Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Restar-tai kuriai daržovei naudojai tą pjaustyklę? Ir kurią?

Atsakyti

Priedas  Screenshot_2024-03-06-21-19-10-346_com.android.chrome.jpg   121,3KB   0 Parsiųsta kartų

 

Aš darbar tokią pasiskolinusi. Česnakus tvarkiau, tai patiko. Dar neprašo gražint, tai ridikėlius, svogūnus pjaustau☺️.  Pasidariau vegetos be druskos ir persilado. Smulkiai sutarkavo, tada dvi paros katilinėj ant pečiaus  ir su kavamale sumaliau į miltukus. Audžiu mintį ieškot gal kas parduoda, nes irgi kainos kandžiojas... Draugė rado už 5 € 🤭 O rudenį ir svogūnus ir česnakus galima. Su didele mandolina sunkiai suvalgau atliekėles... O česnakas ir permažas...  

 

Kažkokia tarkų manija. Bet pajetkos vistiek vilioja 🤣🤣🤣 bet raminkis Freke, gi breketai laukia 🫥

Atsakyti

Kalafijorui ir paprikai naudojau tą stambesnę, tai kadangi daržovės ne vientisos, tai ne fri šiaudai gavosi, o gabaliukai, kokių norėjau. Tik parūko  :B . Tiesą sakant, kartais norėčiau, kad jie mažiau daržovių valgytų - man daugiau liktų  :B .

 

Kažkokį klausimą sektai buvau sugalvojus vakar, kad palikti tą tarkų temą :D, bet per naktį pamiršau. Ai, prisiminiau (gerai išsimiegojau, nes valanda anksčiau nuėjau gult).

Ar kai mezgat pagal aprašymą, naudojat jį atspausdintą, ar iš telefono/kito įrenginio mezgat? Aš visą laiką mėgau tik atspausdintą, pasiimti į rankas, normaliai perskaityti, tada paišyti, žymėtis ant to lapo. Tai po numezgimo (kadangi dar ir visur tampomi tie aprašymai/schemos), pas mane kai kurie ir beveik sudėvėti tampa :).

Bet kai mezgiau testinę raštuotą kepurę, norėjau kuo greičiau pradėti per ilgą savaitgalį, o tingėjau važiuoti iki darbo atsispausdinti. Tai iškilo atminty, kad kažkur pas užsienietes girdėjau naudojamą programėlę KnitCompanion. Parsisiunčiau pažiūrėt, ką ji daro, tai man buvo begalinis atradimas.

Tik nesakykit, kad kuri seniai naudojat ir nepapasakojot sektai  :B . Tai kepurei buvo tobula, tiesiog slinkti žymeklį ties ta eile, kur reikia, uždarius grįžti į tą pačią vietą, kur buvai. O kai pradėjau megzti Ranunculus, aprašymą radau jau gerokai padėvėtą su išplėšta dalim lapo, tai nori nenori atsidariau vėl tą programėlę. Ir atradau, kad eilių skaičių galiu žymėtis ir ką tik noriu, kur reikia skaičiavimo. Tai pasirodė taip patogu, ir grįžta į tą puslapį, kuriame buvau paskutinį kartą  :wub: . Reikės dar išbandyti raštuotas pirštines ar kojines. Nes kai kurios schemos tokios mažos, kad reikėjo padidinamojo stiklo man įžiūrėti, ką megzti. O čia galėsiu pasididinti be lupos :D. man tai toks gyvenimą keičiantis atradimas. Kai mezgu iš aprašymų. O mezgu  :B . Vieną mezgu - 3 minty  :rolleyes: .

Iliustracija:

Priedas  f89742ed-698c-4bcd-9265-840c9bd4ec67.jpg   130,99KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Iš schemų ar receptų nemezgiau jau senokai, tai ir programėlės nelabai aktualu...

Bet man rodos esu jau girdėjus apie kažką panašaus, ir kažin ar ne mūsų temoj, nes daugiau nelabai kur bendrauju :rolleyes:​ 

Atsakyti
O negalėjai šitos programėlės atrast PRIEŠ tai, kai aš nusipirkau tą magnetinę lentą-segtuvą? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Nemačius. Labiau mėgdavau megzt iš lapų. Jei telefono, tai ekrano foto pasidarydavau, kad išsididinčiau, bet užrašų knygelėje žymėdavausi, kurioj eilėj baigdavau, jei sudėtingas raštas.
Atsakyti

Faina, Katukui kažkas blogai su kūnu, bet su galva užtat viskas gerai ♥, aš praradus bent kuriam laikui tą savo kūrybingumo dalį ir galva visai nenori dirbti mezginių kūrybos klausimais.

Niuma - ir aš turiu tą lentą ir visai džiaugiuosi. Ir toliau GAL naudosiu :). Nes schemų prispausdintų turiu ir mezgant norisi būt toliau nuo telefono kartais. Nes mezgimo nelieka kitu atveju :D. Bet turėt alternatyvą irgi gerai :). Ir aš be galo mėgstu dalintis gerai dalykais, išmokt/atrast kažką naujo, tai man tarsi kuras varikliukui.

Beje, vakar pradėjom tokią kūrybingumo ir inovatyvumo laboratoriją, suplanuoti kol kas 4 susitikimai su tokia šaunia moderatore, kuri vakar buvo apsirengusi savo bendradarbiavimo su Zefyru rezultatą - neopreno džemperį, ant kurio nugaros - mezgėja :). Sakiau - čia aš :). O mintis ten - kad geriausiai mokomės iš klaidų ir nėra to, ko negali išardyti. Tai pati nusprendžiau irgi dalyvauti kaip dalyvė, ne tik organizatorė, pasikurstysiu savo kūrybingumą gal, mažų mažiausiai - daugiau progų turėsiu pabėgt iš namų, atsitraukt nuo kompo, pažint naujus žmones, kas mane tikrai džiugina.

Atsakyti

Laba,

Esu mačiusi panašias audimo temose. Bet kiek mačiau labiausiai naudoja plančetes. Vaizdas didesnis ir patogiau matyt🤔. Radau audimo stakles.🤩 Nereikia, nenoriu, apsiramink. 🫥

Atsakyti

Taip, su planšete būtų tobula. jeigu labai reikės, tai sūnaus paprašysiu. Vieną planšetę dičkio brolio mažei atiduotą ta susitraiškė keliu atsirėmus  :B . Hm, brolis kažkokią seną turėjo, jeigu kur neiškišo, galėiau paprašyt. Bet tas dzūkas blogiau už bet kurį mano pažįstamą suvalkietį, tai gal geriau net neprasižiot  :B​ .

Atsakyti

Restar, o tu bene ne dzūkė?

Atradimai ir mokymai puiku!

Irgi atradinėju. Žmonių skirtingumus - taip pat. Išvedžiau šunį, visa žolė šarmota. Nufotografavau ir nuėjau. Paskui indų manijakių temoje paskaičiau, kad TRALIALIA vienai asmenybei.kilo įgyvendintas noras prasieiti basomis!!! Brrr. Per rasotą galiu. Per šalnos pagraužtą - o ne, ne, ne!

Atsakyti

Tai gi sakau, kad TAS dzūkas toks "pagerintas" atvirkščiai :). Na, bet brolių ir seserų santykiai, žinot :D (kas žinot :) ). Ir priešingai - mano vyro giminė - suvalkiečiai, patys nuoširdžiausi ir geriausi, ir dosniausi žmonės, kokia buvo mano močiutė  :wub: (mano vyras gimęs tą pačią dieną, kaip mano močiutė - mylimiausias artimas žmogus, susipažinom tais pačiais metais, kai ji mirė - tai tokia biškį simbolika man su tuo).

Atsakyti

Uo Restar ačiū. Eisiu ieškot programėlės. Aš paprastai išb spausdintų mezgu

Atsakyti

Biškį kruta mano megztukas ir mintyse jau klausimas ką paskiau.

Man tie kašmyro golfukai tobulas rūbas tai turbūt reiks dar..nu čia prie kojinių

Atsakyti