Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Labas

aš tai likau viena darbe (cha - namie su atostogaujančiais vaikais), o vakar buvo didysis įvykis - oficialiai paleidom savo naują logo ir svetainę. Tokia biškį virpančia širdim, nes visada kažkur kažkas gali būti pražiūrėta, nesuveikt ir pan. Tai tokiam kosmose buvau. Šiandien jau reikia į realybę žiūrėt, o ten - pilnas sąrašas, ko nespėjau per tą pagrindinį rūpestį.

Mezgimo fronte - vakar beveik baigiau pirmą rankovę. Dar reikia pamatuot ir bus galima adata užbaigti. Dar svarstau, jeigu užteks balto siūlo, ar nenukirpti kūno atnaros ir dar kiek kūno primegzt, o paskui tą atnarą akis į akį prisiūt. Bet nežinau, ar man tas mazochizmas, ar verta. KAIP MANOT - ar tai būtų labai didelis iššūkis gražiai prisiūt? Nesu tokio ploto bandžius, gal nebent kai buvo tų stačiakapių užmestukų mada. Dukra vis tempia megztinį žemyn, reikia jai ilgio, o man ir taip gražu.

 

Kol yra sniego, gal reikia šiandien išbėgt į lauką ir nufotkint paskutinius numegztus žakardus. Ypač kepurė labai žiemiška :), tai tik sniego vaide ir žiūrėsis. bet reikia dar modelį ištempt į lauką, tas jau sudėtingiau.

Ryt dukra pas traupataologę užrašyta, turiu viltį, gal jau nuims tą gipsą. Nors kažkaip net nepastebiu jo beveik, ji taip sugeba savarankiškai su viskuo tvarkytis. 

 

Katuk  :4u: . O bent iš namų dirbi? Nes galvojau, kas tokiu atveju pas jus būna, kai tu sergi, o vyras ne  - kaip jis į darbą pakliūna  :B​ .

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 20 vasario 2024 - 10:21

Ai gal kuri žinot, o man su kojos trauma reik registruotis pas savo šeimos gydytoją? Ar galiu gal pas kokį specialistą iškart?

Skambinau į polikliniką ,bet kol kas visi registratoriai užimti :rolleyes:​ 

Atsakyti

Jeigu trauma tą pačią dieną - tai į priėmimą, kitais atvejais - reikia siuntimo. Bent jau mano patirtis tokia. Net vaikui su gipsu. Norėjo mane užrašyt pas šeimos gydytoją vasario 27 dėl to siuntimo :). Tai ir sakau - kiek jai tokiu atveju mėnesių reikės su tuo gipsu vaikščiot? :D Paskui paskambino gydytoja dar tą pačią dieną ir parašė. ir stebuklingai gavau vietą pas traumatologę per vaikų atostogas. Gal dėl to ir gavau, kad dauguma su tėveliais kur užsieny atostogauja...

Atsakyti

Užsiregistravau. Eisiu ketvirtadienį žiūrėt, kas ten.

Atsakyti

Dirbu iš namų.

Vyriškis vakar nusigavo į darbą, bet vakarop pasijuto nekaip, tai šiandien irgi iš namų ir dar pas gydytoją varys, pažiūrėt, ar ten plaučiuose nieks nenusėdo. Gali būt kad be antibų neišsisuks....

Atsakyti

Man šiandien toks keistas ryte nutikimas buvo, jau net blogų minčių turėjau :B 

Dar lovoje gulėjau ir pradėjo labai stipriai skaudėti koją, pėdos viršų. Toks baisus skausmas, į nieką nereaguojantis. Atsikėliau, jau galvoju ką čia daryt, ką gert, pas kokį gydytoją eit. O tada po kokių 5 minučių nustojo visiškai skaudėt :blink: Bet toks karštis apėmė, galva pradėjo svaigti, ausyse ūžti :blink: Bet per porą minučių praėjo. Bet jau tikrai pagalvojau, kad koks trombas nukeliavo ir galus atiduodu :B​ Fu kaip nemalonu buvo...

Atsakyti

Oho, LIniuka,  baisus dalykas, bet kas čia galėjo būti? Vis tiek gal vertėtų su kokiu gydytoju pasikonsultuoti? Nes neaišku, ar vienkartinis, ar reikėtų susirūpinti. Nežinočiau net ką galvoti tokiu atveju...

Atsakyti

Liniuka :4u: 

Gali būt kad simptomai nesusiję. Tiesiog panikos priepuolis dėl neaiškaus skausmo. 

O dėl pačio skausmo-elementariai pasidaryčiau kraujo krešėjimo tyrimukus.

Bet logiškai galvojant- pėdose nėra gal tų didžiųjų kraujagyslių, kuriose galėtų trombai susidaryt :hmm: ar užstrigt. 

Ir ar būna tokio staigaus užsikimšimo atvejai ir dar būtent galūnėse, gerokai nutolusiose nuo pagrindinio kraują varinėjančio organo. 

Gal labiau čia vistik kokių nervų užspaudimo reikalai? Nebūtinai kojose, gali būt ir kokio klubo, o skausmas kojoj.

Pradžiai kreipčiausi į šeimos gydytoją, kartais jų komentarai suorientuoja, kokio specialisto reik- neurologo, kardiologo ar kokio nors kraujagyslių chirurgo.

Atsakyti

Gal ir nesusiję, nes kojos skausmas toks labiau link nervo skausmo, plius ten man jau kuris laikas kartais dilgteli, bet nebuvo dar taip kad kokias 5 minutes skaudėtų. 

O kad gali būti nuo kojos trombas iki mirties, tai mūsų namo šeimininkas taip mirė. Pradėjo labai koją skaudėti, nuvažiavo į santarus į priėmimą, ten apžiūrėjo ir išleido namo, o beeidamas ligoninės kieme mirė. Pasirodo buvo trombas, tik nepamatė medikai...

Atsakyti

Koja tai taip, bet aš labiau apie pėdą.  Ten labai jau smulkios tos kraujagyslės. Nors ne visai aišku, kur ten tau konkrečiai skaudėjo, bet pagal apibūdinimą, tai ne visai ta vieta trombams.

Ir turėjau momeny, jog būtų ir daugiau simptomų-patinimas, gal net spalva

Atsakyti

Na ir parašot hororiukų....

Sveikatos!

Atsakyti

Tikrai kažkokios siaubo istorijos paskutiniu metu aplink.  

Liniuka, registruokis ir tu pas gydytoją, bus ramiau  :4u:  Mane tai išmuša iš vėžių tokie visokie neaiškūs reikalai  :rolleyes:​ 

Atsakyti