Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Aš kažkada skaičiau straipsnį, kad po baltais rūbais, norint kad nešviestu apatiniai, reikia nešioti raudonus. Skamba neįtikėtinai, bet buvo tvirtinama, kad  taip mažiausiai peršvies. Pati nebandžiau, nes tiesiog raudonų neturiu, o ir baltų rūbų nenešioju. :)

Paskutiniu metu tiek visko daug, kad vaikštau ant ašarų ribos, greičiausiai iš nuovargio - nuo to kas yra, ir  nuo to kas dar bus.

MsuM, man irgi tas klausimas - kaip tau atrodo per didelis ar per mažas tas dydis?

Mano krūtinės apimtis kažkur 116-117, tai pvz Utenos trikotažo arba kokie LIdlo rūbai  tinka 2XL, o kai kurių firmų drabužiai būna 5XL ar net 6XL. Tai dar priklauso, kaip ten žymi tuos dydžius.

Iš mezgimo srities - numezgiau keistą daiktą tos pačios dukros, kuriai mezgiau riešines, užsakymu. Dovanos kažkokiam draugui gimtadienio proga.

Priedas  Untitled.jpg   137,07KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 21 kovo 2024 - 10:01

Didelis, manau, atrodo. Bet taišmatavimai gaminio nepateikti? Pagal tai patogu būna dydį pasirinki.

Vakar tokios visos ramios bitės susirinkom :). Vakare prisiminiau, kad skylių nepaieškojom :)ir Katukui nepapasakojau užbaigimo būdo, tai va jis: https://www.youtube....nnel=ANKESTRiCK .

Buvau mezgus tos dizainerės megztuką su šiuo užbaigimu, tai apsidžiaugiau, kai prisiminiau, nes tik toks man čia tiko.

Vizualiai truputį primena itališką, jeigu kam tingisi siūt. Aš netingėjau, bet nesuvaldžiau persuktų akių ir moheros, niekaip gražiai negulė.

Grįžtu vakar namo ir koks nusivylimas - nei vieno vaiko dar namie nebuvo... Nes tikėjausi, kad bus pamaitinti :), o aš tik ant sofelės ir megzt :). Ai, bet paskui tik viena vistiek ir pasirūpinau. Buvo paruošta, tik reikėo ką pašildyt, ką gruzdintuvėj pakept.

Šiandien kaišeisiu iš namų po 12, tai grįšiu nežinau kada, po operos, kuri prasidės 18.30. Kadangi neturiu kažko labai puošnaus, taiškart apsirengsiu, kad tiktų viskam, bet tai kaip apsiaut... Su balerinkėm naujom gal nerizikuot dar... Zomšiniais žieminiais gal jau nebereik. O balti kedukai nu irgi kažkaip... Naujai gauti kiti bateliai su raištukais, tamsiai mėlyni labai tiktų, jeigu nebūtų totalūs lastai... Grąžinsiu, bet net nežinau, ar imt mažesnius, nes platūs, tai vizualiai labai dideli atrodo. O būna batų, su kuriais net mano koja atrodo ne tokia gigantė... Tik kur juos rast :hmm: .

Atsakyti

Restar-ačiū!

Tikrai kažkokios ramios bitės... 

Nors pas mus darbe šiandien nuo ryto kažkokios santos barbaros, o man migrena :wacko: kuri turbūt jau vakar bandė reikštis, nes žiauriai garsai erzino ir išbalansino. 

Mano tie limfocitai jau n metų ne normos ribose, tik vis neapsisprendžia, ar jų daug ar mažai :hihihi: 

Atsakyti

Didelis atrodo kūdoms :) 

Aš sau varijuoju tarp XL - XXL su 110 krūtine, tai 120  ir 3 XL man atrodo norma. 

Atsakyti

MsuM, limfocitai gali rodyt virusą, uždegimą (čia iš savo ir vaikų, dažnų  kraujo tyrimų atsimenu).

Kodėl abejoji dėl 3XL dydžio?  Mažas/didelis? 

Tai va kad jauciuosi kaip ir gerai, apart kad jegu nera, nu neimu dabar i galva, ziuresiu kas bus po 4 savaiciu ir ka kalbes tada, seip ten ciut pakilimas gal nieko labai drastisko (norma 1.0 - 3.0) pas mane 4.10  :unsure:

Del dydzio tai labai mazi skirtumai pacio aprasymo tarp dydziu. Mamos apimtis 100cm, nori 20cm pozitive ease... Aprasyme raso apimtis 120cm, o pagal mano meginuka man gaunasi 109cm, o 125cm apimtis man gaunasi 113cm.  

Nepataikiau as i gauge, turetu but 2.2, mano 2.6 tai nera labai stipriai. Tai va dabar galvoju kuri dydi man megzt reik, mamos paklausiu sakys didesne, bet bijau, kad nesigautu ir kaip su lapcem - per didelis tas yoke ir banguotu negraziai  :hmm: tai va ir metausi, atrodo jau issirenku dydi nusprendziu ir tada vel po kiek laiko galvoju ar tikrai teisingai nusprendziau. Siulai Knitting for Olive brangus velnias, bijau sugadint ir ardyt  :D  :ax:  :oh:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merginasumezginiu: 21 kovo 2024 - 11:16

MsuM, tu juk su matematika draugauji :). Aš kai nedraugauju ir reikia pasiskaiuoti dydį, tai esu išsisaugojusi tokį Katuko paaiškinimą prieš 10 metų. Tai bukai susiskaiuoju ir tada žiūriu, kuris čia dydis arttimesnis. Nors esu ir visai savus skaius prisirašius greta ir mezgus. Nors paprastai - neverta, mažvau galvą sukt, kaimi kas parašyta. Tik dėl eilių nesivarginu, mezgu iš akies, pasimatuodama.

tavo pavyzdy tarkim 10 cmx 10cm yra 20 akys x 27 eilės.
recepte 10x10 yra 26 akys ir 34 eilės

savo akis dalini iš recepto akių 20:26 gauni koeficientą akims 0,77
savo eiles dalini iš recepto eilių 27:34 gauni koeficientą eilėms 0,79

tada visus skaičiukus recepte daugini atitinkamai iš koeficientų.
jei pvz rašo kad reikia uždėti 100 akių, tai 100*0,77 uždedi 77 akis.
jei rašo megzti 10 eilių, tai mezgi 10*0,79 8 eiles ir t.t.

Atsakyti

Kas ten prieš 10 metų ką aiškino :hmm: 

Realiai mano patirtis rodo, kad nedideliam mėginuke visada mažesni skaičiukai, nei gaunas dideliam pilnam mezginy.

Aš imčiau mažesnį dydį :rolleyes:​ 

Atsakyti

Katukas mokino Nuoširduką :). O aš nusikopinau, kad nereikėtų kaskart smegenų sukt. Dar patirtis rodo, kad mėginuke skaiai gali būtir didesni, nes mezgant apvaliai tankumas padidėja, ypač rankovėse. Na, dar mezgėjos nenuoseklumas daro savo :).

Atsakyti

Sveikos Paskutinės dienos namuose.Kita savaite i darba. Kaip gydytoja sako -jeigu nezinotum kas buvo tai ir nepagalvotum.Gražuolė vėl :flirt2: Aisku pati dar jauciu visokio plauku negalavimu ties tom vietom, na bet nera ko noret. Iki uzbaigimo adata dar neuzaugu.Jis man kaip ta arbata nuo nervu, kur ir kvapas nervina ir spalva ir skonis. O vat juosteles uzsegimo arba liemenės šonuose tai teko megzti tas madingas.Kas per krapstalyne.Liemene gal numezgiau greiciau negu tuos sonus. Priedas  Messenger_creation_6e21abce-19b2-462d-8e0b-817735ca71dc.jpeg   180,4KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Pavasaris!

Scylės bunda.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gadget3: 21 kovo 2024 - 13:00

Smagu skaityt, gražuole!

Tas periodas nuo Trijų karalių buvo?

Laba diena,

Vakar sriubomečiu ėjau į senosios muzikos koncertą  :wub:​ 

Atsakyti

kacumota, smagu, kad jau gražuolė. :)

O kas yra madingos juostelės? Aš nuo mados visai atsilikus.

Atsakyti