Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Restar, čia ne apie drąsą. Tiesiog poreikio nejaučiu.

Vakar visą dieną darbavomės kieme, vakare jau nugaros nejaučiau. Ir šiai dienai darbų dar buvo palikta. Prie tvenkinuko akmenis nuo spyglių atskirti, terasą nudažyti. Tai visai ir pradžiugino tas lietus, leidęs pailsėti :B​ Kol buvau laidotuvėse šeimyna namus sutvarkė, picų užsisakėm tai ir pietų daryt nereikėjo. Tada dar pokaituko numiegojau. Dabar mezginėju ir žiūriu naują My kitchen rules sezoną.

Atsakyti

Ai, merginos, koks čia gerumas. Mezgu tik man mieliems dušiai žmonėms. Tai ir mezgasi kitaip. Leliukų ir daugiau buvo

Atsakyti

Įdomesnis savaitgalis. Vyras užusieniuose vėl.

Pabuvau su dviem vaikais pajūry. Rodė lietų, bet lijo tik naktim. O vakar visai smagi diena deginimuisi papuolė. Susimačiau su draugėm, smagiai praėjo laikas, bet....  pašventė dičkis gimtadienį su klasiokais. Būna - kraujo broliai, tai dabar abu su draugu - dantų broliai 🤐🤐 sumąstė jubiliatą panešiot ant nugaros, tik jėgų neapskaičiavo. Abu nosim į asfaltą. Nubrozdinti veidai ir po pusę priekinio danties neteko. Vėl klinikų priimamajam sėdėjom. Ryt skambinsiu odontologams, tikiuosi estetiniu plombavimu atstatys vaizdą. 

Atsakyti

Niuma, eina sau, bėdos lygioj vietoj... Nu ir aaš tyliu, kiek tų reikalų su sveikatom, ypač bernų.


Liniuka - nu ir aš ne apie baimę :). Bet taip, pamirštu kartais, kad žmonės turi kitų pomėgių, poreikių ar šiaip nemažai darbo prie namų. ir patiš tokių namų kaip tavo, gal nenorėčiau nei kojos kelti :). Natūra irgi kita. Bet tai skatinu tas, kurios gal norėtų, bet patingišsikrapštyt.  Aš pati užsisėdžiu, savo sultyse užsisuku, tai faina išlįst, įsikvėpt, naujų istorijų išgirst. Va, ir mašiną galėjau pasimatuot, kurią svarstėm nuomotis, tai gerai, kad nesinuomavom.


Ai, priliečiau akinių kojelę ir ji nulūžo :(. Tai su vvena koja, prie nosies pritvirtinu, bet kai pamirštu - krenta... Bijau be akinių likt kuriam laikui, o ir šiaip vėl pinigai.

Atsakyti

Labas dienas, 

Ojoj, niuma, tai panašių bėdų turėsit, kaip ir mes su Rusne... Užjaučiu  :4u: 

Mes dar nieko nepradėjom ieškot dėl dantų. Dar tik vakar didesnį kąsnį sukramtyt pradėjo. Normaliai dar neprasižioja, bet užtat veidas jau visai neblogai atrodo, dabar tik reiks randus kažkaip mažint. Pirkau tą tepaliuką (kainos tai nenormalios  :blink: 6g - 25Eur), sakė reiks pusę metų ar ir daugiau naudot. Nelabai palankus tas vasaros metas randams irgi.

Dėl akinių Restar irgi labai suprantu.. Va, kaip tik naujus pasidariau, tai ojojoj kaip nuskausmino piniginę.. Ir po visko dar jaučiuos neypač tinkamus pasirinkus, nėr to džiugesio save pamačius  :oh:  :lol: Bet kai retai save pati matau, tai kiti galės žiūrėt į mano akinius :D

Į tą brančą tai norėčiau, bet vis neprisitaikau laiko. Jau net sesė nuorodą vakar atsiuntė, o jai kažkokia jos draugė, kuri žino, kad aš mezgu  :lol: 

Apie žemės ūkį - vakar pirkau turguj ir agurkų, ir pomidorų. Viskok dar yra, visko pilna. Bet kadangi man išvažiavus pradėjo lyt ir niekas nesukasė lysvės, tai taip ir liko  vargšiukai maišiukuose. Link vakaro važiavom į koncertą Bernardinų bažnyčioj. Konkurso laureatų pažiūrėt. Vyro sesuo bažnyčios chore gieda, II vietą laimėjo. Kažkoks konkursas, kur J. Leitaitė organizuoja. Gražus buvo renginukas :wub: 

Tai kai grįžom, prieš dešim dar vyras nuėjo tos lysvės sutvarkyt :D nes šiandien ryte išskrido į komandiruotę, tai nebus kada. Turėsiu šiandien darbelio po darbo smagaus  :rolleyes:​ 

Atsakyti

Limit, sužinojau, kad ligonių kasos iki 18 metų kompensuoja dalinę ir pilną implantaciją iki 2000 eur. O draudimai atskirai eina.  Laukiam pas gyd, jeigu reikės kažką tokio daryt, tada pirmiau pas šeimos poliklinikos  odontologą kreiptis, o tada pas juos vėl. Na, bet gal tik estetonio plombavimo užteks. Nuotrauką padarė. Laukiam eilėj. 

Atsakyti

niuma, o estetinį plombavimą irgi kompensuoja kažkiek? 

Atsakyti

Nea. Jau Vilius su pilnu dantim. Bet stiprus dviejų dantų sumušimas, tai metus laiko stebėt nervą. Vis pasirodyt. Ir tris savaites minkštas maistas.

Atsakyti

Oho, kaip jūs čia greitai susisukote!

Kiek kainavo? Privačiai ėjot?

Kaip tą nervą stebėt reik? Mums tai nieko panašaus nesakė. Bet dėl minkšto maisto tokia pat rekoemendacija.

Atsakyti

Taip, privačiai. Paskambinau į kliniką, kur pati implantus dėjausi. Žinojau, kad ten daro estetinį plombavimą. Netyčia įterpė dienos metu. Padarė panoraminę foto. Po dviejų dantų  šaknim matosi, kad susikaupę kraujo nuo smūgio.  Apžiūrėjo, kad jokių daugiau skilimų nėra, bet sako, būna neaiškus pažeidimo lygis. Galėjo iš karto užplombuit pagal pažeidimą. O dabar po 3 savaičių nuotrauką kartot. Paskui- po 3 mėnesių ir t.t. 

Atsakyti

Sėdžiu dabar dar savo reabilitacijos procedūrose, paskui dar nuvažiuosiu susimokėt. Bus apie 150 su nuskausminamais. 

Atsakyti

Mūsų mažė buvo irgi nusiskėlus priekinį dantį, tai kurį laiką irgi stebėjo, darydavo ten kažkokius šalčio testus, kad įsitikinti, kad neužmirinėja tas dantis. 

Atsakyti