Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Aš irgi po daktarus vaikštau. Skauda dešinį šoną, toks grynai inkstinis skausmas einantis iš nugaros gilyn. Kraujas nieko nerodo. Nusiuntė pas urologą, echoskopija mato akmenuką, sako gal dar kitas kur užstrigęs yra. Dar gavau siuntimą kompiuterinei tomografijai visų vidaus organų. Jau yra kažkada darę, kaip aš jos nemėgstu... Suleidžia kontrastinį skystį, viskas užkaista ir atrodo, kad vietoj apsisisiosi :B 

Dar gavau tabletę antibiotiko. Tik nežinau ar gerti. Crb geras, tai kam tas antibiotikas :hmm: 

O greičiausia tai čia tiesiog stuburo bėdos ir susiję skausmai.

Bet koks gėris yra sveikatos draudimas. Einu visur tą pačią dieną, visi tyrimai ant lėkštelės. Nekeisčiau šito bonuso į didesnį atlyginimą. Vis tiek gaila būtų mokėti už privačią mediciną ir laukčiau eilėse.

O kaip su tunginyste kovot tai ir aš nežinau  :B Bet mirtinai reikia :B​ 

Atsakyti

Sakyčiau, ne tinginystė čia, o tiesiog motyvacijos trūkumas. Kaip rasti jos-irgi nežinau.

Mezgiau mezgiau savo šilką. Ne tiek ir daug tenumezgiau, bet kažkoks nušvitimas atėjo, kad per mažą mezgu :D  tai įtariu įvyks ardymas

O mezgu va šitą https://www.ravelry..../library/donner

Paprastas, nors ir ne visai standartinis ir megzt nenuobodu. 

Atsakyti
O, visai įdomi konstrukcija.
Aš užleidus mezgimą totaliai. Bet kai išbraškino riešus, tai suprantu, akd rankos pavargsta ir malonumo nelieka. Dar davė pratimų riešams stiprint. Atrodo paprasti, bet būna, kad iki peties skausmas nueina. Žodžiu, sudėtingas organizmas tas žmogus.
Ir atsiradęs dešinės pėdos skausmas. Irgi galvoju, kad bus nuo kokio stuburo. Ar tiesiog dėl svorio. Tai va iš čia gal ir rasiu tos motyvacijos susiimt, nes pačiai akivaizdu, kaip ant delno, kad jau tiesiogiai sau kenkiu su visais užkandžiavimais.
Atsakyti

Labas rytas  :4u: 

MsuM - mano silpnybė būdavo sumuštiniai su balta kvadratine duona, olandišku sūriu ir pomidoru vakarais. Visas šitas reikalas yra tiesioginis peilis rūgštingumui ir gerklei. Irgi buvo kaip nuplikyta. Pomidorų iš viso rekomenduojama nevalgyt kurį laiką. Daržoves- jei šviežias toleruoji - viskas ok. Jei ne- tada vos vos pakaitint ( bet ne per daug - kol dar traškios išlieka). 

Buvo tarpas, kai tikrai ir be miltinių, ir be įvairių padažų gyvenau, ir daržovių pakankamai daug valgiau. Ir labai tvarkingai mokėjau maitintis. Ir norėjau. O dabar....tinginystė valdo. 

Mano miltai ir visom formom silpnybe  :D man kai su skrandziu buvo blogai as ir labai prisiziurejau, isvis nevalgiau nesamoniu. Dabar turbut as jau susigyvenus ir ismokus funkcionuot su skaudanciu skrandziu ir rugstingumu. 

va ka gero padariau del skrandzio problemu tai rukyt nustojau pries du metus  :rolleyes:  :D 

Atsakyti

Sveikatos draudimas - svajonė, deja, nepasiekiamas gėris. Net domėjomės. Per maži mes :(.

Aš tai šitą mezgu: https://www.ravelry.com/patterns/library/verba-top. 

Katuk, tu iš viengubo šilko mezgi? Galvojau, kad irgi kokį top' ą labiau megsi. Bijau aš to šilko nešiojimosi...

Atsakyti

Mezgu iš dvigubo. Gaunas  300 m 100 gr. mulbery  šilkas.

Pievutėj čiupinėjai, šitas šilkas toks draugiškesnis ir mezgimui ir nešiojimui, bo nes tvirtai susuktas, nesipašo, nesišakoja ir nekimba :D gal tik spalva tokia ne visai mano, nu bet vasarai gal ir gerai bus, tokia a la pieno gal

Atsakyti

Kadangi aš šiandien iš namų dirbu, tai galiu pasižaist :D

 

Va kaip atrodo mano mezginys

Priedas  received_2213457138998617.jpeg   362,62KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Sveikos

Katuko mezginio peciai fantastiski.Nu labai jau.iki reikejimo/norejimo

Restar nuoroda eisiu tyrinet, nes nu. ..faktas, kad viskas nervai.

Ir veidas vel bando oziuotis.vaziuosiu siandien adatu

O ta bruda skrandi turejus..vargau nesvietiškai kol radom ir antibai staigiai sutvarke.nes jau kai ten plantacija tai jokio skirtumo ka valgai ir kada

Atsakyti

Buvau poliklinikoj. Sutikau angelą ( ne gydytojo pavidalu). Persirašysiu iš privataus centriuko į polikliniką. Sužinojau, kiek privalumų būti ten. Tai kol jauni buvom, pažymų į darželius labiausiai reikėjo, buvo patogu. Paskui - tik siuntimų. Dabar po 50, galvoju, kad reikia jau rimčiau į sveikatą žiūrėti, ir svarbu ne tik gydytojas, bet ir įstaigos galimybės. Pvz, būtų paėmę šiandien tepinėlį, jeigu būčiau šios įstaigos pacientė nemokamai arba mokėt 37 eur. Pasirinkau gaišt laiką savo įstaigoj nemokamai.... Įtikino konkrečiais pavyzdžiais. Kad ir tuo, kad kai reikia specialisto - saviems eilės trumpesnės ... Aš naivuolė - maniau, kad visur viskas vienodai. Saviems net kai kurias paslaugas ar tyrimus kompensuoja iš savo, ne TLK lėšų...

Atsakyti

Aš irgi džiūgauju poliklinikoj persirašius visus dar prieš covidus.

Su vaikų gydytoja iš viso bet kada (darbo metu) galiu telefonu pasikonsultuot, jei neaišku. Arba mesengeriu visokius neaiškius bėrimus siunčiu, kai nesusigaudau, rimta problema ar ne? 

Mano gyd irgi visur siuntimus duoda be problemų ir dar pačios užregistruoja, jei reikia. Visokias kardiogramas irgi vietoj iš karto padarė, kai reikėjo. 

Tik moterų vis dar einu pas tą pačią jau 18-19  metų. Dabar jau gaunasi privačiai.

Atsakyti

O tai, Niuma, tu buvai irgi privačiam centriuke? Nėra nei ginės, nieko pas mus. Man patiko, kad šalia namų ir viskas gretai. Na, kai nieko iš esmės nereikia rimto. 

Atsakyti

Jo, daug metų buvau privačiam. Bet kai paskutinį kartą gal 2 val prasėdėjau su 39 tempa eilėj už durų ir nonstop kosuliais, buvo paskutinis lašas. 

Šiandien toookį gerą masažą turėjau, kad grįžus virš 2 val nulūžau. Paprašiau, kad skaudančią pėdą patikrintų, tai išminkė ir nugarą, ir kojas, ir pėdas. Pacypavau šiek tiek. Sakė, limfa kojose užsistovėjus labai, tai sutarėm dar du pilnus masažus kitą savaitę.

Atsakyti