Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Wow penkto vaiko sapnai! Man kolegė buvo prisapnavus sūnelį Lukutį, ir dar LABAI VAIZDŽIAI papasakojo, net dukrai pasidalinau. Dabar turim priežodį "ir jokių čia man Lukučių!"

Kremai: subaigiau Nuxe derinį, tobulas žiemai. Dabar naudoju Sesderma CVit dienai ir Retinol vakarui, o Filorga - po sporto ;) Geras kremas - tai tas, kurį prireikus ir be akcijos pirkčiau. Man svarbi konsistencija, malonus kvapas (nestiprus) ir greitas susigėrimas. Kainoje neperžengiu 50 (su akcija).

Atsakyti

Sveikos, kaip sakiau, kadangi bandau ieškos talijos (per vakarėlius tai su pakilimais ir nuosmukiais), bet vėl žymiai daugiau visokių daržovių naudojam. Mano vaikai irgi mėgsta, tai laiko taupymui būna, kad perku tuos supjaustytus mixus maximoj. Pridedu pomidorų, agurkų, paprikų. Kartais kukurūzų. 

Restar, Kurpienę anksčiau sekdavai, tai jos psl 1800 receptų. Produktą suvedus, išsirinksi, ką nori gamint. Trumpiau užtruks, nei pačiai kaskart galvot :)

Sapnuoju: einu su kažkuo iš sektos į naujagimių skyrių kažką  lankyt. Matom ten vieną lovą- žaisliukai tokie tarybiniai suguldyti ir vaza- žiedais į vandenį sumerkta. Sako, taip daro, kai naujagimis miršta. Ir ateina mūsų Restar su kažkokiu mažiuki ale ispanu susipergyvenus, kad čia jos vaikas neišgyveno. Sakom, moterie, kada čia spėjai nueit į šoną ir kam tau to penkto vaiko reikia?? Dar taip geriau išsisprendė. Ir iš viso- ką tik pirty buvom, kada tu pagimdei. O paskui dar man Restar vyras skambina ir klausia, gal žinau, kur jis, nes paslaptinga pazidadius, o dabar neatsiliepia.

🤣🤣🤣 va, kokie romantiniai detektyvai. 

Niuma pavarė su sapnu  :lol: . O labiausiai prajuokino sakinys - taip geraišsisprendė  :lol: . ispanų nepažįstu, tik albanas iš Kosovo, trijų vaikų tėvas, bandė romaną su manim sukt, bet nepavyko, įkyrėjo tailgokai :).

Aš iššlūžau vakar anksti, pirma bet miegojau gana prastai, ypač ryte.

O pagal Kurpienės receptus niekada negaminau, tair dabar nežiūriu. Sau aš rasčiau dar ką pavalgyt, kai jos kursus lankiau - buvau nusiteikus ir atskirai sau gamintis. Šiuo metu nesu, tai turi tikt maistas visiems, būti pakankami kiekiai, pageidautina, ne vienam kartui... Daug norų, o smegenų ir noro - 0 tuo klausimu. Natūralus eilinis išsisėmimas, pavasarį bus dar blogiau, žinau :). Tada eis šaldyti Kijevo kotletai, dešrelės, o nors viena asaba net dešrelių nevalgo :)išvis ji vakar visą laiką suko ratus apie stalą, šaldytuvą varstė, vis kramtė ir kramtė ir dar klausinėjo, ko turim skanaus, o aš dirbau, dirbau ir vis irzau irzau... Vaikų atostogos - man dvigubas krūvis  :B . Jau lygioj vietoj žandikaulis isitempęs, tai vakar Magne B6 papirkau, pagersiu, nes ir miegas ėmė trikt. Jaučiuosi kaip nuo sausio 2 panirus visa galva i darbus, taip non stop iki gegužės pabaigos varysiu... 

Man patinka kremai apie nieką :D  visi man rodos tokie. Nes tai tik oda. Paviršius. Tai kiek pasitepi, tiek yra. Man svarbu, kad nenudžiovintų (o kartais kremai taip daro) nepaliktų plėvės, neblizgėtų. Nu ir aišku, nebertų. 

Ai, dar kaina. Vien dėl paviršinio poveikio nesiruošiu mokėt krūvos pinigų.

tai vat atitaikyti tokį nelengva visgi, ne kiekvienai tas pats tiks.

Būna kad kai kuriomis priemonėmis tas paviršinis sluoksis tiesiog džiaugiasi, kitoms abejingas, o trečiomis skundžiasi. Tai tas apie nieką nėra blogiausias variantas tikrai, bet patyrus geresnį efektą - jo ir norisi. 

Atsakyti

Tai va tas Good Cera man paminkština odytę, susigeria gerai, neblizga. Tai daugiau nieko ir neieškau :D  ir suprantu, kad stebuklų šitoj vietoj tikėtis neverta. Nu kad ten dings visos raukšlės ar išsitemps oda. 

Dar ką pastebėjus esu: labai pasimato ant odos, ką iš vakaro pavalgiau :D  jei druskų daugiau-padžiūsta, jei cukriuko-paberia. O jei silkutės-pagražėja :D 

Apie Kerpenos sveikatos reikalus- buvo toks panašus reikalas rudenį, pasiskundžiau reumatologei, ji nusiuntė pas LOR. Ši sakė, jog panašu į alerginį rinitą. Turėjau kažkokių ten vaistukų/lašiukų. Buvo apsitvarkę, bet matyt tai nėr taip lengvai sutvarkoma, nes gi nežinai, kas yra trigeris... jeigu tai vyksta lovoj, gal patalų problema? 

Atsakyti

Vakar gardžiai pietavau jautienos pjausniukais (virta/troškinta), padažas, troškintos šparaginės pupelės ir tarkuotų bulvių forminiai keptukai. Pastarieji man atrodė net pagrindinesni nei mėsa (netilpo ji man), būtų pakakę +1 keptuko ir padažo su mėsa.

Gal net gaminsiu.

Aš kartą per dvi savaites kepu vištą, vadinasi, turiu tris valgymus: +vištienos sriuba, +vištienos salotos. Dar išbandžiau virtų bulvių keksiukus su kiaušiniu ir sūriu ant viršaus. Kotletukai su bulvių koše ir morkų salotomis tiesiog būtini!

Vakar "gaminau" Lidl silkę su graikiniais riešutais, t.y. garnyrui obuolį ir pankolį pjausčiau, pateikiau su vitamininiu gėrimu ir juoda duona, gavau komplimentų.

Atsakyti

Pas mane tai didžiausia problema, jog gamint tingiu :D 

Ai nu dar ir ta, kai nežinai, ko nori.

Paaugliams faktas kad sunku įtikt, p kai jų ne vienas, tai dar sunkiau. Gaminčiau turbūt nuolat tą patį...

Atsakyti

Ai, taip, niuma tikrai prisapnavo  medžiagos kelioms serialo serijoms. :)




Apie Kerpenos sveikatos reikalus- buvo toks panašus reikalas rudenį, pasiskundžiau reumatologei, ji nusiuntė pas LOR. Ši sakė, jog panašu į alerginį rinitą. Turėjau kažkokių ten vaistukų/lašiukų. Buvo apsitvarkę, bet matyt tai nėr taip lengvai sutvarkoma, nes gi nežinai, kas yra trigeris... jeigu tai vyksta lovoj, gal patalų problema? 

Tai jei kokia alergija, tai tada būtų visada atsigulus į lovą ir  nepraeitų, kol iš jos neatsikeliu. O dabar užeina toks lyg priepuolis, o  po to visą naktį nieko.

Atsakyti

Kerpena, gal ir tavo tiesa. 

Gali būt ir refliuksai ten visokie.

Bet neatmesčiau  ir alergijų

Atsakyti

Man tai čia grynas refliuksas atrodo. Labai nuo gulėjimo pozos priklauso ir praeina greičiau, nei visokie peršalimai.

Atsakyti

Praeitą savaitę griežtai dirbau tik iki 18 val. Labai nuotaika pagerėjo.

Man didesnė problema - kaip pagaminti tik dviem asmenim. Prisiperku visokių mėsų, jei nesušaldau laiku, tenka išmesti. Labai dėl išmetamo maisto pergyvenu, bet, kažkaip nesusitvarkau, kad jo nebūtų.

Iš kremų man reikia, kad greitai susigertų ir padrėkintų odą žiemą. Vasarą, kažkaip galiu nieko nedaryti, nes mano mišri oda būna labiau riebi.

Atsakyti

Jurgitak, aha :D gamyba dviems... klausia vyras, kiek bulvių nuskust prie silkutės. Ai, primečiau-po keturias (pasišildyt gi galima). Žiūriu dabar į puodą ir negaliu suvokt, kaip iš aštuonių vnt  bulvių toks katilas gavos :blink: 

Mėsos pas mane tai nesugenda, bet vat daržovės tai įvairiai.... koks nors brokolis žiū ir geltonas... maniškis kopūstinių nemėgėjas, tai aš sau vis patingiu, ir užsilieka.

Ai, dar supratau, kas gadina maisto reikalus :D  kad uždarė maisto parduotuvę Europoj! Tai negali staigiai vakarui kažko papirkt, o kai perki savaitei, planai nuolat kinta, ir tada genda tie produktai. Laukiu nesulaukiu, kad vėl atidarys...

Atsakyti

Restar, ne 'gerai', bet 'geriau' gavosi :) 

Katukai, bulvių dviem- ke tu rios, o ne po keturias :D Viriau šiandien prie silkės 😁 ir darliko vakarui šaltų pakartojimui

Atsimenat, pirty pasakojau apie Žalgirio baseiną. Buvom šiandien su vyru. Yra ir didelis jakuzzi lauke, o bendrai pirčių -11  🥰 taip, kad tikrai galim kažkurį šeštadienį nuo ryto tos, kurios myli SPA susirinkt 3 val baseine, o paskui su mezginiais pas mane :) (kažkada buvau nuo pietų, tai labai daug žmonių) Šiaip, net ir su nakvyne galėtume. 

Atsakyti

niuma, o paprastą dieną vakare irgi daug žmonių būna?

Su maisto švaistymu aš irgi turiu problemą ir nuolatinį konfliktą dėl to su vyru  :oh:  :D  

Nors jau tikrai daug mažiau išmetam maisto.

Kai būnu parduotuvėj, atrodo, gaminsiu ir tą, ir aną, o paskui užsistovi šaldytuve. Ką galiu, dar sukišu į šaldiklį.

Ir turiu labai durną madą, palikt kažko truputį, ne visą sudėt  :oh: Pvz, vakar brokolių/kalafiorų košę dariau ir grietinėlės likutį atseit kavai pasilikau :rolleyes:  :D Beveik esu tikra, kad tas likutis ir liks, bet niekaip va nepersilaužiu... Arba koks sūrio kampelis mažam sumušinukui, arba dar kažkas... Tokių šūdeliukų prikaišiota ir nors tu ką...

Kad parduotuvę Europoj uždarė, tai net man nepatinka. Retai prireikia, bet labai patogu būdavo.

Tai dabar į Europą tik išskirtiniais atvejais einu :D Tiksliau, tai jau koks pusmetis kaip nebuvau.

Atsakyti