jau keletą žiemų peržiemojo. 

Dabar trauksim kietmedžio komplektą 8 žmonėms, šiaip jis irgi nieko nebijo, pasak pardavėjų, tik reikia laikas nuo laiko paalijuoti, bet pas mus jis dar lauke nežiemojo, tikriausiai šiemet jau paliksim, preitais metais, kadangi prasidėjo terasos remonto darbai, tai nukavojom vidurvasary, taip ir nebeištraukėm. 

Turėjome tik dvi atskiras kėdes kietmedžio, tai puikiai atlaikė visus orus. 

Šiaip ant terasos dar esame pastatę griliaus namuką, kuriame planas buvo įrengti stalviršius su plautuve ir pan. Tai taip juokingai gavosi, tik pastatę įstūmėm grilių, tada provizoriskai porą kėdžių, kavos staliuką ir viskas taip prilipo, gavosi tokia mini terasikė terasoje, su siena, puikiai slepiačia nuo kaimynų akių ir stogu nuo lietaus, kad nutarėm, jokių stalviršių nebus :D

O ir katinas priklydėlis ten apsigyveno :unsure:​ 

Atsakyti

Katuk, ačiū už nuorodas :4u:  – apie kėdes kažkokias tokias ir mąstau, kad ir patogios, ir gražios, ir viena ant kitos sudedamos būtų.

Kapseika, pas jus viskas tokiais dideliais masteliais. :bigsmile: Man terasos irgi norėtųsi kuo didesnės :dan: , maksimalus planas buvo per namo kampą, kad būtų lyg dvi atskiros zonos. Bet viską pasvėrus teks norus susimažinti, nes didelei terasai ir stoginės atitinkamos reikia – labai jau griozdiškai prie ne itin masyvaus namo atrodytų, langus užtamsintų, na ir kaina didoka – linkstam prie kompaktiškesnio varianto, bet iš stiklo su uždanga vidinėje pusėje.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 16 birželio 2024 - 12:05

Malonūs rūpesčiai ir pirkiniai. Katukas nustebino taip pigiai nudžiuginus save :).

Šiemet terasoj dar nesėdėjau. Bet ji pas mus ... antram aukšte. Norėčiau ko nors apačioj, bet neaišku kaip. Tipo, pavėsinės. Bet geriausia ir patogiausia pavėsinė per karščius - tik troboj, Maloniai vėsu, pora sofkeluų. Ir nieko pirkti nereikia. Taip ir gyvenam. Pavasarį tiesiog stalą laukan išsinešam, kai lauko norisi labai. Pirmąsyk šiemet nakvojom. Dabar vėl neaišku kada liepą tik...

Vyro brolis vakar sunervino, nes vaikščiodamas į miškus pastebėjo, kad jau visai netoliese iš visų pusių artinasi rudieji šliužai. Lyg mažai man kurklių ar sraigių būtų... Vietoj malonumo, reiks nuolat kariaut. Sakiau - pirkim kokią sodybą kitur  :B​ . 

Atsakyti

Mes irgi lauko baldus naujus nusipirkom. Turėjome kietmedžio neužmušamus, bet tik 4 vietų, tai jei kokie svečiai jau mažoka. Dabar nusipirkom tokį kampą ir dar anie liko. Jau išbandyta, telpa 10 žmonių.

https://www.senukai....at=6iz&index=15

Beje, pirkom tikrai ne už tiek, o su 40 proc. nuolaida.

Šiandien Varnikų pažintiniu takų praėjom, kibinų Trakuose pavalgem. Vakar dieną prasiknisau su akmenimis prie tvenkinuko, perrūšiavau pusę. Vakare vos bepaėjau kaip nugarą ir kelius skaudėjo.

Kažkaip prastumti savaitę ir atostogos :yahoo:​ 

Atsakyti

O, tai kartu išeisim atostogų su Liniuka!

Pernai išėjau atostogų ir savaitę ar ilgiau lipau sienom ir kimarinau namie, nes vyras dirbo, o aš labai blogai jaučiausi, atsipūčiau tik išskridus. Nusprendžiau nebedaryti tokios klaidos. Tai dabar iš darbo 1 diena ir skrydis - atrodo, kad per mažai laiko pasiruošti liko... O kai būnu sode - išvis niekur daugiau nebenoriu, nors neturiu čia nieko stebuklingo visai. Ai, persikrausiu ir viskas stos į savo vietas. Po bet kokios kelionės visai įvertinu namus. O šiuo metu labai jau buitis juose atsibodus...

Atsakyti

Restar, matyt praleidau - kur skrendat?

Atsakyti

Nesigyriau gal. Kreta. Aš toks durnas žmogus, kad visus metus svajoju apie kelionę, o kai artėja, atrodo, niekur nieko nebenoriu, milijonai visokių nervų... Bet stengiuosi nuvyti visas išankstines negeras mintis. Paprastai viskas būna gerai, kai jau atsiduriu kitur - akys užsidega, nuotaika pasikeia.

Atsakyti